sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Ranskassa hoitajille 180€/kk Suomessa 3€/kk

Eipä uskoisi meillä vallassa istuvan vihervasemmiston. Ensinnäkin Finnairille tyrkytettiin 700 milj. euroa, jotta se voi jatkossakin lennättää eurooppalaisia Vantaan kautta Aasiaan ja aasialaisia Vantaan kautta Eurooppaan. Samaan aikaan muualla pyritään etsimään vaihtoetoja lentomatkailulle, joten Suomen hallituksen toimintaa ei voi pitää kovinkaan ekoloogishakuisena.

Ranskassa nostettiin koronatyön vuoksi sairaanhoitajien palkkoja 180€/kk. Suomessa 3€/kk - tämä on brutto. Samalla europarlamentaarikon bloginpitäjä vaimo sai 100 000€ suklaakauppansa kehittämiseen ja myös huutokauppakeisarille tyrkytettiin samaa summaa. Eipä voi hallituksemme toimia pitää kovinkaan tavallisen työläisen arkea avittavana.

Varsin murheellisesti mainitut esimerkit Suomen hallituksen toimista osoittavat, että sen vihreys jää juhlapuheisiin ja tavallisen tallaajan etujen puolustaminen vappukemujen yhteydessä singahteleviin työväenlauluihin. Varsin vieraantuneelta kansan arjesta vaikuttaa hallituksemme muutenkin. Antoihan se koronan kurjistamassa tilanteessa kymmeniä miljoonia euroja mieluimmin modernin taiteen museoon kuin esim. maakuntien leikkausjonojen pienentämiseen. Pohtikaapa myös sitä, kuinka monta pienyritystä ja niiden työntekijää olisi pelastettu, mikäli Finnairin saama 700 miljoona euroa olisi jatkettu vaikkapa parturi- ja ravintolayrittäjille ja heidän työntekijöilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!