sunnuntai 30. marraskuuta 2014

DEMARIT AJAVAT NIKULAA HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAKSI

Maija Junkola-Lehtonen on toimut kaupunginhallituksen puheenjohtajana miltei valtuustokauden puoleen väliin asti. Silmiin pistävänä johtajuusperiaattena Junkola-Lehtosella on ollut sovittelevuus ja vastapuolen näkökantojen ymmärtäminen. Ilmeisesti juuri näistä syistä johtuen, puheenjohtaja on otettu demarien maalitauluksi.

Jonkun kerran Junkola-Lehtosen kanssa jutelleena, voin todeta hänellä ymmärryksen lisäksi olevan se piirre, ettei hän iske puukkoa kenenkään selkään eikä juonittele. On ikävää, jos vastapuoli käyttää tätä härskisti hyväkseen pelatessaan likaista peliään. On ilman muuta selvää, ettei pelistä voi odottaa juuri mitään, jos toinen pelaa jääkiekon ja toinen ringeten säännöillä.

Koko alkukautta on lähes koko ajan sävyttänyt jonkimoinen asiaankuulumaton häiriötekijä, jota vielä media paisuttelee. Kun hallituksen puheenjohtaja kirjoittaa yhteistyöstä, niin valtuuston puheenjohtaja kuittaa tämän päinvastaisilla väitteelle - media on tietenkin sama. Viimeinen hallituksen puheenjohtajan kimppuun käynti liittyy Novida episodiin, jota sama media jälleen yksipuolisella uutisoinnilla ja tiedon pimittämisellä ruokkii.

Annettuun julkisuuskuvaan verrattuna ja eväisiinsä nähden kaupunginhallitus on saanut varsin paljon aikaiseksi, joten puheenjohtaja on onnistunut tehtävässään vähintään tyydyttävästi. Enkä usko, jos Junkola-Lehtonen päättää jättää tehtävänsä, että olisi kysymys jaksamisesta vaan pikemminkin kyllästymisestä sekä  järkevästä ajankäytöstä. Ehkä hänen mielestä, joku kuka on pääsääntöisesti paikkakunnallam kykenee häntä jouhevammin hoitamaan hallituksen puheenjotajan tehtävät.

Tässä tapauksessa luonnollinen valinta Kokoomuksen paikalle on Seppo Nikula. Tähän maaliin ovat hallituksen demarit mediansa kanssa pelin pelanneet. En yhtään epäile Nikulan sovittelemis- tai yhteistyökykykä, mutta häneltä löytyy myös koettua kovuutta. Niin ikään Nikula on käynyt  aikoinaan hiukan erilaisen demarikoulun; Silloin puolueella oli tuhdisti enemmän valtaa, voimaa ja olivat hallituksen pöydän ympärillä istujatkin täysin eri kaliperia: Ahonen, Vartiainen ja Savolainen.

Nyt vasemmiston merikittävät jäsenet hallituksessa rajoittuvat Merja Koskeen ja Harto Forssiin. Ylimielisyyden sijaan nämä kaksi vastaavat, kun heiltä kysytään eivätkä he vaikene ja piilottele kansalta ja kysymyksiltä. Merja Koski on ollut hyvin ja selkeäsanaisesti esillä, mutta etenkin Forss on näyttänyt niin periaatteellisuutensa, kuten myös sen, että päätöksiä tehtäessä mennään järki ja kaupungin etu päämääränä. Toisaalta näkyyyhän mainitun kahden lisäksi muitakin hallituksen vasemmistolaisia ja heidän tekstejään julkisuudessa - teatterissa ja keräämässä ääniä  turkulaisille puoluetovereille.

Kunpa Harto olisi demari, silloin hänellä olisi riittävän isot poliittiset hartiat vasemmiston saattamiseksi yhteistyön tielle. Harton, kokemuksesta ja tiedoista ei ole kyse vaan pienen ryhmän rististä. Taitaakin olla niin, että Hartoa kuunnellaan enemmän oikealla kuin vasemmalla.


Omalla touhullaan ja mediansa avulla demarit ovat saamassa Nikulan hallituksen puheenjohtajaksi ellei lopullinen ratkaisu ajaudu neljän yhden jäsenen ryhmän valtuutetun liitouman käsiin. Pitänee muistaa, että paikkajon suhteen meillä syödään sanat ja sopimukset niin oikeaka kuin vasemmalla. Saattaa siis käydä niin että iso luuta lakaisee kunnolla ja tämä lienee myös toivottavaa. Onhan kaikkien etu, että vallassa ovat he ketkä osaavat käyttää valtaa kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. 

