tiistai 21. marraskuuta 2023

ONNISTUMISEEN TARVITAAN OIKEAA ASENNETTA!


Menestys perustuu osaamiseen ja asenteeseen, luonnollisesti oikeisiin sellaisiin. Suuria tekoja saati edes pieniä onnistumisia tahikka välttävää riman ylitystä ei synny ilman oikean positiivisen asenteen ja osaamisen yhdistelmää. Tämä pätee kaikkeen maailmassa, jos urheilussa, et apatian vuoksi edes yritä syöttää, heittää tai laukaista, maaleja ei synny ja ilman maaleja ei kykene voittoon. Jos politiikassa, et yritä tehdä olemassa olevasta parempaa lopputulos näkyy laihaakin laihempana eli huominen toteutuu eilistä laihempana sekä surkeampana. Puolustaminen ja säästäminen ovat valmistautumista tappion torjuntaan - hyökkäyksellä ja investoimisella puolestaan tähdätään voittoon, joka on luettavissa numeroina, maaleina, kasvuna, alentuneina veroina plus taksoina, mutta ei koskaan selityksinä!


Talouden tarkkaa hallintaa voitaneen pitää politiikassa vastaavana kuin urheilussa puolustamista. Sen välttämättömyyttä ei voi kiistää, sillä ilman realiteettien tunnustamista et voi rakentaa tulevaisuutta uskottavalta pohjalta eli mahdolliset investointieväät menetetään. Taitava taloudenpito puolestaan mahdollistaa avaussyötön antamisen investoinneille eli hyökkäyksen, jolla voitetaan asukkaita, palveluita tai tehdään niistä edullisempia. Ikävä vaan, jos kerta kaikkiaan enemmistöltä ei löydy oikeaa asennetta saati edes vaadittavia osaamisen rippeitä, silloin eletään kuin paikkakunnalla, johon suunnitellusta modernista ja passelin kokoisesta koulusta/vapaa-ajankeskuksesta tuli enemmistön väärien päätösten seurauksena liian suuri ja maksettavaksi miltei mahdoton taakka!!


45 kommenttia:

 1. Jos Uudestakaupungista löytyisi tyhjiä tiloja, niitä voisi hyödyntää pakolaisten asuttamiseen. Pakolaisbisnes oli monille porilaisille melkoista rahantuloa vuonna 2015.
  Ehdotan tätä siksi, että nykyisen hallituksen tavoite 100 000:ta uudesta työpaikasta on vaihtumassa 100 000 turvapaikkaan.
  Sisäministeriön kansliapäällikkö (Vihreä liitto) sabotoi koko ajan sisäministeriön valmistelutyötä - nyt niin, että soitti oikeuskansleri Puumalaille vihjaten liian tiukasta rajalain tulkinnasta.

  VastaaPoista
 2. Päätit olla kommentoimatta jostain syystä edellisen avauksesi nimimerkki Cancel kommenttia ja teit uuden avauksen. Lukijat tekevät omat johtopäätöksensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykö joka kommenttia kommentoida??

   Poista
  2. Ei ainakaan silloin kun esittänyt ajatuksen alustuksessa jota ei halua kommentoida ja sen haluaa paremminkin unohtaa. Lukekaa se ja miettikää, edes hetken miksi.

   Poista
 3. Jos kerran tekonurmikin on niin tärkeä niin missä on hyppyrimäki. Se on erittäin perusteltu hanke. Paikka Lasanmäkeen tällä kertaa.

  VastaaPoista
 4. Kaupungilla ei ole varaa toteuttaa ainakaan mitään tekonurmikenttää. Java voi olla mitä mieltä tahansa.

  VastaaPoista
 5. Nämä neljä asiaa voisivat tuoda Suomen rajoille jopa miljoona turvapaikanhakijaa idästä
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010004798.html

  VastaaPoista

 6. Itäraja: Venäjän härskiys turvapaikanhakijoiden auttamisessa paljastui oikein toden teolla Sallassa
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010007331.html

  VastaaPoista
 7. Ukin luku 14933 lokakuun looussa.
  https://www.uudenkaupunginsanomat.fi/2023/11/turku-kaarina-ja-raisio-vauhdittavat-kasvua-ja-niinpa-varsinais-suomen-asukasluku-pyyhalsi-uuden-tasarajan-yli-mutta-uusikaupunki-kutistuu/

  VastaaPoista
 8. Meillä on hyvin varaa rakentaa tekonurmikenttä, kun lopetetaan muu hullutus.

