Virkahenkilö esittää mitä esittää, mutta päättäjien tulee päättää niin, että lopullinen ratkaisu on aina paras kaupungille ja kaupunkilaisille. Luottamushenkilöiden on jo lautakuntavaiheessa vaadittava kelvollisia esityksiä eikä suostuttava ihan mihin tahansa. Lautakunnathan ovat ns. asiantujiaelimiä, joihin suodattuu päätäjien paras, tieto, osaaminen kiinnostus . vai ovatko meillä?
Aikoinaan koulutuslautakuntaa perehdytettiin omaan toimialaansa kymmenien tuntien iltakouluilla ja yksityisopetuksella. Tämä takasi tietopohjaisia ja inhimillisiä päätöksiä. Toisaalla on toisin, sillä vuosienkaan lautakunnassa istuminen ei ole johtanut realistisiin ja luotettaviin päätöksiin. On kerrassaan pöyristyttävää katsoa sivusta kuinka ohuilla luottamuseväillä, poliittisella velttoudella ja olemattomilla tiedon murusilla pyöritetään 60% kaupunkimme taloudesta.
Jos vuodesta toiseen, yli puolet kaupungin rahoista käyttävän, sektorin toiminnan ainoa luotettava ja varma asia on lisärahan pyytäminen, ei enää kannata puhua hälläväliä suhtautumisesta, vähät kuntalaisten rahoista välittämisestä, vaan laajasta kasvupohjasta itävästä typeryydestä ja tyhmyydestä. Puolueiden pitäisi hiukan tarkemmin katsoa, etteivät täysin toivottomat tyypit vedä kaupungin taloutta samaan aikaan toisesta päästä lokaan, kun hallitus paikkaa sitä ensimmäisestä päästä.
Kaksinaamaiset linssilude kekkulit on sähäkästi korvattava osaavilla, oppimiskykyisillä, vastuuntuntoisilla ja asioihin perehtyvillä luottamushenkilöillä, sillä nykyisten tyyppien tumpelointi syö kaupunkilaisten turvallisuutta, terveyttä ja viihtyvyyttä. Kaikkein koomisinta näissä yksinkertaisissa tolvanoissa lienee se, että osa tumpeloista kannattaa henkeen ja vereen kaupungin järjestämien palvelujen pitämistä kaupungin itse tuottamina. Kuitenkin he omilla järjen vastaisilla sekä käsittämättömillä päätöksillään, kuten älyttömät korvaukset tehdystä työstä, ajavat kaupungin palveluita yksityisten hoidettaviksi.
On monta tapaa yksityistää kaupunkilaisten rahoja. Eikä tähän yksityistämiseen tarvita mitään yritystä, sillä jokaisen työn tekee aina viimekädessä yksittäinen yksityinen ihminen ja rahat menevät hänen lompsaana. Kaupunkilaiselle on aivan sama, miten hänen palvelunsa tuotetaan, kunhan palvelu on laadukas ja mahdollisimman edullinen. Mikään organisaatio ei ole itsetarkoitus eikä mitään organisaatiota saa päästää tuottamaan itselleen töitä vain organisaation säilymisen turvaamiseksi.
Luotamushenkilöä sanotaan luottamushenkilöksi siksi, että kaupunkilaiset voivat luottaa häneen, eikä siksi, että virkahankilöt voivavat luotaa aina siihen, että luottamushenkilö siunaa aivan kaiken esitetyn virkahenkilöiden parhaaksi - jopa härskeimmän rahastusyrityksen!
Ugissa vastuuttomuus on vielä pientä, kun vertaa sitä "kepu pettää aina" Pekkarisen suhmurointiin. Ja tuollainen meillä sitten on päättäjänä.
VastaaPoistahttp://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/266362-tassako-kepun-vaalikompastus-im-selvitti-pekkarisen-vavyn-tuuulivoimakytkokset
Pieni tuloisen valitus.
VastaaPoistaKansanedustajien palkauksen puheenaiheeksi nostanut Sampsa Kataja (kok) on itse asiassa rikas kuin peikko.Hän tienasi vuoden 2013 verotietojen mukaan 121971 euroa.
Toimiessaan kuntien eläkevakuutuksen Kevan hallituksen puheenjohtajanahän pääsi kuorimaan paksua kermaa palkioiden muodossa.Hallituksen puheenjohtajan vuosipalko on nykyään 18,000euroa vuodessa ja kokuspalkiot päälle.
Lohtuna on muun muassa RAY:n hallituksen varapuheenjohtajuus,josta Kataja kuittaa varapuheenjohtajan kuukausipalkiota 800 euroa eli 9600 vuodessa.Sen lisäksi hän saa RAY:ltä kokoupalkiota 250euroa kokoukselta.RAY:n hallituksella oli viime vuosikertomuksen mukaan 16 kokousta.Tarkka mies ehti jokaiseen,joten hän nettosi 4000euroa Eli aina kun pienituloinen leski tai eläkeläinen pyöräyttää marketin Kulta-Jaska-peliauttomaattia kadulta keräämillään palautuspullorahooilla,kannattaa muistaa,että osa tuotakin kolikosta estää Sampsa Katajaa joutumasta tonnikala-makaronitiedlle
Vale ja emävale samassa.
VastaaPoista"Maksetaan edustajalle palkaa hänen oman ilmoituksen mukaan.Joku voi ilmoittaa summaksi tonnin.
Äänestäjä päättää, kuinka paljon hän on valmis maksamaan edustajalleen palkkaa."
Kimmo Sasi (kok) antamassaan haastatelussa
Kiitos vierailuista ja kommenteista! Oli aikoinaan huvittavaa, kun tämä Sampsa höpötti kännissä työpaikallaan. Normaalissa työpaikassa tuosta olisi tullut lopputili. Sampsaa ei edes ihmeemmin nostettu esille po. esiintymisen vuoksi, kuinkas olisi käynyt mikäli vastaavaan olisi syyllistynyt joku persu? Mies on surullinen esimerkki siitä kuinka tavallisesta elämästä vieraantuneet tyypit edustavat kansanedustajina kanssa!
VastaaPoista