tiistai 30. joulukuuta 2014

PUHTAALTA PÖYDÄLTÄ POSITIIVISEEN UUTEEN VUOTEEN!

Aina koittaa aika, kun paha saa viimeisen palkkansa ja siirtyy eläkkeelle. Joskus eläkkeellelähtijä lähtee myöhässä, joskus ajallaan ja joskus ennen aikojaan. Työelämän jättämisen ajankohta kuvaa hyvin eläkkeelle lähtijän tekemän työn laatua ja sitä jäikö häneltä puhas pöytä vai yrittikö tai saiko hän edes mahdollisuutta pöydän puhdistamiselle.Onhan joskus myös niin, että pöytää ei enää saa puhtaaksi, joten se täytyy räjäyttää atomeina taivaan tuuliin.

Aina eläkkeelle lähtijältä jää taakseen aukko - suuri tai pieni, musta tai valkea. Mitä suurempi ja mustempi tuo aukko on sitä enemmän aukon täyttäjä tarvitsee aikaa ja tukea. Uudelle tulokkaalle täytyy antaa mahdollisuus muutokseen. On siis paikallaan katsoa tarkkaavaisesti eteenpäin ja antaa tukea kommentein sekä kannustuksin.

KYSYMYKSIÄ JA KYSELIJÖITÄ PISAA - VAAN VASTAUKSIA SAA VARROTA!

Viime vuonna meidän yhteisten asioiden hoidossa löytyi muutama valopilkku. Vasemmisto varoitti kuoliaaksi säästämisestä ja Kokoomus toi esille selkeän kaupunkimme kehittämisohjelman. On todella positiivista, että kaupungistamme löytyy moista asioihin perehtyväisyyttä ja idearikkautta. Ikävää on sen sijaan se, että kumpikin positiivinen oivallus jäi toteutumatta.

On positiivista nostaa esiin em. posiitiivisen asian negatiivinen puoli ja korjata se positiiviseksi. Meillä tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että hyväksytään kaikki positiiviset jutut, tuetaan niitä yhdessä. Negatiivisen selkään puukottamisen, kateuden ja kaunan sijaan on ruokittava syntyneitä ideoita ja annettava niihin on oma panos.On viimeinkin nähtävä yhteinen etu ja vietävä sitä epäitsekkäästi eteenpäin.

Edessämme on ehkä viimeinkin tilanne, jolloin voimme personoimatta asioita ryhtyä yhteistyöhön ilman pelkoa valheellisen median murskaavasta jyräämisestä. Ehkä viimeinkin totuuden uhraaminen valheiden alttarille on ohi. Näin myös on mikäli yksissä tuumin asetamme rehellisyyden, avoimuuden ja yhteistyön tulevaisuuden tavoitteeksemme. Kannustakaamme uusia tuulia puhaltamaan tähän suuntaa - sillä silloin olemme kaikki voittajia. MEILLÄ ON VIIMEINKIN TILAISUUS, MIHIN TARTTUA!

Inhimillysyys on ihmisen piirre, joka erottaa ihmisen eläimestä. Sitä enemmän vaaditaan inhimillisyyttä, mitä epäinhimillisempi on inhimillisyyttä vaativa kohde. Oikeutta ja oikeudenmukaisuutta emme saa koskaan unohtaa, sillä silloin inhimillisyys muuttuu sääliksi ja vääryys saa jatkaa olemistaan. Mutta se paha, mikä on jäänyt taakse on syytä unohtaa ja jättää lopullisesti taakse, sillä katkeeruudella, kateudella tai kostolla ei rakenneta mitään. Kun vielä muistetaan, ettei pahuudenkaan varaan voi rakentaa hyvää tulevaisuutta, on aika katsoa hymyssä suin tulevaisuuteen ja vetää pytty, johon pahuus viimenkin plomsahti!


5 kommenttia:

