lauantai 11. marraskuuta 2023

HALLITUS VAIN ESITTÄÄ - SITÄ SOPII SORKKIA

Hallitus on vain valmisteleva elin. Se saa esityksensä virkakunnalta, joka, kovin usein, tuo julki omia vajavaisia, jopa idioottimaisia näkemyksiään tavasta, jolla veroa kantava yhteisö saa lyllertää muutaman vuoden eteenpäin puuttumatta virkajohtajiston kokoon tai etuihin. Tältä pohjalta rakennetaan veroakantavien yhteisöjen taloutta eli nyt, kun esitykset ovat julki, on keskustelun ja vaikuttamisen aika. Lopulliset päätökset tehdään valtuustossa, jossa jokainen valtuutettu saa käyttää ääntään ja jättää lopullisen puumerkkinsä päätöksiin, joilla linjataan esim. kaupunkimme tulevaisuuden suuntaa. Valtuusto on viimeinen avoin elin, jonka keskustelu ja päätöksenteko näkyy halukkaille. Jos joku toteaa valtuustossa käytävien keskustelujen ja äänestysten olevan kulu, hän ei kerta kaikkiaan ymmärrä demokraattista päätöksentekoa!


Nyt on h-hetki hyökätä kääntämään kaikki kivet ja löytämään ne siemenet, joilla yhteisössä päästään kasvu-uralle. Ehkäpä juuri siksi olisikin aivan ensimmäiseksi paikallaan mittauttaa organisaatiojohdon luotettavuus eli arvioida sen tekemisiä, onnistumisia ja epäonnistumisia. Tuon arvioinnin lähtökohtana tulee olla rahoittajan eli veronmaksajan organisaatiolta saamat puitteet, palvelujen toteuttaminen kilpailukykyisesti - onko organisaation johto lisännyt palveluita, tehnyt paikkakunnasta vetovoimaisen muuttokohteen ja tulevaisuuden osalta taloudelta vahvan hallitusti kasvavan vetovoimaseudun. Jos näin ei ole, on pohdittava epäonnistuneen organisaatiojohdon asemaa - eihän tässä mitään sen kummempaa ole kuin siinäkään, että jääkiekossakin joskus vaihdetaan epäotonistunutta maalivahtia tai valmentajaa.

Nyt innovoimaan positiivisesti ja nostamaan esiin konsteja, joilla kaupunki kykenee hyödyntämään maantieteellistä asemaansa ja yrityselämän sille tuomia mahdollisuuksia. Jokaista, niin nuorta kuin iäkästä, tarvitaan näissä talkoissa, jotta talouden tulevaisuutta rakennetaan uudella osaamisella - Osaamisella, jota ei löydy viranhaltija- tai luottamushenkilöjohtajistosta. Pahimmillaan meillä edetään jatkossa kuten muutamissa muissakin epäonnistuneissa oikeistovasemmistotaantumuksen hallitsemissa kunnissa eli saammeko hassun ontuvan ja oikuttelevan funikulaarin viipottamaan uuden palvelukeskuksen huipulle vai vedetäänkö sinne peräti huikea Logomosilta? On siis syytä tarkastella kuinka oma valtuutettu häärää etenkin, jos epäilee hänen vaalilupausten sijaan edustavan puolueensa TuTo-siipeä. Nyt suu auki ja tekstiä julkisuuteen ajallaan, jälkiviisaus ei palvele ketään!


27 kommenttia:

 1. Meidän pöljät pisti funikulaaria paremmaksi. Alisellakadulla on kaksi ufoa jotka ei lennä.

  VastaaPoista
 2. Ihmettä sopii odottaa vasta vaalien jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisemmin maapallo vaihtaa pyörimissuuntaansa kuin jokin ihme tapahtuisi vaalien jälkeen kaupungin päätöksenteossa. Sama meno jatkuu eli äänestämällä ei kaupunki enää tästä tilanteesta selviä. Päätöksiä pystyy tekemään nykyinenkin valtuusto mutta kun nyt tarvitaan "talvisodan henkeä".

