tiistai 10. helmikuuta 2015

Kaupungin asioiden kuntoon saattaminen on yksinkertaista - valitaan parhaat!

Kuten joskus tuli todettua, yrityksissä pyritään saamaan parhaat voimat vaativiin tehtäviin. Jos kaupungissa toimittaisiin vastaavalla tyylillä, olisivat ongelmat nopeasti historiaa. Avoimesti toimivat, inovatiiviset ja osaavat luottamushenkilöt tuottaisivat kaupunkilaisten parhaaksi ideoita, jotka osaava virkakoneisto jalostaisi kaupunkilaisten turvallisuudeksi, viihtyisyydeksi sekä kasvuksi.

Katsokaamme oman kaupunkimme valtarakenteita ja pohtikaamme valitsijoita ja valintoja. Ensinnäkin valitsijat eli ns. päätöksenteon voittajat ovat meillä olleet kymmenet vuodet lähes samoja tyypähdyksiä. Kun tarkastelemme valintoja, joihin em. päätökseteko johti, voimme todeta niiden olleen armottoman vääriä. Väki väheni, taksat nousi, samoin verot kuin taksatkin korotettiin pilviin ja palveluja on ajettu alas.

Samat voittajat heiluvat vuosikymmenet kaupunkilaisten tappioksi vallassa. Juri kukaan ei välitä pätkääkään muusta kuin omasta asemastaan. Sen vuoksi kaikki on kaupan. Ja niinpä kaupungin alamäki jatkuu. Kaikkein ontuvinta on oikeiston vaatimus talouden oikaisemiseksi. Heillä on hallinnassa se lautakunta, joka käyttää n. 60% kaupungin varoista. Kertaakaan mennen kuuden vuoden aikana mainittu lautakunta ei ole pysynyt budjetissa - ylitykset ovat miljoonia euroja. Silti oikeisto antaa saman tyypin jatkaa lautakunnan johdossa.

Eikä ole sen häävisempää vasemmistossakaan. Demarien, aina kaupungin itse tuottamia palveluja puolustanut, luottamushenkilö siirtyy yksitysen kilpailijan palvelukseen. Tapauksen äänekkyyden vuoksi tämä siirto on hiukana saman tyylistä, jos jääkiekkojoukkue ryhtyisi latomaan kiekkoa omaan maaliin tai sodassa vaihdettaisiin puolta sen vuoksi, kun nuo TARJOAVAT MINULLE ENEMMÄN.

Pitkälti koko kaupungin toiminta tähtää johonkin aivan muuhun kuin kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi toimimiseen. Asioiden korjaaminen on siis äärimmäisen yksinkertaista. Tehdään vain  päin vastoin kuin aikaisemmin, tehdään kuten yrityksissä eli toimitaan tulovastuullisesti ja inhimillisesti ja unohdetaan perinteinen: MINÄ, MINÄ, MEIDÄN PUOLUE -ajattelu.

Meneen kaltaisessa touhussa ei ole minkäänlaista uskottavuutta eikä se palvele ketään, paitsi tietenkin puoluetta ja asinosaista itseään. Onko enää mikään ihme, jos äänestysprosenttimme lähentelee viittäkymmentä. Onneksi korjausliike on alkanut. Näköjään se kulkee kuten jaappanilaisessa tekstissä oikealta vasemmalle.

Tämän rahastusesityksen terveyslautakunta hyväksyi kuin vettä vaan
1 kommentti:

  1. Hyvä, että esitys tuli torpattua.
    Kyse on kylläkin myös äänestäjien väliinpitämättömyydestä, päivystyskorotuksistakin kerrottiin ihan lehdessä asti, mutta harvaa kiinnosti mitä asia piti sisällään. Sopimuksen tekijää (kaupungin puolelta) pitää kyllä ihmetellä, miten kukaan voi kuvitella, että rahat mokomaan riittäisivät? Pitäisikö mokoma virkamies laittaa vaihtoon?
    Sama toistuu kun kuuntelee valtuuston kokouksia, juuri kukaan ei tiedä päätettävästä asiasta yhtään mitään. Näin vaalien alla kannattaisi jokaisen kuntalaisen edes kerran käydä kokousta katsomassa, siellä valkenisi miten asioitamme hoidetaan ja kuka niistä on oikeasti kiinnostunut ja kuka taas äänestää vain kuten naapurikin. On todella sääli, että sinut Java ja Aaltosen Juha on leimattu häiriköiksi lehden palstoilla. Kokouksissa kun tulee hyvin ilmi, että te olette ainoita jotka ovat esityslistaan perehtyneet niin hyvin, että osaatte jopa esittää kysymyksiä päätettävistä asioista.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!