maanantai 22. heinäkuuta 2013

LUOJAN KIITOS: Eka lähtee viimenkin!

Pari vuotta sitten Eka uudistui. Voimakas asiakasmäärän väheneminen Ekassa alkoi tästä uudistuksesta. Uudenkaupungin ykköskaupasta tuli vain iso tsiva. Kaupassa tarjolla ollut tuotemäärä supistui ja hinnat nousivat pilviin. Jos jotain oli tarjouksessa, puhuttiin lähinnä ihmeellisistä tuotteista, ihmeellisissä erissä: Kermaviiliä 3 litran sangossa tai turkkilaista jugurttia 5 litran sangossa. Kun uudistukset ja tarjoukset ovat tuota luokkaa, olisi parasta pohtia yhtiön ylimmän johdon kykyä hoitaa tehtäviään. Jokainen, jopa meikäläinen, näki jo muutamia viikkoja uudistuksen jälkeen sen, mitä yrityksen johto ei nähnyt: TÄMÄ EI VOI LYÖDÄ LEIVILLE!

Ammattitaidottoman ja mitään tekemättömän johdon toimista, kärsi eniten osaava ja äärimmäisen miellyttävä henkilökunta, jota vähennettiin ja jonka viimeisiä puurtajia odottaa nyt joko kilometritehdas tai paikkakunnalta muutto. Ekan asiakasmäärän hiipumisesta kärsivät myös kulmakunnan yrittäjät. Niistä jotkut löivät lapun luukulle ja ikävä kyllä jotkut tulevat lyömään pian lyömään lapun luukulle. Tähän vaikutti paljon se, ettei keskustassa enää ollut vetovoimaista elintarvikeliikettä.

Ekan uudistuksen suurimmat voittajat löytyvä kolmelta taholta. S ja K ovat paikallisia voittajia, mutta se ylivoimaisesti suurin voittaja on Raision Mylly. Sinne, edullisten elintarviketarjousten perään, ovat uusikaupunkilaiset rientäneet sankoin joukoin. Ikävintä Raisioon suuntautuvissa ostoksissa on se, että Myllyyn tehdyn reissun aikana ostetaan sikses muutakin kuin ruokaa. Mm. Gigantti, Ikea, Bauhaus jne. kuten myös sikäläiset erikoisliikkeet saavat lukuisasti uusikaupunkilaisia asiakkaita,. Nyt tämän seurauksena Alicenkadun ilme muuttuu aavekaupungin pääkaduksi!

Vai onko Ekan poistuminen sittemmimminkin hyvä asia? Poistuuko pääkaupunkiseudulta huonosti johdetun kaupan myötä nykyisiltä työntekijöiltä pitkään jatkunut epävarmuus ja pääsevätkö irtisanotut takaisin siihen työhön, missä he ovat ammattilaisia? Kyse on ainoastaan siitä, mitä tulee Ekan tilalle. Mielestäni keskustaamme tarvitaan hyvät valikoimat tarjoava ja kaikin tavoin kilpailukykyinen elintarvikeliike. Se turvaisi kaupunkimme palvelutason säilymisen ja takaisi kaupunkimme laadukkaiden yrittäjävetoisten liikkeiden tulevaisuuden. Toimivan elintarvikeliikkeen tulo Ekan tilalle muuttaisi Alicenkadun pitkään jatkuneen negatiivisen kehityssuunnan positiiviseksi.

Pääkadun ilme on jokaiselle kaupungille erittäin tärkeä. Se ratkaisee paikallisten ihmisten viihtyvyyden kotikaupungissaan ja se myös ratkaisee sen, onko kaupungilla imua maakunnalliseksi kauppakeskukseksi! Raumalla ja Porissa toimii S ja K ryhmien ulkopuolinen PICK N PAY. Uskoisin tämän kaupan täyttävän mainiosti keskustamme elintarvikemyynti tyhjiön jopa siten, että se vetäisi asiakkaita kaupunkimme ulkopuoleltakin. Näin myös paikkakuntamme yrittäjävetoiset, tänne veronsa maksavat, liikkeet saisivat piristysruiskeen yritystoimintaansa. Mikäli kaikki onnistuisi oikein loistavasti, saattaisi kaupunkiin viimeinkin tulla uusia, paljon kaivattuja naistyöpaikkojakin!

