torstai 16. marraskuuta 2023

VETOVOIMAMME KASVAA - HYÖDYNNETÄÄNKÖ SITÄ?





Kautta aikain turvallisuus liitettiin suomalaisten perusarvoihin. Sitä pidetään jopa niin itsestään selvänä, ettei turvallisuutta osata arvottaa siellä, missä sitä on. Nyt suurissa kaupungissa turvallisuus järkkyy ja etenkin pikaisesti kasvava lasten turvattomuus alkaa huolestuttaa vanhempia. Häiriökäyttäytymisestä johtuva turvattomuus kasvaa etenkin Suomen ns. suurissa kaupungeissa. Tämä antaa pienemmille paikkakunnille, kuten Uudellekaupungille, mahdollisuuden reagoida turvattomuusongelmaan kahdella tavalla. Ensinnäkin meidän tulee välttää ne virheet, jotka lisäsivät turvattomuutta suurissa kaupungeissa ja toiseksi turvallisuudesta täytyy kyetä tekemään vetovoimatekijä, jota käytetään markkinointivälineenä Uudenkaupungin hallitussa kasvussa.

Yleensäkin sopii pohtia, miksi meillä kukaan ei tartu siihen kasvupotentiaaliin, jota kaupunki on täynnä? Esim. nyt valtion hallituksen päätöksen vuoksi meille tarjoutuu mahtava mahdollisuus saada uusia asukkaita, ensiasunnon ostavia lapsiperheitä, tänne. Kun tähän liitetään muualla hallitseva turvattomuus, sekä meidän asumismahdollisuudet, viihtyvyys, niin voi vain äimistellä miksei valmistelumme toimi hyödyntäen tarjolla olevia mahdollisuuksia ja jalosta sitä paremmiksi palveluiksi kera alhaisempien verojen ja taksojen. Voisi jopa epäille viidennen kolonnan olemassaoloa kaupungissamme. Se joko härkäpäisyyttään tai osaamattomuuttaan syö kaupunkimme kasvuedellytykset.

Juuri nyt tulisi antaa Uudestakaupungista lapsiystävällinen, edullisen asumisen, kehittyvien puitteiden ja turvallisen kaupungin kuva maailmalle ja tänne alkaisi muuttaa väkeä täyttäen kulmakunnan tyhjät asunnot. Kaupunkimme positiivisen tilanteen markkinoimiseen sopisi jopa sijoittaa jokunen ropo kaupunkilaisten yhteisestä potista - se olisi todellinen sijoitus eikä kulu. Mutta mitä valmistelumme tekee? -Se nostaa etänä otsikoihin koulun lopettamisen ja järjestää jopa tilaisuuden, jossa po. lopettamista perustellaan ja markkinoidaan. Tämä tempaus osoittaa sen pohjattoman typeryyden, jolla ulkopaikkakuntalaiset valmistelijat taluttavat kaupunkiamme kohti sen lahtipenkkiä! Kaupungin päättäjien tulisi viimeinkin reagoida valmistelun tapaan ja tyyliin tai taas kerran menetämme hyvän kehitysmahdollisuuden ja kiihdytämme vauhtiamme kohti jäävuorta!

LINKIT:




64 kommenttia:

  1. Mitä mahdat kaupungin- ja nyt säätiön hallituksen jäsen Valkonen tarkoittaa sillä, että ensiasunnon ostavien lapsiperheiden kannattaa ostaa ensiasunto juuri Ukista? Alkaa nimittäin tulla kiire, koska 2024 alussa ensiasunnon ostajan varainsiirtoveroetu poistuu.
    Tarkennus tekstiisi olisi paikallaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos käynneistä ja tarkennuspyynnöstä! Asuntokauppa käy jo nyt Uudessakaupungissa aiempaa paremmin. Täällä asunnot ovat edullisia, se tekee kaupungistamme oivan muuttokohteen. Ja todellakin on kiire, jos aiomme hyötyä po. mahdollisuudesta.

