perjantai 1. elokuuta 2014

VAIHTOEHTO MÖRNEN KOIVUKUJAN KAATAMISELLE!

Tässä kaupungissa toteutetaan mystisiä juttuja maagisin tavoin ja useinmiten rahoittajan ja kaupungin edun vastaisesti. Viimeiset episodit ovat tuulimylly Hyttyskariin ja Mörnen rauhoitetun koivukujan kaataminen. Ilmeisesti kansalaisaktiivisuus estää tuulimyllyn syntymisen Hyttyskariin ellei virkakoneisto junttaa sitä jollain pirullisella juonella, kaupunkilaisten selän takana.

Aivan oma lukunsa on Mörnen  rauhoitetun koivukujan hävittäminen, joka ei edes ollut vielä tiensä päässä vaan kuulemma pikemminkin liikenteellinen haittatekijä. On ilmiselvää, että organisaatio joka toteuttaa "tontonmäkiä", kaavoittaa "janhuan niemiä", rakentelee valopylväitä keskelle ajorataaa ja pitää kaupungin kokouksia kaupunkilaisten rahoilla Saksassa, ei pahemmin ajatelle jonkun koivuaidan merkitystä ja vaihtoehtoja sen kaatamiselle.

Ensinnäkin jos joku noin olennainen juttu kuin Mörnen rauhoitettu koivukuja hävitetään, täytyy siitä ensin käydä julkinen keskustelu tai asian on oltava hyvissä ajoin kaupunkilaisten tiedossa. Ilmeisesti nytkin, kuten ennenkin asioita on tehty tai päätöksiä on juntattu läpi salassa juuri siksi, että tehdylle tai päätetylle asialle ei voi enää tehdä mitään. Ylimielisyydessään virkaskoneistomme vähät välittää kansan jälkipuheista. Tähän käytäntöön sopisi kaupungin hallituksen puuttua vahvasti ja nopeasti.

Mörnen rauhoitetun koivukujan kaadossa ihetyttää korkeimmin se, ettei sitä kaadettu niinkään puiden huonon kunnon vuoksi vaan lähinnä liikenteellisistä syistä. Suuret autot eivät kuulemma sovi ajamaan rauhoitettujen koivujen alta. Mikseivät nämä suuret autot ajelleet ja ajele Mörneen poliisilaitoksen liittymästä? Siellä on leveyttä isommallekin autolle. Samoin Mörnen pihalla löytynee maakunnan suurin liikenneympyrä, jossa jopa neuvostotylinen mannertenvälisten ohjusten vetovaunu lavetteineen sopii kääntymään.

Tietääkseni Mörnen puiden kunto oli tarkastettu 2009 ja muutamat puut olivat varsin kehnossa kunnossa, siksi niiden kaato oli perusteltua. Koko kujan kaatamiselle ei ole esitetty järkiperusteita. Kujan kohdalla ei ole liittymiä muualle kuin virkahenkilöiden parkkipaikoille, joten kaikki "hyötyajo" olisi voitu hoitaa poliisiaseman liittymästä.

16 kommenttia:

 1. Kunpa sullekin tulis noi Vakka-Suomen Sanomat.... Torstaisessa (31.7.2014) lehdessä oli hieno haastattelu kaupunginpuutarhurista. Jutun mukaan 2 koivua oli lahoja ja kujan 33 puusta vain 3 oli täysin terveitä. Ammattilaisena osaat päätellä loput.

  Saat paljon tietoa, kun tilaat Vakka-Suomen Sanomien digilehden, ei tule edes kalliiksi.

  VastaaPoista
 2. Vielä siinä Vakka-Suomen Sanomien jutussa sanottiin, että tilalle tullaan istuttamaan (etäämmälle tiestä kuin nykyisin) uusi koivukuja.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista ja käynneistä! En missään tapauksessa kritisoi puutarhapuoltamme tai Luotosta. He suorittivat ylhäältä annetun tehtävän. Sitä kritisoin, miksi homma piti tehdä ilman ennakkorietoa puiden kaadosta. Jos puiden kunto oli tutkittu jo 2009, miksei tuolloin ryhdytty mihinkään toimiin. Itse olin pällistelemässä puiden kuntoa jo joskus 1990-luvulla.

  Vakka-Suomen Sanomat on laatulehti, sitä en kiistä ja suosittelen sitä muillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmeen ennakkotietoa puunkaadosta olisi pitänyt saada. Nyt menee jutut jo ihan vallattomiksi.

   Poista
  2. Kiitos vierailuista ja kommenteista! Kaipa kaupunkilaisilla on oikeus tietää mitä heidän omaisuudelleen tehdään. Saako esim. jonkin puiston puut kaataa ja jälkikäteen todeta niiden olleen haitaksi liikenteelle tai vaarallisia?

   Poista
  3. Jo on Javalla jutut. Vai olisi pitänyt ennakkoon kuuluttaa puiden kaadosta? Mitä sillä tiedolla tekisit, tai tekisimme? Äly hoi, älä jätä!

   Poista
  4. Annas osoittees dorka, niin käyn tekemässä talven lämmitys puut. Älä puhu älystä, jos siitä et mitään tiedä.

   Poista
  5. Hei puretaan kirkko, ei siitä tarvi kellekää kertoo. Voi mikä dille tuo 11.16 kommari.

   Poista
  6. Ei ihan ole kirkko ja koivut verrannollisia tässä asiassa. Toisekseen mikä meedio sinä olet, kun oletat Anonyymin 11.16 olevan kommari. Otahan nyt vaan lääkkeesi.

   Poista
  7. Ei niin kirkko ei iiinnosta ketään. Vain kommari voi olla noin helkkarin tyhmä. Sinun ei kannats ottaa lääkkeitä, menee yhteiskunnan raha hukkaa.

   Poista
  8. Oi kuinka kommarit ovatkaan sinun suurin kauhu. Mahtaa olla vaikeaa elää noin suuren pelon alla.

   Poista
  9. Ugissa kannattaa pelätä demareita. Kommari on valtuuston ainoa rehellinen vasemmistolainen.

   Poista
 4. Kuule Java. Turhaa huolta kannat koska joskus vuonna 2060-2070 tai ehkä vähän myöhemmin kujan vierustoilla on taas samankaiset koivut vai miten nopsaan koivut kasvaa yhtä paksuiksi kuin nyt kaadetut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taideta niitä olla enää näkemässä. Tämä jäi edellisestä.

   Poista
 5. Puhutaan mitä puhutaan, mutta viranomaisen lupa tuollaiseen näyttävään" maisemanhoitoon" tarvitaan. Koettakaapa kaataa pihaltanne yksikin maisemapuu ruutukaava- alueelta ilman lupaa, niin tiedätte. vai oli lähes kaikki koivut lahoja yhtä aikaa...just juu.
  Kai tilalle voisi istuttaa nyt tammen taimiakin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Hienoa, että ollaan erimieltä, mutta onko tyylikästä haukkua toista mielipiteen esittäjää? Olen EDWARDIN kanssa samaa mieltä!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!