51 kommenttia:

 1. Onko kiinteistö paikallisessa omistuksessa?

  Änkyrä

  VastaaPoista
 2. Voi tokkiinsa!

  Ensin lähtee Tuppulasta asukkaat ja sitten kauppaliikket.Lopuksi lähtee kaikki nuoret jotka lähtee muualle opiskelemaan ja saavat työpaikat ympäri valtakunnasta .  VastaaPoista
 3. Nainen tuli johtoon ja siitä alkoi alamäki.
  Suurilta osin on juuri tuosta kiinni minunkin mielestäni mitä java alustus tekstissä kertoi.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kiinteistö on paikallisessa omistuksessa. Yritys on noudattanut jotain, kivan porukan, päättämää sapluunaa eikä ole reagoinut muutokseen. Jotenkin näin minä sen näen!
  Kun kaupungin ikärakennetta katsoo, eiköhän lapset ole lähteneet vanhempien mukana!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Java alustuksesta. Totuus on se että Euro-market tuo kilpailua kaupungin keskustaan. S ja K ryhmä hallitsevat markkinoita mutta miksi Lidl kaupan kassoilla on pitkät jonot joka päivä ? Ilmeisesti "tyhmäkin" on sen viimein tajunnut.

  VastaaPoista
 6. nii ja jos ryyppyporukan jutut on tosia, niin Jusa omistaa kiinteistön. Saadaan kapakka Alisellekadulle

  VastaaPoista
 7. Kiitos visiiteistä ja viesteistä! Jos Amerikan Yhdysvalloissa olisi elintarvikekaupassa samanlainen keskittymä kuin Suomessa, valtiovalta puuttuisi kahden keskusliikkeen määräävään asemaan. Meillä poliitikot turvaavat monopolit. Muistakaa kuinka kävi, kun Lohjaan puuhattiin isoa kauppakeskusta, Vapaavuori tyrmäsi sen. Syynä oli tuolloin pääkaupunkiseudun kauppojen asema. Sen sijaan kahden keskusliikkeen ylivertaiseen rooliin ei puututa!

  VastaaPoista
 8. Euro-market tai Valintatalo takaisin keskustaan !!! Kapakkia ei tarvita !

  VastaaPoista
 9. Kyllä olisi heti purettava kahden keskusliikkeen monopoliasema.
  Kyllä nämä politikot ovat sellaisia ketkuja, että ei ajatella kansalaisten etua vaan jonkun pienen porukan etua.

  VastaaPoista
 10. Eipä taida tulla saman kauppaketjun kauppaa tilalle. S tai K tulee ehkä tilalle. Kauppakeskustakaan siihen ei oikein saa kun ei ole parkkpaikkoja. Puoli korttelia pitäisi ehostaa ja tehdä parkkitiloja 2-3 kerrokseen.

  VastaaPoista
 11. Valintatalo ei tuo yhtään uutta asiakasta. Siwa on ihan sama kauppa.

  VastaaPoista
 12. Kiitos täällä käynneistänne ja kommenteistanne! Meillä kaavoitus on melko ihmeellistä. Kauppoja on siellä täällä omaksi tarpeeksi, vierailta paikkakunnilta tulijoihin ei ole juuri varauduttu esim. parkkitiloilla. Taitaa Lidl olla, yrittäjävetoisten liikkeidemme lisäksi, ainoa kauppamme, joka vetää väkeä muualta tänne. S ja K kaupoissa ovat samat tarjoukset täällä ja esim. Laitilassa, joten miksi hakea täältä jotain, minkä saa Laitilasta.

  Kun katsotte kauppakeskuksia muualla, siellä yleensä kirjain tavaratalot hallitsevat seutua ja ympäriltä löydät halpahalleja tai erikoisliikkeitä. Meillä kirjain markettien välissä sijaitsee ahtaasti kaksi jonkin sortin rautakauppaa. Muualla taas rauta- ja rakentajankaupat ovat väljässä ympäristössä jo pelkästään sen vuoksi, että sieltä saatetaan hakea ruokakassia enemmän tavaraa.