    VastaaPoista
  3. Veromuutos ajaa kaupoille: Lainahaut ensiasuntoon Uudellamaalla kasvoivat 75 prosenttia
    https://www.hs.fi/talous/art-2000009994977.html

    VastaaPoista
  4. Suurilla rakennusyhtiöillä on valtava läjä myymättömiä asuntoja
    https://www.hs.fi/talous/art-2000009995545.html

    VastaaPoista
  5. Maahanmuuttajat muuttavat kiihtyvällä tahdilla Helsinkiin – ”Kasvuun liittyviä kipuja tulee”, varoittaa tutkija
    https://www.hs.fi/talous/art-2000009964145.html

    VastaaPoista
  6. Aika hangalalta alkaa nyt näyttää
    https://www.uudenkaupunginsanomat.fi/2023/11/valmet-automotive-kaynnistaa-autotehtaalla-muutosneuvottelut/

    VastaaPoista
  7. Kiitos visiiteistä ja linkeistä sekä niihin liittyvistä kommenteista! Ei tännä kukaan osaa muuttaa, jos emme kerro itsestämme ja motivoi häntä, joten meidän markkinointi/viestintäosaltolla on kiire.

    VastaaPoista
  8. Eikö kaupunkia olisi pitänyt markkinoida koko ajan? Miksi vasta nyt on kiire?

    VastaaPoista
  9. Mene nyt Java markkinoimaan kaupunkia 24/7 joka ikiseen kanavaan niin kyllä se palkinto sieltä aikanaan tullee.

    VastaaPoista
  10. Näin Ukia markkinoidaan!
    https://www.vakka.fi/uutiset/uudenkaupungin-taloustilanne-vauhdittaa-pyhamaaratkaisua-6.221.143640.b33ff2e81f

    VastaaPoista
  11. Pyhämaan koulun tilanteen ratkaisisi 1-2 lestadiolaistaperhettä, joissa on yleensä perheessä monta lasta. Markkinointintia Pohjanmaalle lisää.

    VastaaPoista
  12. Mitä järkee on korjata raatihuonetta? Korjausraha poistettiin 7-4, 350000€.

    VastaaPoista
  13. #Turvallinen Uusikaupunki

    VastaaPoista
  14. Asunto on ihmisille yleensä se suurin sijoitus. Ellei ole varmaa työpaikkaa niin sitten sijoitus jää pääsääntöisesti tekemättä.
    Miten houkutteleva Uusikaupunki oikeasti on omaan asuntoon sijoittavan kannalta katsottuna? Tässä alla on yksi näkökulma asiaan.
    Uusikaupunki on rankattu tässä Hypoteekkiyhdistyksen tutkimuksessa luokkaan
    B.
    Kannattaa verrata myös Ukin naapurikuntien luokitusta. Miltä Uki näyttää vakituista asuntoa ostavan mielestä tai tai asuntoaan nyt myyvän vinkkelistä, sijoituskohteena tulevaisuutta tai nyt jälkikäteen ajatellen?

    Hypo pani Suomen asuinalueet järjestykseen – näin alueesi arvo kehittyy
    https://www.hs.fi/talous/art-2000009900917.html

    VastaaPoista
  15. Nyt on Uusikaupunki saanut roppakaupalla ilmaista julkisuutta, Pyhämaan koulun lakkauttamisesta johtuen, valitettavasti se on hyvin negatiivista! Eikö siellä kaupunginhallituksessa ole ainuttakaan maalaisjärjen omistavaa henkilöä, koulun lopettaminen ja Uudenkaupungin aktiivisimman kyläyhteisön tappamisessa ei ole järjen hiventäkään.

    VastaaPoista
  16. Sen sijaan 700000 euron tekonurmi tarvitaan. Se pitää kyläkoulut elossa vai pitääkö.

    VastaaPoista
  17. Kiitos kärkkäistä kommenteista ja vierailutiheydestä! Eipä me voida jättää liikuntainvestointeja, jotka olisi pitänyt tehdä jo kymmenen vuotta sitten, toteuttamatta. Ei se kyllä ikinä mitään 700 000 euroa tule maksamaan, paha jos puolet siitä. Nyt täytyisi antaa ulospåäin kuva, että koko kaupunki imeväisistä ikäihm isiin taistelee mm. Pyhämaan lasten laadukkaan opetuksen puolesta. On aika aloittaa positiivinen yhteistyö ja näyttää se muille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos rahaa on varattu nurmikenttään 700 000 euroa, niin totta helvetissä se kaikki käytetään, sillä sehän on ns. maan tapa.