  VastaaPoista
 9. Mitä tarkoittaa "muu hullutus"? Ja mitä jätetään investoimatta mahdollisen tekonurmi-investoinnin vuoksi? Lopuksi, miksi kuihtuva kaupunki tarvitsisi kaksi tekonurmea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esim: vaikka nyt lähijunaliikenne.

   Poista
  2. Onko lähijunaliikenteeseen jo investoitu jotain ja koska?

   Poista
 10. Tekonurmikenttä se vasta varsinainen hullutus onkin. Ennemmin vaikka kepparikenttä.

  VastaaPoista
 11. Kiitos käynneistä ja haastavista kommenteista! Jokainen voi katsella kaupunkimme kasvua, talouden kehitystä ja vaikkapa sitä, mihin suuntaan palvelumme ja koulumme ottavat loikkia. Tutkikaa ihan sektorisektorilta ja tutkailkaa valmistelevien virkahenkilöiden kotipaikkoja - luulisi aukeavan! Mutta, jos ei ymmärrä, vaikka itse näkee ja selitetään, että maalivahti päästää helppoja maaleja, niin po. asiassa ymmärrys on ylivoimaista! Jos meillä on ollut pistää miljoonia kaiken maailman hullutuksiin, niin on meillä oltava varaa myös sellaiseen liikuntapaikkaan, joka on lähes jokaisessa suomalaisessa kunnassa, mutta ei se mitä tahansa saa maksaa - hinnasta puolet pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös vanhuksien päivittäiseen ulkoitukseen on löydyttävä rahaa. Sairaanhoitajia on löydettävä lisää ja heille maksettava parempaa palkkaa. Samoin myös lastentarhanopettajien kanssa. Oppilaiden opetusryhmät on pidettävä pieninä. Koululaisten lähiopetustunteja on lisättävä 3-4 viikotunnilla.
   Tiet on pidettävä paremmassa kunnossa sekä rakennukset. Näihin kaikkiin on löydyttävä ensin rahat. Katsotaan sitten tekonurmea onko siihen enää rahaa ollenkaan.

   Poista
  2. "lähes jokaisessa suomalaisessa kunnassa" Jos Java tarkoitat tekonurmea niin monessako kunnassa se on ? Tuskin lähes jokaisessa eikä edes joka toisessa todellisuudessa melko harvassa kunnassa. Ei satanut persujen laariin tämä "ällipitoinen" juttu tekonurmesta.

   Poista
 12. Tekonurmi maksaa halvimmillaan noin 24€/ neliömetri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ao. ei pidä paikkaansa:
   Tekonurmi maksaa halvimmillaan noin 24€/ neliömetri.

   JAa

   Poista
  2. Millä neliöhinnalla 700 t€ on laskettu ja mihin kokonaishinta perustuu ?

   Poista
 13. Maksaa, sitten noin 200000€. Halpa, laululavaan oltiin valmiita laittamaan 250000€

  VastaaPoista
 14. Päivän aviisi, talous näyttää huolestuttavalta, eikä saada talousarvioo kuntoon aika loppuu. Vuosia puhuttu, että. 25-26 tulee olemaan vaikeat, eikä mitään ole ennakoitu. Jos kaikki menot olisi hyväksytty mitä demarit kannatti, tilanne olisi vielä pahempi. Sama laulu jatkuu, turhista kiinteistö pitää päästä eroon. Ostettiin lisää taannoin kun tulee hotelli🤔. Velka asukasta kohden taitaa nousta ennetykseen Suomessa. Onko lopputulos kriisi kunta? Aviisi vielä taannoin kirjoitti taloutta hoidettu hyvin, ei siltä näytä.

  VastaaPoista
 15. Mijoonilla tuhottiin keskusta ja Pasklahden ranta. Nyt noilla miljoonilla päästäisiin vaikeiden vuosien ohi. Varoittiko kaupunginjohtaja tai talousjohtaja tästä? Ei! Moni muu varoitti, mutta päättäjät eivät uskoneet ja tässä ollaan. Aviisi on uutisineen ollut naurettava vitsi kymmenet viime vuodet.

  VastaaPoista
 16. Ei päättäjät mitään usko, kun ei ole omista rahoista kysymys. Kyseenalaistajat saaneet vain viharyöpyn niskaansa. Kannattaa tutkia miten valtuutetut on äänestäneet kulujen vähentämistä. Demarit puolueena pääsääntöisesti vastustaneet kaikkia leikkauksia ja osa oikeistosta. Ainostaan persut puolueena on järjestelmällisesti yrittäneet kuluja karsia. Päivän aviisi kirjoittaa mihen tilanteeseen on jouduttu

  VastaaPoista
 17. Hajoaako persut tekonurmiäänestyksessä?