  Meidän pitäisi saada jonkinmoinen järjellinen suunnitelma tai suunnitelmallisuus kaupunkiimme. Nyt kaikki on hujan und hajan ilman logiikkaa ja toimivuutta.

  VastaaPoista
 13. Vart ska vi gå ?
  http://www.ts.fi/uutiset/talous/513544/Asuntojen+myynti+pudonnut+reippaasti

  VastaaPoista
 14. Niin, ja S- kaupassa Laitilassa on tuore liha- kala tiski. mitä Ukin liikkeissä, siis S- EI OLE. Kysyin syytä eräältä myyjältä ukin S- marketissa. Hän sanoi, ettei Turun Osuuskauppa " harrasta" näitä tiskejä enää lainkaan uusissa myymälöissään. tyhmää touhua! Itse käyn kerran viikossa laitilan S- kaupassa ostamassa ruokaa, juuri tämän liha- kala tiskin takia. Eli Keula Rauman suunnalla on ajatellut asiakkaitakin...

  VastaaPoista
 15. Hopoti hopoti hoi!

  Mitä te kauppaliikeillä teette,kun eihän siellä ole kohta etes asiakkaita Lidli,Siwa ja R-kioski teille riittää sieltä saa makkarat ja kaljat.

  VastaaPoista
 16. Onhan itäpoijussa tuore Liha/kala tiski.
  Miksi se pitää olla just S-kauppa?? kun laitilas käyt.
  Eikös rantakadullakin ole pienimuotoinen tuoretiski sekä torin S.Kaupassa on heikkilän pitämä tuore lihatiski tiistaisin ja perjantaisin, mutta tuoretta kalaa ei saa, mutta rannasta saa sitäkin.
  Ei kyllä tarvitse laitilaan lähteä kyllä ugista löytyy.

  VastaaPoista
 17. Mitä kuihtuva kylä kauppaliikeillä tekee?

  Oltiin Porin Jazzeilla ja kierrettiin kauppaliikkeitä ne ovat kauppaliik keitä ei mitään torin myyntikojuja niinkun täällä.Mikkolan liikekeskukseenkun menee on jokaisessa kaupassa palvelevat kala-,juusto- lihatiskit.Löytyy kaikenlaista tavaraa ja paljon halvemmalla kun täältä esim:5€ kesäkenkää

  VastaaPoista
 18. Javan kutunjuustohalli olis kehittämisen arvoinen asia.

  VastaaPoista
 19. Kaupunkiin on avattu jo eräänöainen "kutunjuustohalli" ilman kaupungin rahapanosrusta. Tässä kun vielä elämme muutaman vuoden niin huomaamme mitä tarkoittaa lähieuoka.

  VastaaPoista
 20. Ukin k-kaupan lihatiski on lähinnä vitsi. Ei vou verrata verrata Laitilan s-kauppaan

  VastaaPoista
 21. Ei ikinä Keskon kauppoihin

  VastaaPoista
 22. Mikähän olisi se keino, että päättäjille saataisiin järkeä.
  Täysin selvä asia kun kunnat liittyy yhteen niin palvelut heikkenee siinä kunnassa joka liittyy.
  Jos näin yksinkertaista asiaa ymmärrä meillä suomalaisilla on tulossa kaaos.

  VastaaPoista
 23. Mihinkähän apteekki muutta kiinteistöstä? Vai muuttaako, sillä kapakkakompleksissa on hyvä olla apteekki...

  VastaaPoista
 24. Kiitos käynneistä ja viesteistä! Kuntaliitos päätökset täytyy saada siirrettyä joko vaalien jälkeen tai vaalit siirrettyä ennen kuntaliitospäätöksiä. Muuten päätökset syntyvät kansaa kuulematta vasemmiston ja Kokoomuksen jyrääminä!

  Rauma poltti siltansa naapureihin yhden virkamiehen möläytysten johdosta. Uudellakaupungilla on huonot välit naapureihinsa, kukahan sen sai aikaan? Nykyisillä kuntaliitoskaavailuilla sotketaan asiat lopullisesti!

  VastaaPoista
 25. Eikö tosiaan päättäjille menee kaaliin, kun tulee suurkuntia niin palvelut heikkenee ja lähidemokratia kuolee.
  Turkukin jo suurkunta ja talous ihan kuralla.