      Poista
  18. Mistä lähtien tekonurmikenttä on kuulunut kunnan lakisääteistwn palveluiden joukkoon?

    VastaaPoista
  19. Tekonurmi on nykyään erittäin tarpeellinen JP:n kehityksessä ja nuorten aktivoimisessa. Kentän pohjan täytyy olla tasaine enne nurmen asennusta ja kannattaa ottaa huomioon, että kumirouhetta ei kannata ottaa joustomateriaaliksi vaan uusia synteettisiä vaihtoehtoja. Lienee niin, että kumirouhekentät tullaan kieltämään ja niiden kenttien rouheet joudutaan imuroimaan ja vaihtamaan. Kannattanee kysellä toimittajilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ala- ja yläkoululaisten luokkakokoja suurennetaan ja lähiopetustunteja heiltä pienennetään.
      Tämäkö on vaakakupissa tekonurmen kanssa?

      Poista
    2. Kaupungin taloustilanteen perusteella ala- ja yläkoululaisten luokkakokoja suurennetaan ja lähiopetustunteja pienennetään JA tekonurmea ei toteuteta.

      Poista
  20. Mainitsit Java ulkopaikkakuntalaiset valmistelijat. Keitä he ovat ja missä virassa ?

    VastaaPoista
  21. Pyhämaan koulu vastaan nämä, onko kaikki kohdallaan.
    Katuvalaistuksen uusiminen 900.000€.
    Puistojen kunnostus ja katualueiden viherrakentaminen 460.000€
    Kirjaston tapetit 80.000-1000.000€
    Raatihuoneen korjaus 350.000€.ym.ym. onko nämä vetovoimatekijöitä, enemmän kuin Pyhämaam koulu ja koko kylä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskin Pyhämaan koulukaan on mikään vetovoimatekijä. Jos olisi niin koulun oppilasmäärän ennuste ei olisi ennusteen mukainen. Edes Pyhämaa ei ole vetovoimatekijä sen kummemmin kuin muutkaan kaupungin alueet.

      Poista
  22. Kiitos hyvistä kommenteista ja aktiivisesta vierailusta! Tuskin missään tekonurmi on ollut yhtä kallis, mitä täällä esitetään. Mielestäni puupohjainen on pohdittava vaihtoehto, niin käsittääkseni Vuorenlaaksokin meinaisi. Eikö meillä suurin osa valmistelijoista hoida hommiaan pitkälti etänä. Kaupungin ankea taloudellinen tilanne johtuu jo tehdyistä vikainvestoinneista, jotka ovat syöneet varoja ja aiheuttaneet asukaskatoa. Rohkealla investointipolitiikalla ja markkinoinnilla kehityssuunta saadaan käännettyä positiiviseksi ja palvelee kaiken ikäisiä!

    VastaaPoista
  23. Rohkea investointipolitiikka on juuri nyt kohdallaan kun lainakorkotaso on taas korkealla ja nämä investoinnit eivät palvele kaupungin suurinta ja nopeimmin kasvavaa väestönosaa eli 60+ ikäisiä

    VastaaPoista
  24. Olisiko aika ottaa mallia autotehtaasta ja vaihtaa johtajaa ja ehkä samalla jokunen virkamies tai nainen? Nämä vetovoimaa toitottavat ovat todellisuudessa saattanet kaupungin tilanteeseen jossa säästöjen kohteiksi joutuvat täysin väärät tahot.Mainostettu vetovoima muuttuu hiljalleen työntövoimaksi josta päättäjät saavat syyttää itseään.Muuttajien keskuudessa jo entisestään hankalana tunnetun kaupungin vetovoimaa tuskin lisää jatkuva negatiivinen uutisointi. Missä vika ?Onko päätökset ja kaupungin toiminta kumminkin ollut virheellistä ?

