lauantai 27. joulukuuta 2014

Valtuustokausi kahlattu puoleevällii

Ihmeellisyydet ovat osa Uudenkaupungin arkea. Jos muualle syntyy satoja uusia työpaikkoja, tuolloin lähes poikkeuksetta myös työttömyys väheneen. Toisin on meillä. Vaikka kaupunkiin on syntynyt, kiitos autotehtaan, satoja uusia työpaikkoja, ei työttömyytemme ole vähentynyt vaan lisääntynyt.

Uusikaupunki ei ole enää kuin 15 000 asukkaan kaupunki ja huoltosuhteeltaan vaarallisen vinoutunut, joten satojen uusien työpaikkojen pitäisi kohentaa kaupunkimme työllisyystilastoja merkittävästi eikä kääntää niitä entistä hullumpaan suuntaan! Mystisen kuvion kehitystä on sopiva aprikoida sopivalla porukalla eikä sillä ryhmittymällä, joka selittelee mokiaan, kaunistelee epännistumisensa ja tekee kaupunkimme tulevaisuudesta synkän mustan.

On aivan selvää, että kaupunkimme väkiluku on kasvanut ja siten myös kaupunkimme verotulot tulevat kasvamaan. Kun katsomme menneen vuoden valmistelua, päätöksiä ja toteutuksia, ei voi todeta juuri muuta kuin sen, että asiat voisivat olla PALJON, PALJON paremmin. Se vaan on niin, että mitä kyvyttömämpiä ihmiset ovat käyttämään kansalta valheella saamaansa valtaa, sitä kyvyttömämpiä he ovat näkemään oman kyvyttömyytensä vallankäyttämisessä ja siksi he sitä sitkeämmin roikkuvat vallassa ajaen kaupunkiamme turmioon.

Meillä elettiin säästöjen vuotta, mutta eihän mitään konkreettista säästämistä tapahtunut. Kaupungin sisäinen kaupunkilaisten maksamien veroeurojen vyörytys sai kiihtyä hallintokunnasta toiseen. Kun tämä hyväksyttiin, hyväksyttiin talouden vinoutuman jatkuminen. Kun vielä ns. säästöt suunnattiin sinne, missä on aiemminkin pysytty budjetissa ja säästetty jo kymmenet vuodet, voidaan puhua säästöjen osalta härkäpäisestä, perehtymättömyyteen nojaavasta, huippunsa viritetyn typeryyden voittokulusta.

Talouden kuntoon saattamiseksi hallituksen pitäisi ottaa sille kuntalain määräämä rooli eli vastata kaupungin taloudesta tulosvastuullisesti. Eikä tämä vaadi muuta kuin tehtävien jakamista perehtymissektoreihin. Yhdellätoista päänupilla saa paljon aikaan, kun niissä piileväksi jäänyt vataanottokyky ja aivokapasiteetti suunnataann oikein.

Yksi hallituksen typpi voi perehtyä kaupungin sisäisen laskutuksen tasoon vertaamalla, sitä vaikkapa muiden kuntien tai yksityisen sektorin hinnoitteluun, toinen tyypähdys voisi paneutua vastaavalla vertailulla kaupungin sisäisiin vuokriin, joku voisi ottaa perehtymisen kohteeksi vaikkapa kaupunkimme harjoittaman kilpailutuksen tai kaupunkiorganisaatiomme toimivuuden jne.. Kaikille halllituksen jäsenille riittäisi oma kiva vartin homma.

Hallituksen jäsenet avaisivat kollegoilleen oman perehtymisektorin ja näin, ilman polittiista tai henkilökohtaista pyrkyryyttä, pistettäisiin kaupungin talous kuntoon. Hyvin yksinkertaista toimintaa, johon normaalit ihmiset pystyvät; Mutta miksei tämä toimi meillä? Kymmenien vuosien aikana opittu toimintakulttuuri, tehdyt virheet ja kaveruus estävät tulosvastuullisen toiminnan kaupungissamme. Siksi valintamme on joko uudet tyypit tai edelleen jatkuva alamäki!