   Poista
  2. Yhdetkään kuntavaalit eivät ole ratkaiseet kaupungin ongelmia, miksi olisin nyt niin tyhmä että uskoisin, että seuraavat vaalit jotain ratkasevat ?

   Poista
  3. Kyllä minä uskon vaaleihin. Uudet päättäjät joutuvat tekemään ne säästöpäätökset pakon edessä, joita nykyiset eivät halua tehdä. Nythän valittiin jo verojen korotus eli se helpoin tie, ettei kaupungin henkilöstöön haluta koskea ennen vuoden 2025 vaaleja.

   Poista
  4. Seuraavat päättäjät valitsevat saman, helpon tien eli verojen korotuksen. Uudenkaupungin tulevaisuus ei muutu yhtään sen paremmaksi kuntavaalien jälkeen. Ja on aivan sama saako vasemmisto vai oikeisto ennemmistö valtuustoon tai vai voittaako vaalit yleensä.

   Poista
 3. Tämä on siis kaupunginjohtajan budjettiesitys kaupunginhallitukselle
  https://uusikaupunki.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2023249-8

  Karsittavaa esityksestä näyttää kyllä löytyvän!

  VastaaPoista
 4. Kaikki on jo sovittu kokoomuksen ja demarien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota sopii pelätä. Kokoomuksen ja demareiden päätöksillä Uki on menettänyt asukkaita ja ajautuu kriisikunnaksi.

   Poista
  2. Aivan. Ketä ollut vallassa viimeisen 50 vuotta.

   Poista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ei pidä liikaa yleistää ja leimata kaikkia kokoomuslaisia tai edes demareitakaan samaan kaupunkia kadotukseen vievään TuTolaisten nippuun. Nyt odotan rakentavia ehdotuksia ja ennakkoluulottomia avauksia, joilla saamme kaupungin mollivoittoisen taaperuksen käännettyä duurilentoon. Nyt mitataan luottamushenkilöiden sekä valmistelijoiden kykyä vastaanottaa ulkopulosia ideoita. Mikäli sitä ei ole, olemme todellakin tilanteessa, jossa tulevat vaalit eivät ratkaise kaupungin negaativista suuntaa positiiviseksi ellei samalla kaupunkiorganisaatiojohtajistoa uudisteta mittavasti!

  VastaaPoista
 6. Kokoomuksen täytyy saada tuTolaiset kuriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla niin, että tutolaiset vie siksi vahvasti kokoomusta, että ne pitää muita kokoomuslaisia kurissa.

   Poista
 7. Tässä on Ps-hra Valkoselle arvovalintapäätöksen paikka huomiseen kh-kokoukseen kun
  Tekonurmeen esitetään 0.7 miljoonaa
  Euroa ensi vuodeksi. Vaakakupissa ei ole yhtään kiinteistöä esitetty myytäväksi koko suunnittelukaudella 2024-2026. Onneksi on taseessa kumulatiivista ylijäämää, millä maksaa tekonurmi ja jättää turhat kiinteistöt edelleen odottamaan remontteja. Niiden myynti- ja tasearvo paranee kun niitä ei korjata.
  Aika hoitaa korjaukset niin kuin ennenkin.
  Edellisen voi tarkistaa täältä
  https://uusikaupunki.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2023249-8

  VastaaPoista
 8. Sama liturgia jatkunut vuodesta toiseen turhista kiinteistöistä päästävä eroon. Meidän valtuutetut vain kokouspalkkioiden nauttijoita etteivät aja asukkaitten etua. Saatiin palkkioiden ja kunnalliveron nosto aikaiseksi, sekä ufot aliselle kadulle todennäköisesti nurmikkoa ei tule kun melkein kolminkertainen rahamäärä hakattiin katuun.