    VastaaPoista
  25. Raatihuoneen osa toimista siirtyneen kirjastoon, ja loput toiminnot Wintteriin. Demarit ehdottaa korjaukseen 350000€, en ymmärrä, pitää laittaa myyntiin jos joku ostaa. Mitä järkee on tyhjää rakennusta remontoida. Pian joudutaan alisekadun rakennuksia korjaamaan sadoilla tuhansilla vai annetaanko rapistua, pitäisikö myydä?? Tekonurmi tarvitaan, ehdottomasti.

    VastaaPoista
  26. Valvovaan viranomaiseen ja arkkitehtuuriin tutustuneena ihmettelen suuresti jos joku haluaa rakentaa Uuteenkaupunkiin.Pikkutarkka taho on yksi osasyy väestökatoon. Virkaa tekevien henkilöiden toiminta tuskin edistää kaupungin kuvaa positiivisessa mielessä.Niin moniin tapauksiin tutustuneena voi vain ihmetellä mikä on näiden henkilöiden todellinen toimenkuva? Palvella vai aiheuttaa hankaluuksia?

    VastaaPoista
  27. Kiitos oivista kommenteista ja vierailuinnostanne! Suomessa on nelisensataa tekonurmea, jotoista löytyy autonrenkaita tehtyä kumirouhetta. Nyt vaihtoehdoksi on noussut tekonurmi, jossa puurouhe korvaa kumin. Niistä on jo kokemusta pääkaupunkiseudullasa. Tuossa artikkeli: Puu korvasi kumirouheen jalkapallokentällä – pelaajilta suora palaute ( https://forest.fi/fi/artikkeli/puu-korvasi-kumirouheen-jalkapallokentalla/#ae33cc96 ).

    Vastakkaiainasettelun sijaan me tarvitsemme yhteistyötä ja kaiken ikäisille sekä kaupungin joka kolkassa asuville kuntalaisille kohtuulliset palvelut. Suunnitelmallisuus, jossa asukkaat huoimioidaan tasapuolisesti, luo yhteishenkeä. Impulsiivinen toisten kuntalaisten asettaminen tylysti säästökohteeksi luo julmaa toraa!

    VastaaPoista
  28. Miksi kukaan ei makkinoi Uuttakaupunkia positiivisesti. Kaupungissa on saja virkamiehiä. Jos yksikään ei markkinoi kaupunkia positiivisesti on se hallituksen vika.

    VastaaPoista
  29. Kun lainakorkotaso on taas korkealla ja valitut investoinnit eivät palvele kaupungin suurinta ja nopeimmin kasvavaa väestönosaa eli 60+ ikäisiä niin kyllä lopputulos on se, että kaupunki näivettyy entisestään. Tulovirta pienenee pelkästään jo sen vuoksi, että kaupungissa kasvavan joukon eläketulot ovat pienemmät kuin työssäkäyvillä.

    VastaaPoista
  30. Tässä päätöksiä 13.11 kokouksesta:
    Kaupunginhallitus päätti äänin 7-4 poistaa Käätyjärveä ympäröivän reitistön kunnostukseen varatun 100.000 euron määrärahan talousarviosta vuodelta 2024.

    Vuoden 2023 talousarvioon ja taloussuunnitelmaan vuosille 2023-2024 on varattu 600 000 euroa kustannuspaikalle 9453 Pohitullin palloiluhalli, mutta määräraha on vahingossa jäänyt pois vuoden 2024 talousarvioesityksestä.

    Kaupunginhallituksen puheenjohtaja esitti, että kaupunginhallitus palauttaa määrärahan vuoden 2024 talousarvioesitykseen.

    Päätös: Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti palauttaa kustannuspaikalle 9453/Pohitullin palloiluhalli varatun määrärahan 600 000 euroa vuoden 2024 talousarvioesitykseen.
    "
    Edelleen. 700000 euron tekonurmikentästä ei yksikään ollut kiinnostunut.
    Summa siis säilyy budjettiesityksessä.

