tiistai 9. heinäkuuta 2013

KUMMALLINEN KAUPUNKIMME? TAAS LÄHTI YKSI VIRKAHENKILÖ!

Taas yksi virkahenkilö nostaa kytkintä kaupunki organisaatiostamme. Viime ajoilta meillä löytyy useampiakin vastaavia tapauksia. Käsittääkseni meillä ei virkahenkilöitä rasiteta ylisuurilla onnistumisen paineilla, joten miksi uudet virkahenkilöt eivät viihdy kaupunkimme palveluksessa vaan poistuvat muille seuduille? Mieleen kumpua kysymys: Onko meidän kaupungissamme jotain outoa vai voidaanko kaupunkiamme pitää jopa jokseenkin outona kummajaisena?

Luottamushenkilösektorin tarkastelussa havaitsee kevyitä outouden piirteitä. Viime vaalien Kokoomuksen ääniharava ratsasti valtuuston kampanjoimalla yhdessä demarien kanssa. Ääniharavan poliittisen toiminnan tarkastelu osoittaa hänen olleen päätöksen teossa lähes poikkeuksetta vasemmiston takuumies. Herääkin kysymys: Äänestivätkö, ääniharavalle äänensä antaneet, kokoomuslaiset valtuustoon puolueensa listoilla ollutta demaria vai äänestivätkö demarit kokoomuslaisten listoilla ollutta demaria ääniharavaksi? Ääniharava sai paljon ääniä jääden kuitenkin selkeään vähemmistöön puolueensa sisäisissä demokratiamittelöissä. Lopulta hän kiukutteli itsensä syrjään isojen päättäjien paikoilta ja hallitukseen muodostui oikeistoenemmistö.

Entä demarien ääniharava? Demarien ääniharavana heiluu kenties kaupungin suuri palkkaisin nainen. Kun tämän ääniharavan taustat otetaan huomioon, hän sopinee yhtä hyvin vähempiosaisten ja tavallisten kulkevaisten asioita ajavaan puolueeseen kuin pyöveli synnytyslaitokselle tai kätilö mestauslavalle. Oliko tämä ääniharava kokoomuslainen demarien listoilla ja saiko hän äänensä kokoomuslaisilta vai äänestikö demarit listoillaan ollutta kokoomuslaista? Oli miten oli näiden ääniharavien suhteen, aika epäloogiselta tuntuu heidän menestys puolueissaan. Näin herää jälleen uusi kysymys: Tiesikö kansa, mitä he äänestävät ja mitä äänillään saavat, kun tekivät näistä kahdesta ääniharavia?

Vilkaisu virkahenkilöjohtoomme saa myös pienen kummeksunnan kiertämään asialle ajatuksen antavan kaalia. Kaupungin menoista valtaosa uppoaa soteen, mutta missä on tämän puolen johtava virkahenkilö? Meillä ainakin oli tällainen ja hän teki hyviä, jopa toiveita herättäviä, esityksiä sektorinsa taloudelliseen balanssiin saattamiseksi. Mutta miksi hän luopui tehtävästään? Kaupungista, jossa kaikki on sekaisin, ei löydy lakimiestä, vaikka jo vuosia sitten sellaisen palkkaamista ehdotettiin. Niinpä lakiasiatkin lepäävät hurujen uskon varassa. Kaupunginjohtajamme oli täysin kokematon, kun hänet valittiin ja kun hän astui virkaansa. Valittiinko virkaan sopiva vai pätevä, jokainen päätelköön itse. Joka tapauksessa tämä osoittaa, ettei meillä kokemusta hämmästyttävästi arvostettu. Sen sijaan opetuspuolelta ja kaavoituspuolelta löytyy jopa ruhtinaallisin palkankorotuksin ja mahtavin kannustinlisin palkittua kokemusta!