  VastaaPoista

 26. Hyvällä johtajalla on nämä viisi ominaisuutta
  Heini Karjanmaa
  Hyvällä johtajalla on nämä viisi ominaisuutta
  Menestyksekäs johtaja tarvitsee tänään erilaisia ominaisuuksia kuin vielä joitain vuosia sitten. Talouslehti Forbes listasi viisi piirrettä, joita moderni esimies tarvitsee.


  Taloussanomat
  23.7.2013 20:15
  26

  1. Eturintamasta johtaminen

  Johtajan ei odoteta enää vain käskevän, vaan innostavan ja sitouttavan alaisiaan. Tulevaisuuden johtaja poistaa esteitä joukkueensa jäsenten tieltä ja auttaa heitä menestymään.

  2. Teknologian ymmärtäminen

  Johtajan ei tarvitse olla teknologian asiantuntija, mutta hänen tulee ymmärtää modernia teknologiaympäristöä. Lisäksi johtajan on ymmärrettävä, kuinka teknologia vaikuttaa omaan toimintaympäristöön.

  3. Esimerkin näyttäminen

  Ennen vanhaan riitti, että esimies ilmoitti tukevansa jotakin. Johtoporras hyväksyi budjetin ja usutti työntekijät toimimaan. Uudessa ajassa johtajan pitää sitoutua tekemään samaa kuin hänen alaisensa käyttäen samoja työkaluja kuin muutkin työntekijät. Alaiset eivät muutu ja kehity, jolleivät he näe päällikkönsä tekevän samoin.

  4. Herkkyyden arvostaminen

  Herkkyys kulkee käsi kädessä avoimuuden ja läpinäkyvyyden kanssa. Enää organisaatioita ei johdeta niin kuin armeijaa, päin vastoin. Herkkyys on avain innovaatioihin ja luovuuteen. Sen näyttäminen on sellaista rohkeutta, mitä jokainen johtaja tarvitsee eteenpäin menemiseen, Forbes toteaa.

  5. Jakamiseen uskominen

  Ennen johtajat pystyivät antamaan käskyjä ilman taustoittamista, mutta enää se ei ole sopivaa. Tietoa ei saa pimittää, vaan sen pitäisi olla alaisten saatavilla. Johtajien pitää tehdä helpoksi työntekijöille olla yhteydessä toisiinsa ja päästä käsiksi tarvitsemaansa tietoon missä ja milloin vain, millä tahansa laitteella.

  VastaaPoista
 27. Enää organisaatioita ei johdeta niin kuin armeijaa, päin vastoin.
  Onkohan valalta unohtunut tämä asia?

  VastaaPoista
 28. Kiitos viesteistä ja vierailuista! Eiköhän meilläkin tyyli muutu uuden johdon myötä. Ehkä muuta jäärän jarrun täytyy vielä vaihtua niin luottamus- kuin virkapuolella!

  VastaaPoista
 29. En jaksa vieläkään java uskoa positiiviseen muutokseen vaikka sitä kuinka toivoisin.
  Sillä kuulemani asia jos se toteutuu niin metsässä ollaan taas pahemman kerran.
  Ennustukseni käy siis todennäköisesti toteen.
  Ainoa muutos mitä tapautui oli nimet.
  Mennään java joskus kahveelle ja praattaillaan

  VastaaPoista
 30. Kiitos käynneistä ja viestistä! Kokoomuksessa on järki vallalla(siis paikallisella tasolla), SDP:stä lähes puolet haluaa muutosta, Keskustastakin löytyy muutama omaa päätä käyttävää ja kaikki Persut kuuluu järkiporukkaan eli ei tämä ole kuin yhdestä demarista kiinni ja kaikki kääntyy paremmaksi!

  Virkahenkilöiden suhteen tilanne on paljon pahempi. Kaupunki on muutaman ongelmaolgan vanki. He eivät halua muuttaa tyyliään ja alkaa näyttää, että heidän täällä olo vaikuttaa kaupunkiin kuin myllynkivi uimarin kaulassa.

  Luonnollisesti ryystetään kahvia ja puhutaan sitä itteään!