    VastaaPoista
  31. Edustaja Valkonen, miten tämä kaupungin ylimääräisten kiinteistöjen myynti etenee kh:n esityksillä tai päätöksillä?
    Pikaisella katsannalla en löytänyt yhtään myytäväksi esitettyä kiinteistöä kh:n budjettiesityksestä 2024-2026.
    Tässä alla vanha löydös, miten kiinteistöasiat etenevät:
    "
    Myykää nyt jotain edes malliksi kirjoitti 25.8.2020 klo 17.10
    Pemalauta jurkele. Salkutus on tekninen johtajan toimesta tehty vuosia sitten. Tehdään toteutuksia nyt edes sen mukaan. Ei tässä mitään vit*un uusi kartoituksia tarvita kun vanhatkin on vielä toteutumatta. Koko kunnallispoliikka näyttää olevan kartoituksia ja selvityksiä toistensa perään mutta mitään ei tapahtu. Eikä meno päättäjiä vaihtamalla parane.
    "

    VastaaPoista
  32. Lopetaan tämä tekopyhä ja ylioptimistinen hehkutus veto-pitovoimasta. Sitä ei nyt vaan ole vaikka kuinka toivotaan yhdessä ja erikseen ja näytellään positiivisilta. Kaupungilla on palkattuja virkahenkilöitä ja luokkaa sata luottamushenkilöä eri tehtävissä. Kaupunkilaiset ovat äänestämällä valinneet luottamushenkilöt hoitamaan asioita. Miksi kaupungin tilanne vain pahenee ?

    VastaaPoista
  33. Virkamies istuu, järki seisoo, asiat makaa ja palkka juoksee. Poliitiikkaan päättäjäksi itsensä halunnut ja päässyt kyllä huomaa tämän viitekehyksen. Yksikään uusi päättäjä ei saa muutoksia juuri mihinkään vallitsevaan. Vanhat jääräpoliitikot pitävät siitä huolen. Uusi ja liian innokas lannistetaan nopeasti ettei hän ala uhata liikaa jääriä.
    Päättäjät ovat olleet aina laiskoja ja mukavuudenhaluisia.
    Miksi lyödä päätään toistuvasti seinään turhaan kun ei ole pakko?
    Nyt on kuitenkin alettava lyömään, koska Uki on ajautuu pakkotilanteeseen. Pakokeinot vähenevät koko ajan. Kohta on pakkosäästöt tehtävä.
    Ainoa keino nostaa tulopohjaa on jatkuva verojen nosto, koska kulurakenteeseen ei haluta näköjään löytää korjaustoimia.
    Näin ei voi jatkua montaa vuotta, koska muutamassa vuodessa Uki on ennätysverottaja.
    Väkeä ei tule lisää, palvelut ja puitteet rapistuvat silmissä ja kaikkien velallisten tai velattomien
    kiinteistöomaisuuksien vakuusarvot vajoaa. Tämä on edessä, haluat tai et.

    VastaaPoista
  34. Jumaliste. Tähän kaupunkiin ei tarvita yhtään enempää väkeä kuin täällä on. Kaupungin on vaan sopeututettava menot asukasmäärän mukaan. Naapurikunnat tulevat toimen pienemmillä organisaatiolla ja tekevät järkevämpiä investointeja. Miten esim. Kustavissa on 5.3% verotus ja kuitenkin ihmiset tulevat toimeen. Ehkä oikeita asioita tekemällä eikä päällystämllä katuja graniitilla tai rakentamalla suurta temppeliä.

    VastaaPoista
  35. Miksi juuri toinen tekonurmi liikuttaisi kaupunkilaisia? Pallonpompottajat voisivat toimia kuten esim. ratsastajat, eli hommata itse nurmikkonsa olkoon se sitte kumia, puuta tai vaikka paperia. Kenen päättäjän mukula pelaa jalkapalloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalkapalloa on iät ja ajat pelattu alasarjoissa aina niillä luonnonkentillä (hiekka/nurmi) mitä on ollut tarjolla. Minkä ihmeen takia tarvitaan tekonurmi ? Kertokaa nyt edes yksikin järkevä syy miksi perus "potkupalloa" ja harrastajatasolla ei voi pelata muuten kuin tekonurmella ? Puupohjaisuuskin liittynee varmaan esittäjien pään materiaaliin.