Löytyykö kannustinlisien ja palkankorotusten antamiselle perusteita? Muualla opetussektorin vetäjälle maksetaan siitä, että hän turvaa lasten opetuksen laadun ja kehittää opetusta. Meillä vastaavan henkilön esityksestä, on lapsilta viety koulut ja ajettu opetusta laadullisesti alas sekä estetty esim. Freinetkoulun saapuminen kaupunkiin. Jos muualla kaavoitetaan asuntoja sinne, minne ihmiset haluavat rakentaa ja tehdään taloja sinne, minne väki muuttaa asumaan; on meillä rakennettu taloja sinne, minne kukaan ei halua muuttaa ja tontteja on kaavoitettu paljon siten tai sinne, miten tai minne kukaan ei halua rakentaa.

Oudoksuntaa herättää myös kaupunkimme tuomitsemis- ja/tai nuhtelupolitiikka. Aikoinaan käytiin melko voimakasta ja tunteita pinnalle nostanutta vääntöä kouluverkkomme kohtalosta. Tuolloin eräiltä virkahenkilöiltä löytyi aktiviteettia ja aivotoimintaa tilanteen ratkaisemiseksi. He löysivät ratkaisun, joka olisi tuottanut säästöjä ja säilyttänyt vanhan kouluverkon. Toteutettiinko tuo ratkaisu? Eipä tietenkään, vaihtoehdon esittäjät saivat julkisen varoituksen ja paikallista logiikkaa noudattaen kouluja lakkautettiin sieltä, missä lapsimäärä olivat kasvussa ja kouluja jätettiin sinne, missä lasten määrä väheni.

Kun näiden lisäksi läväytetään pohdintaan "tontonmäet", vuokrakerrostalot, ääliömäiset keittiöinvestoinnit jne., niin onko kovinkaan iso ihme, jos kaupunkimme ei vedä puoleensa kunta-alan huippuosaajia? Eikö päin vastoin se ole äärettömän selvää, jos joku alansa huippu tänne vahingossa eksyy, ei hän kaupunkimme touhuja pitkään viitsi katsella. Jos nyt haluamme tänne pysyvää lääkäriä, kannattaako hakuilmoitukseen laittaa: Ensinnäkin etsimme ensisijaisesti sopivaa, emme niinkään pätevää ja toiseksi hautausmaatamme laajettiin joku vuosi sitten, joten virheille löytyy edullista tilaa!

55 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus nauruttaa kovasti.

  VastaaPoista
 2. Javan säälittävää vittuilua. Kun ei muuhun pysty, niin valehtelee.

  VastaaPoista
 3. Sanoppas anonyymi 19.31 mitä java valehtele me muutkin lukijat haluamme tietää.
  Eikä tuossa javan kirjoituksessa mitään eriskummallista ole, valtakunnallisesti yleinen ongelma valitaan sopiva ei pätevää sillä samasta asiasta oli juuri kirjoitus valtakunnan lehdessä.

  VastaaPoista
 4. Kuka nyt on lähtenyt/lähdössä???????????????????


  kalannin kingi

  VastaaPoista
 5. Java tuttuun tyyliin mollaa päätäjiä ja virkamiehiä. Om6a saavutuksia k6n ei ole, haukutaan muita.

  VastaaPoista
 6. Javan ansiot kaupungin eteen on täysi nolla. Kiusauksessa ja häriköinnissä on Javan vahvuudet.

  VastaaPoista
 7. Jos edellinen logiikka on noin mustavalkoista, niin saisimmeko esimerkin vuoksi tänne sellaisten kunnallispoliitikkojen nimet, joilla on jotain omia saavutuksia. Kertokaa edes yksi nimi ja saavutus, jotta voimme sitten alkaa mittaamaan itse kunkin saavutuksia.

  VastaaPoista
 8. Onko kiusaus esim. kinkku- vai lohikiusausta? Itsetehty kyllä maistuisi.
  Onko häriköinti esim. pubissa toisiin pöytiin huutelua ja alapään vitsien kertomista?
  No oli miten oli niin aika ontuvat alkaa olla nämä "perustellut" mielipiteet Javan tekemisistä.

  VastaaPoista
 9. Demareitten saavutukset kaupungin talouden ajaminen suohon sekä tontonmäki.

