keskiviikko 13. elokuuta 2014

HAETAAN RAULA RAUMALTA TEKNISEKSI JOHTAJAKSI!

Teknistä johtajaa ei ole saatu valittua, vaikka asian tiimoilla on touhuttu pian jo vuosi. Nyttääpä vielä siltä, että koko hakuprosessi olisi hyvä pistää uusiksi ja soittaa yksi puhelu Raumalle. Se on selvää, että Uusikaupunki tarvitsee palkkalistoilleen henkilön, joka vastaa kaupungin onnistuneesti teknisestä suunnittelusta ynnä sen menestyksellisestä toteutuksesta.

Kaupunkimme tekninen sektori on kuin myllynkivi hukkuvan kaulassa. Esittelymme on hämärää ellei peräti pimeydessä pirun ahterin synkikimpään sopukkaan verrattavissa ja toteutuksemme on vähintäänkin onnetonta kuin istuttaisi ohraa kallion onkaloon. Näillä eväillä momenttumit lurahtelevat ohi ilman, että kaupunkimme pääsee tarttumaan niihin ja tempaisemaan itsensä, itsestään selvälle, kasvu-uralle.

Kolmivuotiaskin tajuaa, ettei kaupungin ahteri kestä nykyistä menoa: Tontonmäen rahareiät kasvavat vuokrakerrostalojen rahakraatereiksi ja tuulimyllyt uhkaavat kaupunkimme viihtyvyyttä ja tulevaisuutta. Muutosta ei ainoastaan kaivata, vaan se on jopa välttämätön kaupunkimme tulevaisuuden kannalta!

Uusia tuulia toisi karismaattinen kaveri, joka vastaa suorasti ja esittelee asiansa rehellisesti sekä suorittaa tehtävänsä taidokkaan tehokkaasti. Kun tällainen henkilö on olemassa ja hän tuntee paikallisen organisaation sekä on käytännössä osoittanut kykynsä ongelmien löytämiseen plus niiden korjaamiseen, on ihmmeellistä, että emme rekrytoi häntä tänne töihin.

Insinööri Raula on oikea henkilö Uudenkaupungin tekniseksijohtajaksi. Hänen tietonsa kaupungistamme ovat tuoreet, sillä Uusikaupunki ei ole vielä mennyt niin paljon kehityksessä taaksepäin, jottei häntä saataisi tänne takaisin. Ehkä siihen tarvitaan rahaa, mutta ei tuhannen ihmisen organisaatio yhteen ihmiseen kaadu, jos hän on rutkasti suuren palkkansa arvoinen.

23 kommenttia:

 1. Oliko tämä ylistämäsi Raula myös Tontonmäen valmistelussa ?

  VastaaPoista
 2. Ei ja viihtyi Ugissa noin 1,5 vuotta.

  VastaaPoista
 3. Tämän vanhemman kyläpoliitikon blogissa epäillään Ukis.fi:n haastattelevan poliituikkoja "salaa". Turkkarissa kuulemma M.Koski epäilee nettilehtenne vuotaneen julkisuuteen haastattelunne.

  VastaaPoista
 4. Ei M. Koski epäile vaan sanoo hänen kertomansa julkaistun ukis.fissä ilman lupaa. Lue Turkkarin juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He-he Java Valkonen, tunnettu toimittaja vuosien takaa, haastattelee ja muka tarvitsisi luvan Koskelta tai Koskilta julkaisuun. Onko tämä oikeasti ollut Turun Sanomissa? Jos on, on poliitikko Koski typerämpi kuin uskoinkaan

   Poista
 5. Höpö höpö. Mistä lähtien media pyytää lupaa jonkun julkaisemiseen?

  VastaaPoista

 6. Luottamuksellinen keskustelu kirjoitti 14.8.2014 klo 17.34
  Missä niin on kerrottu että Merja Kosken vastaukset oli tarkoitettu vain Java Valkosen tietoon. Luettavissa on että oli oltu sähköpostitse liikkeellä. Taas on sana sanaa vastaan.

  Saappaat kirjoitti 14.8.2014 klo 17.42
  Virkamies, oppilaitoksen rehtori, luottamusmies, yksityishenkilö, kaupunginjohtajan poliitikkovaimo, kaupunginhgallituksen 1. varapuheenjohtaja. Olisiko vielä jotain saappaita jaeettavaksi? Valitettavasti Merja Koski ei pääse yksityishenkilön suojan taakse näissä saappaissaan.
  Ja mitä pahaa selvissä kysymyksissä ja vastauksissa oli?

  Kopsattu ja ihan samaa mieltä ollaan kyllä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vierailuista ja kommenteista! Voitte kysyä esim. Hartolta kuinka Ukis.fi ottaa saamansa jututukset tai mielipiteet vastaan. Kaikki esim. kysymysten vastaukset tulevat kirjoitettuna; näin varmistetaan se, ettei vahingossakaan tule mitään virheitä vaan kuten, nyt vastaukset ovat vastauksen antajan kirjoittamia! Lukekaa Ukis.fi:n juttu Koskelle esitetystä varoituksesta. Siinä selitetään kuinka po. juttu tehtiin.

  Minulle ei ole tullut maakunta lehteä vuosiin, kiitos paikallistoimittajan, mutta sen verran olen sen juttuihin törmännyt ettei luottamukseni siihen ole häävi.