      Poista
    2. Kannattaa ottaa asioista selvää. Nykyään kaikkien sarjojen pelejä pelataan keinonurmella. Keinonurmen ylläpitokulut ovat ylivoimaisen pienet verrattuna hiekka tai nurmikenttiin. Puhumattakaan siitä että käyttöaikaa vuodessa enemmän.

      Poista
  36. Uusi tekonurmi varmaan joo alkaa liikuttaa kaupungissa alati kasvavaa 60+ vuotiaiden joukkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupungissa on ollut aina 60+ vuotiaita ja hyvin ovat tulleet ilman tekonurmea. Aina kuitenkin 60+ vuotiaat ovat kuitenkin tarvinneet muita arjen palveluja.

      Poista
  37. Kiitos käynneistä ja hienoista, jopa tunteikkaista, kommentoinnista! Tekonurmia on Suomessa noin 400. Syy niiden rakentamiseen löytyy siitä, että se pidentää harrastajien kautta molemmista päistä lähes puolellatoista kuukaudella. Toinen syy tekonurmien suosioon niiden hoidon edullisuus verrattuna luonnon nurmeen. Missään taapauksessa tekonurmi saa kustantaa 700 000 euroa.

    Meillä on tehty melkoinen investointi, joka mahdollistaa ja edellyttää kaupungin väkiluvun kasvua. Jos siihen ei edes pyritä, ei se onnistu ja jos se ei onnistu, joudutaan tinkimään paljon kaikenikäisten puitteista ja palveluista kautta koko Uudenkaupungin. Mielestäni meillä on hyviä eväitä saada tänne asukkaita, mutta kuten todettu, on kiire ja aika löytää positiivinen yhteishenki plus tekemisen meininki. Apatialla ja toisten syyttämisellä ei voi mitenkään rakentaa kaikille suotuisaa tulevaisuutta!

    VastaaPoista
  38. Anteeksi unohdukseni! Eipä ole isompaa intoa tai yritystä kaupungin kiinteistöjen myyntiin. Sitä tietenkin halutaan, mutta pyritäänkö siihen edes vai täytyykö riemuita maailman tappiin asti, kun saatiin, joskus takavuosina, BONK myytyä?

    VastaaPoista
  39. Tekonurmi tarvitaan, ja paljon muuta, mutta ei tarvita ufoja alisellekadulla. Sillä rahalla olisi rakennettu kolme tekonurmee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahat sijoitettiin
      jo Wintteriin. Sinne tulee uusi sisäpelikenttä, Pohitullin kenttä korjataan ja Kalannin urheilutalon kenttä. Ukissa on jo sisäkenttiä lähes joka urheilulajille. Tekonurmikin on edelleen paikoillaan. Mitä sille aioitaan tehdä? En ymmärrä ollenkaan tätä kenttähullutusta.

      Poista
  40. En jaksa ymmärtää, miksi vouhkataan kaupunkiin toista tekonurmikenttää. Ylen tekemän tutkimuksen mukaan alakoululaisten suosituimmat toiveharrastukset olivat: Tytöt; ratsastus, eläinkerho, kuvataide, ruuan valmistaminen, kiipeily. Pojat; Jalkapallo tai futsal, parkour, tietokonepelikerho, pelisuunnittelu ja koodaus, metsästys tai kalastus. Yläkouluikään mennessä mieli oli jo muuttunut: Tytöt; kuntosali, lumilautailu tai laskettelu, ruuan valmistaminen, kuvataide, ratsastus. Pojat; kuntosali, biljardi tai snooker, lumilautailu tai laskettelu, metsästys tai kalastus, mopokerho. https://yle.fi/a/74-20008733 Miten kaupunkimme ottaa nuo muiden, kuin jalkapallosta kiinnostuneiden, toiveet huomioon? Tytöille ehdottomasti ratsastusmaneesi kaupungin rahoilla, laskettelijoille keinolumirinteet, näinkö? Vai pallonpotkijoille vielä vaan lisää pelikenttiä?