  VastaaPoista
 10. Pahus yksi unohtui onhan demareilla vielä yksi saavutus tällä ydinporukalla.Saivat kyläkoulut lakkautettua.

  Huomaatteko demareilla on paljon saavutuksia ja javalla niitä ei ole.

  Java on kateellinen demareitten saavustusten takia.

  VastaaPoista
 11. Demarit kyllä yritti laittaa kaupungin talouden kuntoon päättämällä laittaa sakunkulmaan kuntosalimaksu.
  Tekivät samasta asiasta aloitteen, että kuntosalimaksu pitää poistaa.,
  Meinaan on tosi ryhdikästä toimintaa.

  VastaaPoista
 12. Älkää vieko kunniaa Forssilta. Harto ol Sakunkulma kuntosalimaksussa mukana. Forssii saa kiittää terveyspisteden lopetuksesta Lokalahdella ja Pyhämaassa. Koulujakin tämä lopetti. Walaa Harto ei saanut hallituksen puheenjohtajaksi vaikka kovasti otti lomakaverin puolesta kantaa. Harto on monessa mukana ja köyhät on kyykyssä niin että persekki on metri maan alla.

  VastaaPoista
 13. Java se törkeä paskanen on. Katsokaa sen kirjoitusta. Kukaan muu ei kehtaa julkaista samanlaisia solvauksia. Ehkä Järvinen

  VastaaPoista
 14. Mainitse sinä edellinen anonyymi 16.35 niitä solvauksia kirjoituksesta. Ketä ja miten jotain on taas solvattu???

  VastaaPoista
 15. Onko tosiasiat aina solvauksia????tai Harton tapaan keljuilua???
  Tarkoitatko demarien järvistä.

  Onneksi valtakunnasakin on huomattu demarien touhu ja kannatus laskee.
  Urpilaisen aikana jokaisessa vaalissa tullut tappio ja alamäki jatkuu taitaa olla javan vika sekin?

  VastaaPoista
 16. Klo 16.21 on taas joku peruskateellinen. Pelkkää potaskaa. Sakunkulman kuntosalinkäyttäjänä olen henkilökohtaisesti kiittänyt Forssia sillä hänen esityksestään ja työstään johtuen maksu poistettiin. Meillä oli salin seinälläkin lappu jossa häntä kiitettiin.

  VastaaPoista
 17. Kiitos vierailuista ja kommenteista! Molemmat Järviset ovat tolkun miehiä, Timo Järvinen vastaa aina huutoonsa ja demarien Järvinen oli tyylikkäästi pois viime valtuustosta, jossa siltä suunnalta lähdettiin junttaamaan ja jyräämään ryhmäkurilla älyttömyyksiä läpi. Harton päälle on turha heittää kaikkea lokaa vain siksi, että hän on yksin julkisuudessa puolustamassa haapanevavuorelaista sotilasjunttapolitiikkaa, jossa kansa maksaa ökyjen munaukset. Harto on puolustamassa kantaansa kuin mies, joten ei häntä pidä sen takia vainota!

  Tulee se muutos demareihinkin. Nyt siellä on älykästä ja ajattelevaa porukkaa, ikävä vaan he jäävät ryhmäkurin alle. Kyse on siitä jääkö meille aikaa pistää asiat kuntoon. Kokoomus selkiytti rivinsä, sen valtuustoryhmässä ei ole mitään sooloilun tai luopiomeinigin pelkoakaan - yhtä valtuutettua lukuun ottamatta. Joten maltilla eteenpäin ja Uusikaupunki pelastuu!

  VastaaPoista
 18. Ilmeisesti tule ainakin 165 uutta työpaikkaa, jos uskomme U:gin Sanomia. Ja miksi emme uskoisi tällä kertaa...(autotehdas ja Soijajalostamo) Paljonko noin 800 henkilön kortisto kaunistuu? Tuskin paljoakaan.
  Vuokra-asuntotuotannon lisääminen on jonkinasteinen ongelma kaupungissa, jossa työpaikat lisääntyvät ja vähenevät kuin nousu- ja laskuvesi.