Hallituksen pitäisi johtaa kaupunkiorganisaatiota tulosvastuullisesti aina valmistelun valvontaa myöden eikä antaa asioiden valua omalla painollaan. Jo oman uskottavuutensa vuoksi hallituksen tulisi välittömästi puuttua kaupungissa vellovaan tuulimyllykoohotukseen. Ensin pitäisi selvittää kaupunkilaisille selkeät faktat haitoista ja riskeistä. Tämän jälkeen kiihkoton faktapohjainen keskustelu, tuulivoimaloiden haitta-alueella asuvien toiveiden kartoitus ja lopuksi näihin nojaava avoin, kuntalaisten tahtoa noudattava päätöksenteko. Eikä tämäkään vaadi päättäjiltä muuta kuin kuntalain noudattamista eli toimimista kapugin ja sen asukkaiden parhaaksi.
 SURKIAA ON, MUTTA KUIN SURKIAKSE VOI VIELÄ MENNÄ - VARMAAN SE MENEE       JUST NIIN SURKIAKS KUIN SE SURKIAS VOI MENNÄ, JOTEN SAMAAN MALLIIN

5 kommenttia:

 1. Tämä valtuustokausi kestää lähes puoli vuotta pidempää, eli 2017 puolelle. (Uusi kuntalaki vaikuttaa)..Ei se Ukissa viime kaudellakaan kaksisesti mennyt (kiitos kuitenkin Yaran ja Autotehtaan ja pienemmistä Vahteruksen) ettei kaupunki kokonaan autioitunut.
  Kaupungin virallisen äänenkannattajan (Ukarin) pitäisi nyt kutsua kakkossivulleen joka viikko kaupunginjohtaja. Näin syntyisi vaikutelma, että ollaan "Maan ykkonen" tai Pohjosimaiden vai peräti Euroopan ykköskaupunki. Näin saisimme "uskoa" samaan tapaan kuin Koskenkin aikaan. Ei sillä väliä, vaikka se olisikin silmänlumetta (kuten Kosken aikaan) Nyt täytyy vaan tyytyä Novgorodin ystävyyskaupunkina oloon. Toisaalta se tulee halvemmnaksi kuin Suomen parhaan lehdistötiedotteiden tekijän aikaan.
  Paras lehdistötiedote Koskelta oli se, jossa hän ilmoitti koko Suomelle ne kaupunginvaltuutetut joista ei itse satu pitämään. Kova virkamies.

  VastaaPoista
 2. Ei oikein taida luottamushenkilöiltä onnistua noin tarkkaan asioihin paneutuminen. Voisin suoraan nimetä puolet hallituksen jäseniä, joilla ei ole edes edellytyksiä siihen. Siksi se ei voi toimia kollektiivina. Virkamiehet siitä palkkansa saavat ja hallitus antaa koordinaatit.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vierailuista ja kommenteista! Jos saa vaimolta viisikymppiä ja ostoslistan ja selviää kauppareissusta, pystyy myös selvittämään kaupunkimme talouden onnahtavat kohdat. Kyseessä on maailman yksinkertaisin matemaattinen laskutoimitus. Pitää ainoastaan laskea oikein ja vertailla muutamia lukuja. Kyse on yhteen- ja vähennyslaskusta ja siitä, että hoksaa kolmen olevan kahta suurempi ja viittä pienempi luku. Tätä kukaan ei voi pitää ylivoimaista järjenjuoksua tai matemaattista lahjakkuutta vaativana suoritteena.

  VastaaPoista
 4. Tekniseltä puolelta tulee jatkuvasti aivan älyttömiä ehdotuksia, ja laskelmat ovat mitä ovat.
  Esim. taukotupa alkuperäinen noin puolimilliä ja nyt taas ehdotus grusellin huoneiden korjaaminen joksikin kokoutilaksi satatonnia.
  Veikkaan, että siltä puolelta on laitettu miljoonia ajan saatotossa pelkkään huuuhaaahan.

  VastaaPoista
 5. Kiitos viestistä ja vierailuista! Juuri noinhan se on. Kun tekninen puoli on vielä monopoliasemassa palvelujentuottajana, niin tulosvastuuttomuuden maksavat muut hallintokunnat. Tästä on seurannut miljoonien säästötarpeet.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!