    VastaaPoista
  41. Juu taas-arvon nimissä pitää muillekin antaa, jos ei ole muille antaa, jo annetuillekin pitää ottaa pois.

    VastaaPoista
  42. Hyvin nähdään tuo ajatusmaailma, aina on näitä kitisijöitä teki mitä hyvänsä, ns ammattivalittajat. Kun alinenkatu korjattiin, eikö taas-arvon nimissä kaikille muillekin kaduille pitää saada ufoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tärkeintä vastustaa kaikkea esitettyä . Jos minulla on paha mieli, ei muillakaan saa olla hauskaa. Tällä asenteella tätä kaupunkia ei nosteta koskaan.

      Poista
    2. Kaupunki ei nouse vaikka kaikkien asenne olisi äärettömän positiivinen ja myönteinen kaikelle hyvällä. Kaupungin menestyminen perustuu vain oikeisiin valintoihin ja tekoihin. Teot puhuvat aikanaan puolestaan. Asenteista ja positiivisuudesta "hössöttäminen" sopii luottamushenkilöille ja virkakoneistolle kun mitään ei tarvitse tehdä (eikä näemmä edes pysty) menestymisen eteen.

      Poista
    3. Asenne ei vaikuta vaan teot. Rahaa on tuhlattu miljoonia, joista asukkaitten hyöty nolla ja vetovoiman parantaminen nolla.

      Poista
  43. Kysymys: Mitäs on suunnitteilla nykyiselle tekonurmikentälle? Saattaa tieto jostain nettisivuilta löytyä, mutta oletan tämän blogin lukijoista jonkun tietävän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsittääkseni nykyisen tekonurmikentän tilalle suunnitellaan kansainväliset mitat täyttävää keppihevosrataa, lämmitetyillä pukukopeilla ja katetulla katsomolla.

      Poista
  44. Näyttää siltä, että 18.12 pidettävässä budjettivaltuustossa äänestetään useasta asiasta. Sen verran viime syyskuun lopulla teknisen lautakunnan perkaama päätösesitys on muuttunut.
    JAa

    VastaaPoista
  45. Jospa luette vaihteeksi nämä niin saadaan Ukin päätännän mittakaavat kuntoon:
    Kommentti: Häkkänen nosti tärkeän asian esille – Venäjä hyötyy suomalaisyhteiskunnan kahtia jakautumisesta, ja se pitää estää
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c642aaa6-55ae-4ef8-a730-4271fdf23d30

    Puhemies Halla-aholta synkkä näkemys itärajan tapahtumista juuri nyt
    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b2d95aac-8d2d-4c0d-8c1e-f68341343b14

    VastaaPoista
  46. Tällä riidalla ei ole saatu mitään hyvää aikaiseksi eikä tulla jatkosssakaan saamaankaan. Kaikelle positiiviselle käännetään selkä, jokainen hyvään tähtäävä yritys torjutaan.

    VastaaPoista
  47. Mikään hyvään tähtäävä yritys on torjuttu? Esimerkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutustu historiaan 23.05 sekä rahojen käyttöön. Samoj asioita kysytään vuodesta toiseen. Samaten, että turhista kiinteistö pitää päästä eroon🤔.

      Poista
    2. Arkkitehti jostain kumman syystä esti rakennusluvan saamisen laguunilleen muuttoa suunnittelevalle perheelle. Ja rakennusvalvonnassa oli vedetty herne nenään jo aikoja sitten, kun sama perhe saunalautallaan teki koko rakennusvalvonnan naurunalaiseksi. Kosto elää, näemmä, eikä siinä kaupunkilaisten etuja todellakaan ajatella.

      Poista
  48. "Tämä tempaus osoittaa sen pohjattoman typeryyden, jolla ulkopaikkakuntalaiset valmistelijat taluttavat kaupunkiamme kohti sen lahtipenkkiä!"

    Eikö tämä ole vastakkainasettelua ja viranhaltijoiden taitojen arviointia kotikuntansa perusteella ? Millä perusteella uusikaupunkilainen viranhaltija olisi parempi työssään kuin täällä työssä käyvä ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta joka sana. Surkimuksia ovat tulosten perusteella.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!