  VastaaPoista
 19. Kiitos käynneistä ja kiitos Jormalle kommentista! Eiköhän tässä kaupungissa ole vuokra-asuntoja yllin kyllin ja osa uusistakin on jouduttu pistämään vuokralle, kun eivät olleet menneet kaupaksi. Kunpa ei kovan rakentamisen vuoksi asuntojen hinnat romahtaisi! Mitä työllisyystilanteeseen tulee, taitaa olla ensimmäinen kerta kahteenkymmeneen vuoteen, kun tapahtuu merkittävää nousua. Kaupungin puitteet ovat jääneet sille mallille, että saattava työpaikkojen tuomat hyödyt valua kuin vesi sormien välistä.

  VastaaPoista
 20. http://www.aluesanomat.fi/uutiset.php?id=3575

  VastaaPoista
 21. Oletteko muuten käyneet Tontonmäellä? On niin huonosti valittu paikka omakotitaloille, että en ihmettele etteivät kellekään kelpaa. Talot ovat syrjässä jopa Pyhämaan keskustasta. Kaavoitus on täysin epäonnistunut. Kiinnostaisi tietää kenen tontti on aiemmin ollut ja miten se on päätynyt näiden talojen rakennusmaaksi.

  Äläkä Java unohda ääniharavista Nummea, kansa luuli äänestävänsä persujen nosteessa vähäosaisten etua ajavaa puoluetta = henkilöä. Mutta saikin vain sekä entisiä, että nykyisiä kokomuslaisia nuoleskelevan tyhjänhöpöttäjän.

  VastaaPoista
 22. Eikö se ole hienoa että meillä laadukkaita vuokra-asuntoja odottamassa autotehtaalle töihin tuleville vierasta kieltä puhuville insinööreille ja heidän perheilleen?

  VastaaPoista
 23. Ei insinöörikään ole niin tyhmä, että menee tontonmäkeen vuokralle.

  VastaaPoista
 24. Kiitos vierailuista ja viestinnästänne! Kun pohditte ääniharavien saamia ääniä, heidän ansioitaan ja vaalien jälkeen päälaelleen kääntynyttä tiedotustotuutta kaupungintilasta, herääkö kenelläkään mieleen edes pientä mahdollisuutta mediamanipuloinnista?

  Palkkaisitko Tontonmäen suunnitelleen arkkitehdin suunnittelemaan miljoonahanketta? Viikonloppuna taloja kävi katselemassa satoja ihmisiä, näinkö heistä sen seitsemän olisi ollut kiinnstuneita talokaupoista? Väliäkö sen, meillä on näköjään päätetty, ettei niitä kukaan osta.

  Kohta po. talot hävitetään könttäkaupalla jonkun huurun esityksen mukaan pilkkahintaan ja siitähän se alkaa henkselien paukutus: MINÄ, MINÄ MINÄ TEIN SEN! Kyllä niin veettää tämä täysin vastuuton ja amatöörimäinen touhu, jossa kukaan välitä mitään kaupunkilaisten rahoista. Vaikka toisaalta, jos olisi välitetty, eipä nyt oltaisi rahan, Tontämäen ja monen muun kanssa poskettomissa ongelmissa!

  VastaaPoista
 25. Olet sinä typerä. Viimeksi väitit ettei taloja voi ostaa kesällä kun Mörnessä ollaan lomilla. Et ole sattunut huomaamaan että niitä myy kiinteistövälittäjä.

  VastaaPoista
 26. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eipä niitä taida myydä kukaan. Viime valtuustossa arkkitehti totesi kauppojen olevan pitkällä ja elokuussa kerrotaan kenen kanssa? Talojen ympäristöt eivät ole myyntiä edistävässä kunnossa. Pikemminki kohteesta saa sen kuvan, ettei niitä kukaan kauppaa. On käsittämätöntä, miksei myyjä ole paikalla silloin, kun paikalla on satoja ihmisiä?

