keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

SUOMESSA EU:n HÖLMÖIN HALLITUS


Alhaisen veron maat saavat apua Suomen rankasti verotetuilta pienituloisilta. Siinä pelin henki EU:ssa. Esim. lähes velaton Viro saa melkoisen koronaelvytyspotin, jota mm. Suomen tavalliset tallaajat rahoittavat. Ymmärtäisin auttamisen, jos virolaiset osallistuisivat oman elintasonsa turvaamiseen edes sen verran, että nostaisivat alkoholiveroaan. Mutta eihän se voi onnistua maalta, jonka universumissa olemisen rooli voidaan jakaa kahteen osaan: NATO-tukikohta ja suomalaisten viinakauppa.

Suomalaisten eurot matkaavat myös Välimeren rannoille kevyen verotuksen EU-maihin. Nämä maat eivät juurikaan osta mitään suomalaista, joten sinne lähetettävät varat eivät meitä suoraan lämmitä, välillisesti kylläkin. Sen sijaan Saksalle väkirikkaat Välimeren maat ovat tärkeitä. Toipuakseen päästöhuijauksen miljardien eurojen sakoista ja korvauksista Saksan autoteollisuus tarvitsee ostajia tuotteilleen. Tämähän ei onnistu verottamalla Välimeren maiden väestön ostovoimaa, mutta onnistuu, kun annetaan sinne esim. Suomesta verotettuja euroja.

Koko kuvio osoittaa jälleen kerran todeksi sen, että EU:ssa Suomi on Saksan nöyrä vasalli. Suomi paskat välittää omista kansalaisistaan, kunhan saa nuolla Saksan ahteria. Toinen asia minkä EU:n ns. elvytyspaketti osoittaa, on se että Italian mafialla taitaa olla EU:ssa jämäkämpi ja laajempi edustus kuin Suomella. Koomista on sekin, että inhimillisyyttä ja tasa-arvoa uhkuvassa EU:ssa saa muutamaan jalkapalloilijaan syytää satamiljoonaa euroa. Kun näin tehdään Italiassa, Saksassa, Ranskassa ja Espanjassa, köyhät ja pakolaiset unohtuvat. Tätäkin me rahoitamme ja katselemme omaa lähinnä koomista halpa vahvistuksilla höystettyä jalkapalloamme. Tuntuvalla jalkapalloverolla rahoitettaisiin pakolaisten hoito ja palauttaminen.

Jos EU määräisi kriisiajaksi vähimmäisveron jokaiseen EU-maahan, se auttaisi jakamaan syntynyttä taakkaa tasaisemmin. Onhan valitettavaa ja epäreilua, että tappiin asti verotetussa Suomessa nostetaan veroja ja ajetaan alas lakisääteisiä palveluja(vanhukset ja sairaat kuolevat hoitolaitkosiin) ja ne maat joita veronkorotuksilla autetaan laskevat omia verojaan.

Jos muuta ei voi tehdä, niin Suomi voisi, päättäjien pöydässä, vaatia ainakin yleistä alkoholinveron korottamista ja jalkapalloilijoiden vahvempaa verollepanoa. Suoraan sanoen EU:n koronaelvytyspaketin hyväksyminen on Suomelta täysin ääliömäinen ja oman maan kansalaisten edun vastainen teko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!