  VastaaPoista
 31. En usko java mikään ei muutu?
  Ensimmäinen vesiperä vastuuvapauden myöntämisen jättäminen.

  Pelkästään rahan polttamista.

  VastaaPoista
 32. Kiitos vierailuista ja osuvasta toteamuksesta! Vastuuvapausepisodi näyttää kääntyvän irvokkaaksi vitsiksi, jossa kaverit ja toverit myöntävät kavereille ja tovereille synninpäästön. Muista, että asiassa on tapahtunut aivan selvä rikos, joten ei se tähän jää - TÄMÄN JÄLKEEN ALKAVAT SELKEÄT MUUTOKSET!

  VastaaPoista
 33. Rikoslain 40 luvussa säädetään virkarikoksista. Sen 9 §:ssä ovat säännökset virkavelvollisuuden rikkomisesta " jos virkamies virkaansa toimittaessaan ... rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin perustuvan virkavelvollisuutensa, hänet on tuomittava .. sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi ". - Jos kaupungin ykkösvirkamies laiminlyö KHALL:n päätöksen täytäntöönpanemisen ( = Hepokarin pressuhallin vuokrasopimus ) ja näin aiheuttaa > 80.000 euron vahingon kaupungille, jakaa eri huijariyrityksille satoja tuhansia euroja " yritystukia " ilman valtuuksia tai KH:n päätöstä, ylittää budjettinsa 270.000 eurolla yms. niin onko se nyt ihan tavanomaista, säännöksiin perustuvaa hallintotoimintaa ??? - Jos valtuuston valitsema valiokunta ei puutu jämäkästi em. rikkeisiin, kellä tahansa meistä on oikeus tehdä menettelystä poliisille tutkintapyyntö. - Muistakaa se !.....

  VastaaPoista
 34. uusia ajatuksia kehiin.
  Nyt sitten jo kaavaillaan kaupungiin Javan mainitsemaa kutunjuustohallia.
  Toiset pilkkas ja nyt suunnitellaan. On hyvä idea vain siinä oli vika kun väärä henkilö sitä esitti.

  VastaaPoista
 35. Taitaa kaikki Javan jutut outäneet paikkansa. Sille kannataisi antaa joku asema. Menee muuten ideat hukkaan.

  VastaaPoista
 36. Omakehu haisee. Kukaan muu ei noin perättömiä kirjoittelisi.

  VastaaPoista
 37. Harton blogissa se vasta oma kehuu haisee kun blogin pitäjä itse oikein kirjoitteli. Samalla keljuiluu muille egonsa korostamisesta.

  VastaaPoista
 38. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Eikö se ole ihan sama, kuka hyvän idean esittää tai ainakin pitäisi olla. Ihmetyttää älytön asioiden personointi, joka juontaa läpyskästä. Miksei hyviä asioita voida ajaa enemmistön voimin eteenpäin? Eikö meidän tule toimia kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi?

  Minkä helvetin takia kunnan ja sen asukkaiden etu jää aina joidenkin tyrimismestareiden, ketjuna munauksia esittelevän ja päätökset siunaavan virkahenkilö/luottamushenkilöiden jyräämäksi? Meillä jopa onnistumisen ehdottaminen on kiusaamista, häiriköintiä jne., joten voiko tältä pohjalta muuta odottaa kuin kateissa olevaa 900 asuntoa, kaupunkilaisten piikkin tehtyjä huhaahalleja, tontonmäkiä ja vuokrakerrostaloja? TÄLLAINEN EI MENISI MISSÄÄN MUUALLA LÄPI!!!

  VastaaPoista
 39. Ei täällä mene hyvä idea läpi jos väärä henkilö sen esittää.
  Kaupungilaisten hyvinvoinnista viis kun minä ja kaverit saavat tuhlata kaupungilaiten verorahoja.

  VastaaPoista
 40. Mistä Java tietää, että puolet sos.dem. valtuutetuista haluaa muutosta? minä en ainakaan ole huomannut sitä kuin ehkä yhdessä tai kahdessa valtuutetussa, jotka uskaltavat olla eri mieltä. Siitäkin huolimatta, että toverit hylkäävät?