  Minusta se on typeryyttä, että taas annettiin yhden kesän mennä yli näiden huippumyyjien voimin! Olisi hauska tietää mitä ns. myyjät ovat tienanneet myymättömien talojen myyntiponnistuksilla? - Ei ne ainakaan provisio- tai urakkapalkalla ole; taitavat enempi hääriä tunti- tai vuosipalkalla.

  VastaaPoista
 27. Onkohan noita Tontonmäen taloja yritetty markkinoida Raumalle ? Sylttytehtaan johtajan luulisi jotain luomuksensa eteen tekevän - ja onhan Raumakin mukavan matkan päässä

  VastaaPoista
 28. Entäs Ranualle tai Mynämäen Karjalaan?

  VastaaPoista
 29. Pulinat pois Java! Olet ollut valtuustossa tekemässä enemmistöpäätöstä Tontonmäestä. Demokratiaan kuuluu päätökseen tyytyminen. Lopeta muiden kollegojen ja virkamiesten kohtuuton arvostelu. Olet vain varavaltuutetu.

  VastaaPoista
 30. Hojo,Hojo!
  Hyvinhän teillä siellä männöö paskahuuseja on kauppoomatta rahookin on edellisellä valtuustokaudella tungettu jok`ikisen taskuu joka on hattu kainalossa pyytänyt.

  VastaaPoista
 31. Kaupunginjohtaja Vainio saisi pistää vauhtia alaisiinsa ja Tontonmäen myyntiin.

  VastaaPoista
 32. Kiitos käymisestä ja viestityksestä! Raha on ollut löysässä, sitä on jaettu jopa pellelle ja laivayhtiölle, jolla ei taida olla mitään tekemistä kaupunkimme kanssa. Tämä huuhaapolitiikka ja rahanjako palkittiin haapanevavuorelaisten taholta julmetuilla palkankorotuksilla ja kannustinlisillä, joten sillä oli, yli puoluerajojen, luottamushenkilöenemmistön siunaus!

  Älkää nyt vaatiko mahdottomia Atsolta! Virkahenkilöiden ei ole tarvinnut välittää tuon taivaallista luottamushenkilöiden toiveista tai kaupungin tai sen asukkaiden edusta. Meidän virkahenkilöt ovat saaneet haistatella luottamushenkilöille, minua on jopa potkaistu ja onpa lautakunnan kokous siirretty sen takia, kun virkahenkilö hakee koiraa toiselta paikkakunnalta. Siis älkää vaatiko Atsolta mahdottomia, hän on tämän urvelon organisaation vanki. Ennemmin strutsi oppi lennosta, kyrillisin kirjaimin, virtsaamaan nimensä hankeen kuin nämä oppivat uusia temppuja!

  VastaaPoista
 33. En usko,että U:gissa enää mitään nuhtelu- tai ajojahtipolitiikkaa luottamushenkilöitä kohtaan harrastetaan, kuten Java tuolla johdantoalustuksessa arveli. Käsittääkseni Kaupungnjohtaja Kari Koski vei tuon "ainutlaatuisen suomalaisen" kulttuurin mennessään. Oli meinaan kova poika lähettämään tiedotteita, paskaakaan välittämättä mitä se aiheutti syyttömille kohteille. Tärkeintä oli kirkastaa oma kilpi ja antaa kuva ihmemniehestä, jonka ansioita on mm. veronmaksajien varoilla toimiva julkinen pankki- yrittäjille.
  Käsittääkseni Java Valkonen ei kuulunut siihen enemmistöön, joka myönsi lainan takaukset Pyhämaan Pientaloille (veronmaksajien puolesta)

  Mielenkiintoinen tieto Haapalan Ollilta( Forssin blogi) tuo, että etanolihankkeeseen käytettiin lähes puoli milliä erilaisiin konsustointeihin. Varsinkin kun alkaa jo olla varmaa ettei hanke toteudu. Polttoainehankkeet taitavat löytyä Suomen metsistä.