 1. - Kuten Kokoomuksen ( = Timo A. Järvinen ) fiksussa ja positiivisessa ehdotuksesta valtuuston TA-kokouksessa joulukuussa joutuu päättelemään, läheskään aina kaupungin kannalta paras ehdotus ei tule päätökseksi. Koska ehdotus tuli " väärältä " suunnalta. Valtuusto on nykyisin täysin arvaamaton ja poliittiset päätökset sattumien satoa. -Eikä ole hirveän ponteva tai aloitteellinen virkamiesjohtommekaan ( = kaupunginjohtaja Vainio ).
  - Pitäisikin miettiä, mitä muita vallan käytön ja vaikuttamisen muotoja voisi olla. - Lehdistö on eräs ja kaupungin menestykseksi voidaan lukea Plarin päätoimittaja, pastori Jussilaisen ennenaikainen - mutta ah niin odotettu ja toivottu - ajolähtö eläkkeelle päätoimisen merihistorian pariin.
  - Nyt pitää analysoida ja istua miettimään, mitä kanavia voidaan käyttää. - Jotta saadaan aikaan sellainen positiivinen vire ja noste tähän kaupunkiin, joka tekee pikku lintukodostamme halutun asuin- ja kotipaikan. - Miten jatkojalostamme Kokoomuksen ehdotuksen Alisenkadun ym. keskustan ( ei KEPU ) kehittämisestä ???????????

  VastaaPoista
 2. Johtuneeko tämä vuodatus sitten uuden vuoden 2015 aatosta vai TimoAJ:n blogissaan julkaisemasta Hesarin ( Jani Kaaro ) esseestä " Oheneva ihmisarvo ". - Tarkoitan sitä, että jollain konstilla meidän täällä U:gissa tulisi nyt yrittää pitää yhtä, olla positiivisten hankkeiden PUOLESTA - eikä aina vastaan. - Myönnän, että itsekin ( mm. tällä ukisfi-sivuilla 23.11.-14 julkaistussa jutussani " Tuhannet työpaikat " ) katson hieman kyynisesti liiaksi taustapeiliin ......... kun pitäisi katsoa eteenpäin ja puhaltaa reipasta länsituuulta purjeisiin.
  Näihin talkoisiin tulisi saada kaikki mukaan. - Politiikassa hamutaan valtaa ja siinä helposti pyritään nöyryyttämään eri mieltä olevia. Em. jutussani kerron, miten ex. KJ ja paikallislehti jopa liittoutuivat yrittäessään saada suljettua eräät virallisia totuuksia kyseenlaistavat " häiriköt " hyväksyttyjen ryhmien ulkopuolelle.
  Valtuuston budjettivaltaa ( = 105 ME:n käyttömenot / v. ) on siltä vaikea riistää. Vaikuttaa kuitenkin voi eri foorumeilla. - Nyt kun U:gin Sanomatkin siirtynee avoimeen keskusteludebattiin, meillä on eri kanavia kertoa, mitä tekoja voisimme tehdä " Uurenkaupunki pualest " ! - Olisko meilläkin vastakkainasettelun aika ohi ?

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista ja käynneistä! Historian tuntemus ei ole kyynisyyttä vaan oppimista. Kun on kyse omasta historiasta, on kyse omista onnistumisista, epäonnistumisista, omasta rajallisuudesta ja omista kyvyistä oppimisesta. Oikeudenmukaisuudesta emme saa saa luopua, mutta kauna, kateus ja kosto on syytä jättää taakse - MEIDÄN EI TODELLAKAAN OLE SYYTÄ OLLA TOISIAMME VASTAAN MIELIPITEIDEN VUOKSI - VAAN PÄINVASTOIN KUUNNELLAAN KUUNNELLAAN JA OPITAAN TOISILTAMME SEKÄ OPETETAAN TOISIAMME!

  Odotan suurella mielenkiinnolla ja äärimmäisen positiivisin mielin mediassamme tapahtuneen muutoksen seurauksia. Toivottavasti vuoden kuluttua voimme todeta kaupunkimme siirtyneen avoimeen ja tasapuoliseen toimitustyyliin. Paikallismediassamme on osaamista ja kykyä laadukkaaseen ja tasa-arvoiseen toimitustyöhön - tämänkin lähihistoria on osoittanut. Siksipä positiiviset odotukset eivät ole haihattelua, vaan realistista ennakointia siitä, että uusi johto ottaa käyttöön ja vapauttaa henkilökunnan koko kapasiteetin toimitustyöhön!

  VastaaPoista
 4. ......... ihan rakentavia ovat avaukset yllä. KIITTÄÄ pitää Javaa + muita UKIS.FI- sivuston ylläpitäjiä siitä, että on tullut uudenlainen media myöskin toisin - ja toisinaan ajatteliville kertoa mielipiteitään.- Toivotetaan kaikille onnistumisen kokemuksia ja merkityksellistä elämää tulevana vuonna 2015 !

  VastaaPoista
 5. Voe mahoton niitten lähestystöjen määrää kun alkavat parveilla uuden päätoimittajan luona selittelemässä miten on pruukattu kaupungissa toimia. Varatkaa nyt tekin audienssi koska sanottavaa varmaan on.
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!