  VastaaPoista
 41. Näin se tyäväentalon juntta jyrää

  VastaaPoista
 42. Uskon kyllä väittämän, mutta tiukassa paikassa ei uskalleta tuoda esiin.
  Ei muutosta toimintatapaan samolla korteilla jatketaan.
  Nittyluoto huomas mikä toimintatapa eros omaksi ryhmäksi, mutta oli silti lojaali puoluetta kohtaan kun ei repostellut julkisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, mistäs sää tiedät, ketkä tänne anonyymeinä kirjoittaa?

   Poista
 43. Kiitos vierailutiheydestä ja vistiaktiivisuudesta! Kaikki kaavailuni perustuu keskusteluihin, joita olen käynyt ihmisten kanssa. Puolueilla on aina ongelmia, jos listoille pääsee aatteellisesti ajateltuna ilman rajoituksia! Kun puolueen ainoa tavoite on saada ääniä ja se vähät välittää siitä toimivatko luottamushenkilöt puolueen periaatteiden mukaan, ollaan vastaavassa tilanteessa kuin kirkollisvaaleissa Saatana ja Jeesus olisivat samalla listalla. Annoitpa äänen kummalle tahansa, annoit äänen molemmille ja pahimmassa tapauksessa tuit enemmän väärää ehdokasta!

  Muutos alkaa siitä, kun määrätyt henkilöt alkavat olla jäävejä vähän joka käänteessä. Kun asia saa valtakunnan julkisuutta, luuletteko, että pääkonttorissa katsellaan tumput suorina laskevia kannatus lukuja, kun täällä toverit ajaa Kokoomuksesta niin reilusti oikealta ohi, että Hitlerkin jää puolueiden väliin. Vanhaa valtaa tukevat määrätyt tyypit kaivavat omaa poliittista hautaansa ja hölmöydellään häpäisevät koko poliittisen uransa!

  VastaaPoista
 44. Kyllä puolueessa on vaikea saada muutosta parempaan jos ns. ydinjoukko pysyy jokseenkin samana saatika ydin. (taustavaikuttajat.) Mahdollisesti puoluetta voidaan esim johtaa naapurikunnasta?
  Ohhoh onpas mulla vilkas mielikuvitus, mutta köyhän ainoa huvitus on vilkasmielikuvitus, niinkuin junnu aikoinaan lauloi.

  VastaaPoista
 45. Persujen kävi edellisellä kerralla niin, että ottivat aatteellisesti köyhiä listoilleen.

  VastaaPoista
 46. Lähdemme seuraaviin kunnallisvaaleihin uudella puolueella todennäköisesti?
  Ehdokkaaksi eivät kelpaa esim on off ajattelijat eivätkä tietenkään sellaiset jotka eivät ymmärrä luettua tekstiä ja myöskään kaupungintyötekijät
  Pyrimme että ehdokas asettelulusta tulisi mahdollisimman laaja-alainen niin iältään kuin näkemyksineen.
  Olemme hyvissä ajoin liikkeellä. Mistä tämä ajatus on lähtenyt liikkeelle, siitä kun nykyään kaikki ajatukset profiloidaan jonkun myrkyttävän adjektiivin/puolueen/henkilö taakse.
  Elikä ei anneta tilaa ajatella asioita uudella tavalla asioita

  VastaaPoista
 47. Persuista lähti ainoat todelliset Persut. Kaksi nynnyä jäi jäljelle. Nummi anto oman puheenjohtaja paika Kokoomukselle. Tosi persua

  VastaaPoista
 48. 17.10 kysymys että mikä mahtaa olla tämä UUSI puolue???

  VastaaPoista
 49. Mikä on uusi tapa ajatella ja kuka päättää siitä. Täyttä höhöhöpöö uusi puolue.

  VastaaPoista
 50. Lehtikonsernin oma myyntipäällikkö teki yhdelle lehdellensä lukijatutkimuksen. Olikohan lopputulos odotettu. Paljonko oli otos ja esitetyt kysymykset? Uskotaan ja toivotaan edelleen. Tänään on muuten sen miehen nimeen sidottu hölkkä, mikä on toistavasti sanonut omantuntonsa olevan kristallinkirkas.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!