  VastaaPoista
 34. Haapalan Olli on ainoa syy miksi vierailen Forssin plokissa. Haapala on fiksu ja ärhäkkä. Muuten Forssin blogi on yhtä itsekehua ja valetta.

  VastaaPoista
 35. Samat sanat! Harton plogin kommenteista melkein kaikki on Ollille. Harton plogi kuolisi ilman Ollia.

  VastaaPoista
 36. Muuten Forssin blogi on yhtä itsekehua.
  Aikas pitkälti asia on näin.
  En oikein ymmärrä tuota hartoakaan, kun toitottaa että hän kantaa vastuuta niin mistä? Ei ainakaan huonoista päätöksistä mikä johtaa palvelujen karsimisiin ja veroäyrin nostoon sekä henkilökunnan lomautuksiin.
  Voiko joku viisampi selvittä mitä se vastuun kanto oikein tarkoittaa??

  VastaaPoista
 37. Kiitos vierailuista ja viesteistä! En ollut hyväksymässä Tontonmäen rakentamista, liian moni paikalla ollut hoiti sen. Muistan ikuisesti silloin silloisen hallituksen puheenjohtajan kanssa valtuustossa käymäni keskustelun. Nyt nuo samat tyypit tekevät hölmöyttään kaikkensa, ettei talot mene kaupaksi. Veltot virkahenkilöt pitävät huolen lopusta ja siitä, että "tontonmäkiä" tulee niin kauan kuin tämä kaupunki saa velkaa!

  Etanolitehtaan valmisteluun haettiin aikoinaan rahaa valtuustosta. Tuolloin ei ollut edes tietoa toimijasta, kun kysyin sitä ja sanoin, etten hyväksy rahan antamista ennen kuin toimija on tiedossa. Tuolloin entinen kaupunginjohtaja sanoi päivän koska nimet toimijan, joka on suomalainen pörssiyhtiö, kanssa pistetään nimet paperiin. En uskonut tuohon ja 42-1 jäin yksin.

  Olli Haapala on perusteellinen perfektionisti toimittajana. Muistan ikuisesti, kun hän ennen muita kertoi soijatehtaan taustoista ja kuvioista. NYT TIEDETÄÄN, KAIKKI PITI PAIKKANSA JA SILTI HÄN SAI PASKAA NISKAAN. Lisäksi miehellä on persoonallinen huumorintaju ja äärettömän terävä kynä!

  Hartolla on oma statuksensa hallituksen jäsenenä ja hänelle täytyy nostaa hattua siitä, että ainoana valtaeliitin edustajana hän pyörittää avointa blogia. Näitä saisi olla lisää!

  VastaaPoista
 38. Tilastotietoja tältä "yöltä".
  Ukissa myytävien asuntojen määrä alkaa lähentyä 100 kappaletta!
  (lähde: etuovi.com)
  Vuokrattavia on runsas 30.
  (lähde: jokakoti.fi)
  Vakka-Suomen Sanomissa sivulla 3 oli eilen torstaina 11.7 artikkeli U:gin bioetanolitehtaasta otsikolla:
  U:gin bioetanolitehdas ei ehkä toteudu

  Blogilainaustieto Harton blogista eilispäivältä 11.7:
  "
  Esko kirjoitti 11.7.2013 klo 14.06
  Kuinka paljon kaupunginjohtaja Kari Kosken päätöksillä meni rahaa etanolitehtaaseen?

  Olli H. kirjoitti 11.7.2013 klo 16.05
  Noin 485.000 euroa muutaman vuoden aikana, pääasiassa konsultointiin.
  "

  Ote U:gin sanomista 27.6.2013 sivulta 5.
  "Elinkeinobudjetin ylitykset tulivat esille syyskuussa 2012. Olen henkilökohtaisesti käynyt läpi jokaisen laskun. Voin todeta, että niihin ei sisälly mitään ”rikollista” tai euromääräistä hyväksymisoikeuden ylitystä. Suurin osa kuluista kohdistuu etanolihankkeeseen.

