tiistai 2. joulukuuta 2014

NYT MAKSETAAN ELINKEINOHULLUTTELUA - HALLITUS SÄÄSTÖJEN KANSSA PAKKKO RAOSSA!

Jos tädillä olisi munat, olisi hän setä tai itse niin halutessaan henkilö. Jos kaupunkia olisi hoidettu hyvin, olisi sen talous kunnossa ja meillä olisi rahaa. Ikävä vaan, että täti on täti ja köyhä on köyhä. Asiat eivät muutu valehtelemalla paremmaksi. Päin vastoin mitä myöhemmin asiota ryhdytään korjaamaan, sitä enemmän on korjattavaa. Kun on kyse kuntataloudesta, vuosien mokien oikominen tekee kipetä. Tästä joku varoitti jo 2009 ja sama saatiin kuulla paljon korkeammalta 2013.

Lienee kohtuullista muistuttaa, että elinkeinopolitiikkamme ei ole tuottanut kuin rupia veronmaksajan ahteriin.TÄÄLTÄ TILASTOIHIN NOJAAVAA FAKTAA. Pelkästään Tontonmäen mokailun hinnalla olisimme tehneet samanlaisen hallin kuin Mynämäki, Vehmaa tai taivassalo, jotka eivät rakentaneet omia tontoilujaan. Jos olisimme jättäneet miljoonien risteykset tiet ym. muut mitenkään rahoittajaa eli kaupunkilaista palvelevat hankkeet tekemättä. Olisi meillä miljoonia enemmän rahaa, vähemmän velkaa, paremmat palvelut tai alhaisemmat taksat ja verot!

On käsittämätöntä, että nyt syytetään nykyistä hallitusta siitä, ette se, eväisiinsä nähden, kohtuullisesti yrittää panna kaupungin taloutta kuntoon. Minua ihmettyvät ainoastaan he, ketkä ovat valmiita viemään sadoilta lapsilta 40 000€ vuoksi hyvän harrastuksen, mutta ovat valmiita antamaan lähes saman summan turkulaiselle lehdelle. Jotta tällaisten houkkien hölmöyden tähti loistaisi oikein voimalla synkkää, mustaa, pikistä ja rikiltä lemahtavaa liekkiään, muistaakaa heidän olleen valmiita pistämään jopa miljoonia Novida kuvioihin!

Lapsilta ja köyhiltä poroporvareille viety mammona, palvelut und turvallisuus olivat ne syyt, mitkä yritettiin aikoinaan torjua luomalla kunnat. Meillä tämä kuvio on kääntynyt toisinpäin: Kunnallisilla kuvioilla pyritään siirtämään tavallisen kansan verovaroja varakkaille jopa kaupungin ulkopuolisille ökyille. Jotta tämä meidän erikoisuutemme: superhölömöys olisi oikein megasuperhölömöyttä, meillä juuri he ketkä lupasivat pitää köyhän kansan, lapsien ja heikkojen puolta, riistävät heitä säälimättömimmin. Voi pimeyden pimein musta sopukka, kuinka syvässä synkkä typeryys istuu joidenkin päissä. Elinkeinhölömöilymme on nousut jo kolmanteen potenssiin.

Eikä tuota 40 000€ tarvitse edes liikuntapuolelta ottaa. Riittää, kun estetään kaupungin hallintokuntien välinen rahojen vyörytys. Onhan käsittämätöntä, jos nuoriso- ja liikuntatoimen budjetista yli neljäviidesosaa menee lyhentämättömänä tekniselle puolella. Siis sektorille, joka ei edes budjetti-infossa vaivudu selittelemään toimintojaan. Hallituksen pitäisi viimeinkin tukkia tämän kaupungin vuotokohdat eikä nirhata hengiltä opetusta, nuoriso- ja liikuntatoimea sekä kulttuuri puolta. Minä pistäisin tylysti 10 prosentin säästövelvoitteen tekniselle puolelle. Niin hintaista on sen touhu, että siellä on mistä siästee!TÄÄLLÄ LISÄÄ OPISKELTAVAA

1 kommentti:

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!