  VastaaPoista
 18. Tuleeko edes äänestystä, mutta varatun rahan voi hyvin puolittaa silti saa kentän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenttää EI tarvita!

   Poista
  2. Tulee äänestys. Totta kai tulee.

   Poista
  3. Rahaa on varattu 700 t€ ja sitten kerrotaan että 350 t€ riittäisi. Millä perusteella näitä esityksiä tehdään ? Uusikaupunki EI tarvitse tekonurmikenttää vaikka sen saisi ilmaiseksi kun tähänkin asti on tultu toimeen. Jollekin tekonurmesta on tullut lähes pakkomielle niinkuin jollekin lähijunaliikenteestä. Onko yhdistävää tekijää ?

   Poista
 19. Kiva, kun tästäkin saa kokouspalkkiot kun on oikein lautakunta perustettu; Kaupunkisuunnittelujaosto 23.11.2023

  1990/10.03.01.00.00/2023
  Kokouksessa keskustellaan eri vaihtoehdoista Vakka-Suomenkadun liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka monta kolaria on ollut vakkasuomen kadulla?

   Poista
  2. Laajenna ajattelua peltitoosan ulkopuolelle ja huomaa että suurimmassa riskissä ovat katua ylittävät jalankulkijat. Tosin teknisillä ratkaisuilla tätä turvallisuutta ei paljoa paranneta. Lyhyenkin ajan kadun syrjässä tarkkailtuaan voi toimivat näkimet omaava todeta ettei valtaosalla autoilijoista ole mitään käryä suojatietä koskevista säännöistä tahi edes kiinnostusta noudattaa sääntöjä ja asetuksia.

   Poista
  3. Ei ole turhempaa kuin Kaupunkisuunnittelujaosto. Keskustelujaosto olisi parempi nimi ja sen kokoukset voisi striimata verkkoon kaikki iloksi.

   Poista
  4. Katu on turvallinen

   Poista
 20. Vaikka katu tarvitsisikin toimenpiteitä, olisi vastuullisten virkamiesten mietittävä tätä TYÖNSÄ puitteissa. Ei iltakokouksissa.

  VastaaPoista
 21. Kiitos aktiivisesta osallistumiseta niin kommentein kuin vierailuin! Tekonurmi ei saa missään tapauksessa maksaa 700 000 euroa. Lisäksi tekonurmen valinnassa, jos sellaisesta tehdään hankintapoäätös, on oltava tarkka, ettemme investoi jumamalattoman kalliiseen ongelmajätteeseen. Meillä ei ole kovin häävit eväät tekonurmen valitsemista/rakentamista ajatelle, mutta valtuusto päättää ja sen päätöksen kanssa on eläminen.

  Persuilla ei ole ryhmäkuria, joten jokainen persu äänestää kuten parhaaksi näkee, enkä ainakaan minä yritä kumota kenenkään persun isolla työllä etsimiä tekonurmiietoja ja siltä pohjalta tapahtuvaan harkittuun äänestyspäätökseen.

  VastaaPoista
 22. No niin. Lähijunamies ei ainakaan lämpene tekonurmikentälle. Teklassa siitä jo äänestettiin.

  VastaaPoista
 23. Niin, no.
  https://www.uudenkaupunginsanomat.fi/2023/11/tutkimus-vitutus-lievenee-puhumalla/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö kannattaisi pyrkiä ehkäisemään vitutusta negatiivisessa merkityksessä eikä yksin hoitaa sitä ? Tarvitaanko tähänkin jokin vitutusterapeutti ? Aikaisemmin puhutiin että jokin asia harmittaa mutta trendikkäämpää on ilmeisesti puhua vitutuksesta mitä se sitten tarkoittaakaan ja miten se eroaa siitä jos jokin asia harmittaa. Vittu sanan käyttö on sinänsä mielenkiintoinen että se voi olla posiviivinen tai negatiivinen esim. kaikki menee päin vittua (negatiivinen) mutta toisaalta täältä täkee vitun hyvin (positiivinen).

   Poista
  2. Jos kaupungilla menee vitun hyvin niin positiivinen ja jos kaupungilla menee vitun huonosti niin negatiivinen. Voidaanko "vitun" sana jättää jatkossa turhana sanana pois käytöstä ?

   Poista
 24. No ei vitussa jätetä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!