  Sen konsulttien julkinen kilpailuttaminen ei ollut mahdollista Suomessa vallinneen kilpailutilanteen vuoksi. Tuolloin neljällä paikkakunnalla oli vastaavanlainen hanke. Punkaharjun kunta oli jopa valmis antamaan 14 miljoonan euron takuun ja 2,7 miljoonan rahoituksen hankkeelle. Uusikaupunki on käyttänyt projektiin muutamia satoja tuhansia. Se on halpa hinta 73 miljoonan euron hankkeesta sen toteutuessa.
  "

  Yhteenveto: markkinatalous toimii Ukissakin mutta ei aina toivotulla tavalla. Asiakas maksaa eikä ilmaisia lounaita ole.

  Lisäksi minäkin voin ottaa tarjouksia vastaan Tontonmäen taloista.
  Näin homma toimii:
  "
  Autuaaksi lopuksi lainaus naapurista:
  "
  TM kirjoitti 11.7.2013 klo 20.30
  Kuka myy Tontonmäen taloja, Harto? Javalla ei ole siitä mitään tietoa.

  Harto Forss kirjoitti 11.7.2013 klo 20.40
  Taloja myyvät Etelä-Suomen Kiinteistövälittäjät LKV Oy ja Vakka-Suomen Kiinteistökeskus, lisäksi taloja esittelevät ja ottavat tarjouksia vastaan Sampo Juntti ja Leena Arvela-Hellen.
  "

  Ja me sen kun edelleen vaan uskomme, toivomme ja suljemme silmämme ja kohta unohdamme emmekä muuta voi.

  VastaaPoista
 39. Olen kirjoittamassa artikkelia U:gin asuntotilanteesta.. ja myös siitä kerrostalohankkeesta. Lehti pitää taittaa Turun Messuiksi. Jos jollakulla on kyseisistä hankkeista sanottavaa, ottakaa yhteyttä.

  VastaaPoista
 40. Eli talit on annettu myyntiin, mutta kukaan ei myy niitä. Harto ja muu valtaeliitti katsoo tumput suorana eikä tee mitään ja toivoo asian unohtamista.

  VastaaPoista
 41. HOJO HOJO!!!

  Aidon Suomalaisen kiljutehtaan kun olisi väsännyt pystyy ei konsulteja olisi tarvinnut palkata, €kutkin oli säästynyt.

  VastaaPoista
 42. Tontonmäki on hyvänesimerkki kaupungin toiminnasta. Kukaan ei välitä mistään litään. Sanotaan vaan, että sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistaa. Tässä vastuun pakoilussa Harto on mestari. Kaiken se tietää ja kaikki menee perseelleen.

  VastaaPoista
 43. Kerro neropatti mistä vastuusta Harto on paennut? Sekoilet nyt henkilöissä pahan kerran.

  VastaaPoista
 44. 1. kerran ? ko kö jotain vastuuta yritetään mitata, kun tilivapautta ei määrätyille tahoille myönnetty kesäkuun valtuustossa.
  Joten odotellaan nyt vielä jokin aika.
  JAa

  VastaaPoista
 45. Selittäkää nyt jo ihmeessä mikä on vastuu politiikassa??
  Kuitenkin kansa maksaa viimekädessä töppäykset esim:tonnttumäki

  VastaaPoista
 46. Elinkeino puolella määrärahaylitykset ilman lupaa ja Harto hyväksyi ilman mitään nurinaa onko tämä sitten vastuunkantoa??

  VastaaPoista
 47. Ei ole mitään vastuuta. Uudenkaupungin Sanomat ylistää omia suosikkeja ja syyllistää vaihtoeehdon tarjojan ja kysyjän häiriköiksi. Harto kahvi ja mökkikavereden kanssa vaikenee ja vainoaa. Hallituksessa istutaan vaikka väkisin. Harton ahneus ja kaksinaamaisuus on törkeetä jo omissa joukoissa. Tontonmäki ja oluthalliyhtiö hyvät esimerkit Harton vastuun pakekenemisesta. Valtuustiossa sano että valtuutetun ei tarvit tietää minne menee miljoona. Täysi pelle koko mies. Porvareiden persiin nuolija.