  VastaaPoista
 8. Tämä ao. avoin kysymys siirretty tänne Harto Forssin blogista:
  "
  Kuka valehtelee? kirjoitti 15.8.2014 klo 08.36
  Suora lainaus Merja Kosken Turun Sanomille antamasta haastattelusta "Keskustelun piti olla kahden poliitikon välinen, eikä sen pitänyt päätyä julkisuuteen". Tätä on turha väännellä.

  Vastaus avoimeen kysymykseen kirjoitti 15.8.2014 klo 09.17
  "Kuka valehtelee? kirjoitti 15.8.2014 klo 08.36
  Löytyy Java Valkosen blogista.
  JAa
  "
  Se vastaus avoimeen kysymykseen on tässä alla, kun se näköjään vaivaa joita kuita:

  Ja entäs sitten?
  Vastavuoroisesti toinen avoin kysymys: julkaistiinko kaikki sähköpostitse kysytyt ja vastatut kysymykset?
  Menettelytavan, kuinka Ukis.fi ottaa saamansa jututukset tai mielipiteet vastaan, totesi Java tuossa jo eilen.
  Yhdellä sanalla sanottuna: sähköpostitse.
  Kysymyksiä ja vastauksia ei kai sentään lähetellä vahingossa.
  Hyvää syyssuvipäivää!
  JAa

  VastaaPoista
 9. Jäikö kuitenkin jotain julkaisematta vai?

  VastaaPoista
 10. Joillakin on vilkas mielikuvitus ja yli tramatisoidaan vähäpätönen asia ei vaikuta mitenkään kaupungin asioihin.
  Keskittykkää oleelliseen. Talushallinosta irsisanomiset ovat kuulemma rampauttaneet maksuvälineliikenteen.
  Valtuuston kokuksessa tivattiin kuka hoitaaa pois potkittujen työt vastus oli joku hoitaa ja nyt on tullut ilmi ettei kukaan.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteista ja käymisistä! Talous on tärkeä asia siitä ei pääse mihinkään. Määrätyt säästöt on tehty vain numeroita tuijottaen, vähät välittäen niiden vaikutuksista. Mitä po. juttuun liittyvään sähköpostiviestintään tulee, niin kaikkea ei julkaistu!

  VastaaPoista
 12. Kaupunginhallituksen päätös niissä irtisanomissa keväällä oli yksimielinen. Joten ei voi olla ongelmia. Joku hoitaa aina.

  VastaaPoista
 13. Kiitos kommenteista ja vierailuista! Meillä osaamattomuus ja kokemattomuus lähtee virkakoneiston huipulta, joten eipä ihme, jos asioiden vaikutuksia toisiinsa ei osata arvioida.

  VastaaPoista
 14. oletko java pettänyt merja kosken luottamuksen?

  VastaaPoista
 15. Luottamus. Siis niin kun minkä tutkintapyynnön jälkeen?

  VastaaPoista
 16. Kummalista kun taas sote puolella häärii konsultti. Onkohan kaupungin tapa, kun ei itse pystytä asioita hooitaamaan niin päättäjät pakenee konsulttien taakse. Ei me, mutko konsultit käski tehdä näin.

  VastaaPoista
 17. Jaa,voishan kysy paljonko kaupunki on käyttänyt vero€kuja konsultien elättämiseen muutaman vuoden aikana.

  VastaaPoista
 18. Henkilöstölomautukset Lieksan kaupungin hoito- ja hoivapalveluissa eivät ole sujuneet kivutta. Terveys- ja sosiaalialan työntekijöiden ammattiliitot Tehy ja Super ovat kannelleet aluehallintovirastoon lomautuksista.

  Aluehallintovirasto on pyytänyt selvitystä kaupungilta lomautusten vaikutuksista. Perusturvajohtaja, johtava hoitaja ja vanhustyönjohtaja ovat nyt tehneet selvityksen, jonka tulokset ovat karua luettavaa niin asiakkaiden kuin hoitajien näkökulmasta.

  VastaaPoista
 19. Kiitos visiiteistä ja viesteistä! En tiedä edes sitä, onko luottamusta, jonka voisi pettää. Sosiaalipuolen säästäminen vaatii tietoa, tutkimista ja harkintaa, ettei se sananmukaisesti koidu kenenkään pään menoksi tai selkänasta repimiseksi.

  Konsultteja on käytettävä, jos oma osaaminen ei riitä. Toisin sanoen, kos konsultteja tarvitaan jatkuvasti, on palkattu osaamatota väkeä valmistelemaan ja toteuttamaan kaupunkilaisten palveluita. En kuitenkaan usko kaupungissa asioiden olevan näin sosiaali- tai sivistyssektoreillamme.

  Hallinto- ja kehittämiskeskukseen on kerätty niin paljon erilaisia toimintoja, jotta se pitäisi pilkkoa selkeisiin vastuualueisiin. Samalla olisi hyvä tutkailla keskeisten henkilöiden kykyä tehtävissään ja tarpeen niin vaatiessa heidät olisi korvattava kokeneilla osaajilla eikä uusilla hauskoilla miehillä tai hyvillä tyypeillä.

  Kaupunki ei olla konsulttijohtoinen, jos konsulttien valinnat ja työn tulkinnat tapahtuvat osaamattomien virkahenkilöiden ja/tai tumpeloiden, jatkuvasti kaupunkilaisen kirvestä kiveen hakkaavien, päättäjien toimesta!

  VastaaPoista
 20. Toivottavasti äänestäjät heräävät vaihtamaan päättäjät!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!