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Minua ihmetyttää miksei ns. turhista kiinteistöistä edes yritetä päästä eroon. Olemme siinä tilanteessa, että naurettavien salkutusten sijaan muutama tyyppi voisi pakata salkkunsa. Myynnin sijaan on kohta otettava kaupungin omaisuuden lahjoittaminen vaihtoehdoksi. Jos Puusti kuluttaa energiaa kahdenkymmenen omakotitalon verran, onko järkevää lahjoittaa se vaikkapa Wakka-Suomen Hattiwattien suojeluyhdistyksille - saammeko tuolloin aikaan säästön, jolla voimme rakentaa vaikka jokatoinen vuosi uuden keinonurmen ja turvata hiihtoputken toiminnan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekonurmi -palveluna tulisi suoraan kaupungin ylläpitoon ja rahoittamaksi korkeine pääomakuluineen. Kuntoputki on yksityisen toimijan tuottama palvelu.
   Kumpikaan ei lakisääteinen palvelu!
   Vaakakupissa on se, että esimerkiksi lapset eivät saa tarvitsemiaan tukipalveluja koulussa. Edessä on oikea arvovalinta.

   Poista
  2. Minäpä haluan, että kaupunki vihdoinkin tekee kunnollisen tekonurmikentän. Kenttää käyttää yli 300 peluria ja päivisin sitä käytetään koulujen liikuntatunneilla. Onneksi äänestämäni valtuutettu on kanssani samaa mieltä. Urheiluseurojen talkoilla tekemä "nuorisotyö", pienentää lakisääteisiä palveluja. Nuoret voivat hyvin, kun saavat harrastaa, uskokaa tai älkää.

   Poista
 10. Meiltä puuttuu talousajatteliat? Samalla rahalla saa paljon enemmän aikaan kun lopetetaan tuhlaaminen.

  VastaaPoista
 11. Kaupunki tarvitsee uusia veronmaksajia. Joka vuosi kaupungista lähtee ”ovet paukkuen” monia nuoria elämäänsä rakentamaan. Monet opiskelemaan, mutta monet myös vain haistelemaan taivaan tuulia. Ja niin sen kuuluu mennäkin. Jossain vaiheessa nämä työikään ehtineet nuoret perustavat myös perheen. Mielestäni nyt Wintterin valmistumisen kynnyksellä pitäisi laittaa reilusti nykyistä enemmän paukkuja siihen, millä saataisiin nämä täältä aikoinaan pois muuttaneet palaamaan takaisin. Jokaista voisi esimerkiksi lähestyä kotiin lähetetyllä kirjeellä, jossa esitellään niin Wintteriä, harrastusmahdollisuuksia, kuin mutkatonta pikkukaupungin elämääkin. Ja voisihan siihen jonkun palaajan bonuksenkin liittää. Tai vaikkapa ihan vain hyväntuulinen joulukortti entisestä kotikaupungista. Työtä se tietenkin hieman teettää, mutta esim osoitteiden selvittäminen ei pitäisi olla mahdotonta, ja luulisi joltain kaupungin pr-ihmiseltä sellaiseen aikaa liikenevän. Siihen lisäksi näyttävät some- ja televisiomainoskamppanja. Ja voisihan sitä kaupungin edustusosasto tehdä vaikka mainosiskun vaikkapa Helsinkiin tai muualle ja houkutella sinne paikalle näitä kaupungista pois muuttaneita. Siihen sit vähän glögiä tarjolle ja kaupunginjohtaja esittelemään kaupunkia. Ai niin, kaikkea ei tietenkään voi vaatia.

  VastaaPoista
 12. Miksi ei meillä? https://yle.fi/a/74-20056940

  VastaaPoista
 13. Viedään koiviston saareen, nyt kun kaavakin tulee.

  VastaaPoista
 14. Kuinka paljon kaava maksoi kun ostettiin ostopalveluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikaa. Kaupunkisuunnittelussa on arkkitehtejä ja suunnittelijoita niin, että päät kolisevat yhteen. Mitään ei kuitenkaan synny.

   Poista
 15. Kaupussa ei ole arkkitehtejä kuin 2 tai 3 ja saman verran suunnittelijoita

  VastaaPoista
 16. Sen mitä valtuusto on määrärahoja myöntänyt.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!