  VastaaPoista
 48. Uskon U:gin toimintakulttuurin pikkuhiljaa paranevan., vaikka tiedänkin, että puhelinlinjat ovat kuumana Mörnen ykköshuoneesta Rauman suuntaan. Tieto tietysti kulkee myös keittiön kautta,sellainenkin,jonka ei olisi suotavaa kulkea.
  Kun vielä ykköslehden päätoimittaja vaihtuu journalistiin, toimii myös objektiivinen uutisointi. Sillä on merkitystä enemmän kuin koolla.

  VastaaPoista
 49. Kiitos vierailuista ja viestien vilinästä! Onhan Harto ollut monessa mukana, mutta ei häntä pidä kaikesta syyttää. Ainakin minua sapettaa enemmän nämä haapanevavuorelaiset, jotka eivät seiso Harton lailla vastaamassa sanoistaan, vaan lymyävät koloissaan kuin muiden viljalla mahansa täyttäneet rotat!

  VastaaPoista
 50. Miten se Harto on Tontonmäessä vastuuta paennut? Vastusti takausta siitä huolimatta lähti taloyhtiön hallitukseen selvittämään pesää. Harto on monasti kysynyt noiden kahvi ja mökkikaveri juttujen perään. Mitään totuuden hiventäkään ei ole näytetty asioista. Siitä huolimatta vuosi vuoden perään hoetaan samoja valheita. Tämä on törkeä panettelijoiden ja valehtelijoiden blogi. Näyttöä pliis.

  VastaaPoista
 51. Hahaahaarto ei ole hallituksessa kun ahneuttaan. Kortta ristiin ei laita kun itsesä eteen. Sahun kuntolaitteitakin oli panemassa vuokralle muun hallituksen kanssa yksimielisesti. Nyt leikkii jotain vanhusten ystävää. Kuntalaisten rahaa yrittäjille, se on Harton ja sen kahvikavereiden linja. Mene sinne seunsuuri pökäleplogiin.

  VastaaPoista
 52. Kiitos käväisyistä ja ajatuksista! Jospa tämä yhden miehen höykytys loppuisi tähän! Nauttikaa keleistä. Huomenna on oiva keli esim. Katanpään risteilylle. Lähtö Uudestakaupungista klo: 11.00 ja paluu 18:00. Purjelaivareissu kustantaa 46€/hölö ja sisältää ainakin hiukan apetta. Lippuja saa matkailutoimistosta!

  VastaaPoista
 53. Kritiikkiä voi antaa myös toisenlaiseen sävyyn.
  En mitenkään voi ymmärtää Hartoa jos käsketään säästämään niin harto hyväksyy kannustinlisät ja palkankorotukset.

  VastaaPoista
 54. Yksikään Mörnessä työskentelevä ei ansaitse palkankorotusta. Oletteko käyneet siellä päivisin katselemassa ja kuuntelemassa sitä "työnteon" määrää? Virkamiesten päivät näyttävät kuluvan pitkälti huoneesta toiseen raahustaessa ja vitsejä kertoessa, tai sitten rynnätään kimpalla tupakalle. Eri virastot ovat auki klo 9-12 ja 13-15 ja silloinkin on usein henkilökunta hukassa kun tiskille menee. Eli tehokkaan asiakaspalvelun piätisi kestää 5 tuntia päivässä, mutta siihenkään ei pystytä. Kaikki virastotalon ulkopuoliset käynnit sovitaan passelisti siihen klo 13-14 aikoihin, jotta sitten pääsee tapaamiselta suoraan kotiin. Tuollainen vetelyys ja tehottomuus ei yksityisellä tulisi kuuloonkaan.

  VastaaPoista
 55. Kiitos käynneistä ja kommentoinnista! Huonosti johdetussa organisaatiossa on aina ongelmia. Uskon kuitenkin kuitenkin, että meilläkin em. kommentin ongelmat ovat pääasiassa hallintopuolen asioita. Suoritustaso hoitanee hommansa tyylikkäästi.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!