lauantai 16. joulukuuta 2023

ABUA - TULEEKO WINTTERISTÄ ALCATRAZ?


Nyt ratkaistaan Wintterin tulevaisuus ja sen vetovoimaisuus. Onko Wintteri kuin liian suuret kalliit juhlahousut, jotka tekevät kantajastaan yleisen naurunkohteen, säälittävän pellen. Vähintä mitä nyt voimme nyt tehdä, on vahva satsaus osaavaan valmisteluun, jotta Wintteristä saadaan taatusti odotusten ja lupausten mukainen viihtymis/opetuskeskus. Irvokkainta olisi tietenkin se, jos uuteen kiinteistöön joudutaan väkisin sijoittamaan kaikkea kaupungin mahdollista toimintaa vain siksi, että oppilaita ei tulekaan Wintteriin kaavailtua määrää. Meillä on ainoastaan vajaa kaksi vuotta aikaa tehdä vetovoimaiset ja taatusti toimivat suunnitelmat - onkin vähintäänkin kohtuullista ja aiheellista kysyä, onko niitä tulossa vai säästetäänkö opetuksen laadussa jo nyt ja koulun opetuskapasiteetti jää juuri sen seurauksena pahasti vajaalle käytölle?


Uudenkaupungin valmistelu ei millään tavoin ole vihjannut esim. Winterin avajaistapahtumaa. Kyseessä on yli 400-vuotiaan kaupungin historian suurimman hankkeen valmistuminen, joten siihen tulisi suhtautua vakavasta ja ottaa se mahdollisuutena lähtölaukaukselle, josta alkaa Uudenkaupungin vetovoimainen julkisuus ja kasvu. Hallituksesta, joka on valmistelun ostettavissa ilmaisilla illallisilla, ei aseteta vaatimuksia valmistelulle, joten käännän katseeni lautakuntien ja rivivaltuutettujen suuntaan. Katsokaapa opetustoimen toimen kaavailuja ja pohtikaa tykönänne, kuinka vakavasti, uskottavasti ja millä osaamisella Wintteriä valmistellaan. Odotan kauhulla uutisia panssariaidoista, kameravalvonnasta ja vartijoista, joilla turvataan eri ikäisten lasten turvallisuus samalla tyylillä kuin vankilassa. Kukaan ei tehnyt koskaan päätöstä Acatrazin valmistamisesta keskelle kaupunkia. Jos sellainen kuitenkin tänne syntyy, lienee jokaisen tämän päivän päättäjän aihetta pysähtyä pohtimaan rooliaan pieleen menneessä jättihankkeessa. Mutta kuten totesin, vielä on jonkin verran aikaa kääntää mitään sanomattoman jäävuoriin kaupunkia vievän valmistelun kurssia!

3 kommenttia:

  1. Varsinais-Suomi erottuu – Nousiaisten lukio pitää pintansa Suomen suurten lukioiden ykkössijalla
    https://www.ts.fi/uutiset/6190597

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei Ugin lukiota näy listojen kärjessä. Laitila on nousussa, löytyisikö sieltä osaamista Ukiin?

      Poista
  2. Pieleen mentiin Wintterissä jo siinä vaiheessa, kun päiväkodin piha rajoittuu yläaste- ja lukioikäisten pyöräkatokseen. Mitäs puheita luulette pienimpien lasten siellä oppivan? Pasklahden perukoilla kuulee jo sellaista juttua, etteivät aikuistenkaan korvat tahdo kestää. Kiva siinä on sitten kirosanojen ympäröimänä hiekkakakkuja leipoa - vai onko sittenkään?

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!