12 kommenttia:

 1. neljän yhden jäsenen ryhmän valtuutetun liitouma on siis ketkä
  vahtera?
  wala?
  krist?
  muutos?
  vai ketä?

  mitä tarkoittaa sitten se neljän liitos? valase vähän edes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä valtuutettua riittää saamaan aikaiseksi suhteelliset vaalit. Nuo neljä ovat tietenkin Wala, Vahtera, Junnila ja sitten joku perussuomalaisista ( Veijo Nummi ? ) . - Tällöin tosin persujen paikka KH:ssa menisi Pro UKI- ryhmälle mutta onhan Veijo ennenkin tykännyt istua Walan Heikin sylissä ! - Ja suhteelliset vaalit käydään aina suljetuin lipuin, jolloin " luopio " ei paljastu.

   Poista
 2. Joulukuu alkoi hyvin, sillä sain elämäni melkein makeimmat naurut Javan yllä olevasta avauksesta. Täyttä soopaa koko juttu. Vai demarit vaihtavat hall. puh. johtajan? Hah, hah haaaaaaaaaaaa. Eiköhän sen tee kokomuksen isot pojat... Mutta hyvä juttu, että juttua syntyy Javalla, vaikkakin täysin sieltä, missä valo ei paista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Politiikassa kaikki on mahdollista.Yllä oleva Javan teksti voi hyvinkin pitää paikkansa tai sitten ei.

   Poista
 3. Kaupungin pimeät voimat ovat saaneet yleisnimityksen : Demarit

  VastaaPoista
 4. Java kirjoittaa tavoilleen uskollisena - kuten myös muutamat kommentoijat kolmine pisteineen. Mutta asetelmahan on ihan mahdollinen, siis neljän kopla. Viittaan ekaan kommenttiin. Onkohan tässä oikeasti nyt menossa jokin peli kun Walakin on tiettävästi kahvitellut J. Valkosen kanssa tämän vaalikauden aikana. Korostan kuitenkin sanaa tiettävästi.

  VastaaPoista
 5. Näin on -kuulopuheita on monia. Ja Javahan tykkää kahvista, mutta tiettävästi Wala ei. Jospa joi teetä?
  JAa

  VastaaPoista
 6. Kiitos wilkkaasta wierailemisesta ja wiesteistä! Kokoomus todellakin päättää itse mitä päättä ja nillä päättäjillä, keitä sinne kuuluu. Kuten edellä spekuloin, ehdokkaisiin ja jopa lopputoloksiin on mahdollisuus vaikuttaa ja waikutetaan ulkoapäin. Lienee paikallaan muistuttaa, että kaikki entisessäkin valtuustossa istuneet nykyiset kokoomuslaiset valtuutetut olivat vielä viimekaudella jopa lähettämässä vankilaan heitä, ketkä edustivat Kokoomuksen nykyistä valtuustolinjaa. Näistä tuuliviireistä ei tiede edes samoja geenejä kantava piru. Tänään haukutaan läpyskää ja huomenna kirjoitetaan siihen - antavat itsestään aika helvetin tyhmän kuvan ulkopuolisilla.

  Olen istunut ja jutellut pienryhmien yhteistoiminnasta, enkä näe siinä mitään ihmeellistä. Meidän täytyy viimeinkin saada kaupunkiimme toimintakykyinen, asioihin perehtyvä ja kaupungin sekä sen asukkaiden parhaaksi toimiva hallitus! Sen eteen on oltava valmis neuvotteluihin, koska nykymeno ei ole kenenkään etujen mukaista! Muistakaa myös se, että Kokoomus varasti epädemokraattisesti valtaa heiltä kenelle se demokratian sääntöjen mukaan kuului. Jo neljä vuotta sitten nähtiin myös se, ettei kokoomuslaisten nimi sopimuspaperissa merkitse yhtään mitään - nyt pitkälti samat ihmiset ovat remmissä.

  Tulossa saattaa olla ja toivottavasti on isokin keikaus. On tässä kaupungissa ennenkin nähty kuin ka vastapuoli jätetään vaille puheenjohtajuuksia. Tiällä suattaapi käyvä iha mite vua!

  VastaaPoista
 7. Joo. Tästä ei enää puutu kuin ryhmäselffi sun ja erään Hesun kans.Olet siis ollut kahvilla kuitenkin sen kanssa!?!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kysymästä ja käynneitä! Ei hän juonut kahvia, joten olin yksin kahvilla!

  VastaaPoista
 9. Javan perinteistä paskas. Kirjoitukeessa ei ole totuuden häivää. Luulin että tämä paska viimeinkin loppui, mutta mitä vielä.

  VastaaPoista
 10. Kunhan ensin opettelisit kirjoittamaan oikein niin voit sen jälkeen heitellä paskojasi .........nimetön klo 12:40.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!