sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

MUSTA MARIN OTTAKOON MALLIA VIHREÄSTÄ PAAVISTA!

Autoilua verotetaan vuosittain yli kahdeksanmiljardin euron määrällä. Kun tästä summasta vain miljardi euroa käytetään liikenneväylien kunnostamiseen, voi autoilua pitää melkoisena kuppauksen kohteena. Huomata täytyy sekin itsestään selvyys, että autoilua hyödyntävä verotus kohdistuu raskaimmin heihin ketkä joutuvat pakosta käyttämään henkilöautoa. Oman autoilunsa kulujen lisäksi nämä pääasiassa maakunnissa asustavat henkilöauton käyttäjät joutuvat osallistumaan joukkoliikenteen tukemiseen, viimeisenä pääkaupunkiseudun metrolaajennus ja pikaraitiotie.

Elokuun alussa kuppaus kiihtyy valmisteveron korotuksella. Tätä perustellaan ilmastotekona, jolla ohjataan autoilijoita valitsemaan vähemmän polttoainetta kuluttavia ja saastuttavia henkilöautoja. Ministeriössä ei juurikaan näytä riittävän kykyä autojen myyntitilastoihin perehtymiseen. Tilastot osoittavat tylysti: KANSALLA EI OLE VARAA UUSIIN AUTOIHIN! Valmisteveron korotus, joka nostaa polttoaineiden hintoja useilla centeillä ei ole edes teoriassa ekoteko. Jos hallitus olisi ihan tosissaan huolissaan ilmastonmuutoksesta, se puuttuisi kivihiilienergian kasvavaan käyttöön.

Tunnettu tosiasia on se, että, lisäarvoa Suomelle tuottamaton, pääkaupunkimme pyörii kivihiilellä. Miksei hallitus puutu tähän verotuksella, nostamalla kivihiilellä tuotetun sähkön verotusta, lopettamalla kivihiilienergia-alueelle tapahtuvaa rakentamista, esim. modernin taiteen/arkkitehtuurimuseon olisi voinut vetää kokonaan yli punakynällä. Meidän vihreä hallituksemme estää ilmastonmuutosta vain näennäisesti, sillä mm. se jakoi 700 miljoonan euron tuen Finnairille, joka kuljettaa aasialaisia Vantaan kautta Eurooppaan ja päin vastoin.

Edellä esitetty osoittaa ilmastonmuutoksen olevan vain keppihevonen, jolla hallitus kosiskelee pääkaupunkiseudun mediaa ja asukkaita. Maakuntien ihmisiä rokotetaan rankimman mukaan, ajetaan terveyspalveluita alas jne. väittäen ettei niihin ole varaa. Kuitenkin samalla rahaa piisaa mitä irvokkaimpiin pääkaupunkiseudun virityksiin. Haihatteleva hallitus unohtaa vientiteollisuuden toimivan pääasiassa maakunnissa.

Pääministerimme voisi ottaa mallia ulkomailta ja vaikkapa paavista eli muuttaa kaksioon asumaan sekä vaihtaa nahkapenkkisen BMW-ekokatastrofinsa pikkuFiatiin. Mutta näinhän ei käy, eikä näistä vaihtoehdoista edes puhuta. Tästä pitää huolen muutaman pääkaupunkilaistyypin hyppysissä oleva valtamedia.

Nestemäisten polttoaineiden valmisteveroja korotetaan 1.8.2020

Uutinen, 25.6.2020
Liikennepolttonesteiden, kuten moottoribensiinin, dieselöljyn ja niitä korvaavien biopolttoaineiden valmisteveroa korotetaan. Korotus kohdistetaan sekä energiasisältöveroon että hiilidioksidiveroon.
Lisäksi hiilidioksidiveron laskentaperusteita päivitetään vastaamaan vuoden 2019 alusta työkone- ja lämmityspolttoaineiden veromuutosten yhteydessä käyttöönotettuja uusia elinkaaripäästöarvoja.
Fossiilisen moottoribensiinin vero nousee 5,71 senttiä litralta ja fossiilisen dieselöljyn 6,46 senttiä litralta. Uusiutuvista raaka-aineista valmistettujen biopolttoaineiden litrakohtainen veronkorotus jää näitä alhaisemmaksi.
Valmisteverotuslakiin tehtiin teknisluonteinen muutos. Sillä pantiin täytäntöön EU:n lainsäädännön muutos, jolla Campione d’Italian sekä Luganojärven Italialle kuuluvat vesialueet on siirretty unionin tulli- ja valmisteveroalueeseen.  
Nestemäisten polttoaineiden valmisteverojen muutos tulee voimaan 1.8.2020.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!