perjantai 8. elokuuta 2014

Tontonmäki-oireyhtymä eli media peittää ja kieltää mokista keskustelun!

Tässä naurussa suin aiheutetaan kaupunkilaisille miljoonavahinkoa. Vahingon aiheuttamisen vastustaminen ja vahingon minimoinnin yrittäminen oli häiriköintiä, riidan kylvämistä ja tolkutonta käyttäytymistä. Nyt tolkullista meinikiä on ihmisiksi oleminen eli koko ongelman kieltäminen: Kyllästymiseen asti hoetaan oireyhtymää ja silläkö aiheutettu vahinko korvataan kaupunkilaisille?


Jos joku ajaa toisen auton, tyhmyyttään tai huolimattomuuttaan, romuksi ja toteaa ennen paikalta poistumista kättä rennosti heiluttaen: Sori! Hei, näitähän sattuu! Luonnollisesti romuttuneen auton omistajaa sapettaa ja hän haluaa kulkupelinsä kuntoon. Yleensä kuntoon saattamista vaaditaan auton hajottajalta. Ei esim. auton romuttanut selviä korvaamasta aiheuttamaansa vahinkoa hokemalla kyllästymiseen asti: Onkos täällä joku romuauto-syndrooma? Sama koskee kaikkea särkemistä ja vahingoittamista. Meidät on totutettu ja meillä on totuttu siihen, että toisen omaisuuden tuhoaja, särkijä jne. korvaa aiheuttamansa vahingon.

Yhteiskunnan varoin pyöritetään oikeuslaitosta ja kustannetaan yliopistoja, jotka tuottavat kansan turvaksi tuomareita ja asianajajia, jotta mm. jokainen. kenen omaisuutta on tärvätty, saa korvauksen omaisuuden tärvääjältä. Se mikä pätee yksityisen ihmisen omaisuuteen, pätee myös yhteiseen omaisuuteen. Kunnissa käytetään tilintarkastajia, siellä on hallitusta, tarkastuslautakuntaa ja valtuustoa valvomassa, että luottamushenkilöt noudattavat lakia eli toimivat kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi. Valvontaketjun viimeisenä on media, julkinen sana, joka haukan lailla puolueettomana valvoo päättäjien toimintaa ja pitää, totuus ohjenuoranaan, huolta siitä, että tehdyistä virheistä opitaan, niitä ei toisteta ja kelvottomat, tolkuttomat eli päättäjät, ketkä eivät osaa olla ihmisiksi, poistuvat vaaleissa kuvioista!

Jotta em. kuvio ei toimi, tarvitaan siihen melkoisia sattumia, harvinaisen tyhmiä päättäjiä, hyvä veli -kuviota ja/tai kelvotonta lehdistöä. Jos koko em. ketju koostuu onnettomista velliahtereista, ketkä antavat juntata huonot päätökset läpi, pitävät valheilla mokat kansan tietämättömissä sekä leimaavat kyseenalaistajat, vaihtoehdon vaatijat roistoiksi sekä häiriköiksi, jää kuntalaiselle ainoastaan maksajan rooli.

Meillä Tontonmäki on tabu, siitä ei saa puhua, siitä ei saa oppia eikä vahingon aiheuttajaa saa laittaa vastuuseen. Sanotaan, että näin on kaikkialla, mutta lukekaapa seuraava linkki, joka kertoo Kaustisten tapahtumista. Löytyykö yhtäläisyyksiä meidän Tontonmäkemme kanssa ja löytyykö eroavuuksia julkisen sanan toiminnassa:
Näin uutisointiin Kaustisissa tehtyjä hallikauppoja

15 kommenttia:

 1. Näin edesvastuuttomat päättäjät tuhlaavat veronmaksajien rahoja. Mutta lasten askartelutavaroihin ei löydy viittkymppiä.
  Että tälläinen suhteellisuuden taju päättäjillä.

  VastaaPoista
 2. Tai teknisen työn materiaaleihin. Näin ahtaalle on ajettu koulumme.

  VastaaPoista
 3. Miljoonan vahinko eikä saa kysyä perään. Muualla kenkä heilutti ja lasku perään.

  VastaaPoista
 4. Ihan vapaasti olet saanut puhua Tontonmäestä.

  VastaaPoista
 5. Miten se tasearvo ja kauppahinta-kombinaatti olikaan? Myikö yhtiö talot alle tasearvostuksen? Ja jos ja kun näin teki, niin miten yhtiön hallitus menetteli?
  Vertaa Kaustisten kunnan hallin myyntiin.

  VastaaPoista
 6. Oli julkiset tarjouspyynnöt, ei rikottu lakia

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jo valtuustossa Tonmäen kuviota käsiteltäessä minua estettiin puhumasta Tontonmäestä. Po. talojen rakentamisesta ei järjestetty minkään valtakunnan kilpailua. Taloista oli tehty tarjouksia jo aikaisemmin ja luottamushenkilöille valehdeltiin päin naamaa ettei tarjouksia ole! Tämä kaikki palkittiin muhkein kannustinlisin ja valtavin palkan korotuksin. Kysäisen vaan oliko tämä oikein ja jos ei ollut, niin miksei asiaa voi korjata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut oikein, mutta lakia ei ole rikottu.
   Niin kauan kun meillä on enemistö takana hölmöjen päätösten, emme asialle voi mitään jos ei suoranaisesti rikota lakia.
   Demokratia on siitä nurinkurista, että sitä voi verrata demokratia diktatuuriin, voiskos tähän lainata raken sanontaa lumedemokratiaa.

   Poista
 8. Mihin te Tuppukylän asukkaat oikein olisitte joutuneet ellei päättäjät oli rakennuttaneet Tontonmäkeä,Mistä Valkonen sitten kirjoittaisi???? Vissiin lakkautetuista kouluista.Kuka menneitä muistelee sitä tikulla perssilmään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka ei tunne historiaa ei voi rakentaa tulevaisuutta.

   Poista
 9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jos rahaa ei olisi hassattu miljoonia ja miljoonia ja miljoonia tontonmäkiin, katulamppuihin, risteyksiin, hullumaisiin tienpätkiin,onnettomiin sopimuksiin, töpättyihin kauppoihin, kahjoihin kaavoihin ja yliutopistiseen plus tiettämättömyyteen perustuvaan elikeinopoliitiikkaan sekä etenolitehdashuhhailuun, kirjoittaisimme menestyvästä velattomasta kaupungista, uusista palveluista, laskevista veroista, alhaisista taksoista, kasvavasta kouluverkosta, parantuvista palveluista sekä paineista kaaavoittaa omakotitontteja tänne haluaville ja jonottaville uusille asukkaille. Näitähän me tarjottiin vaihtoehdoksi monet kerrat jo vuosia sitten!

  VastaaPoista
 10. Demareissa on eniten noita elämästä irtaantuneita poliitikkoja. Vai sotaveteraaneiksi nuokin Jihadistit pitäisi Suomessa luokitella. Monilla meistä on isä tai isoisä, jotka ovat olleet sodassa ja saaneet kovin heikosti isänmaalta kuntoutusta.

  VastaaPoista
 11. Näillä mennään pakotteiden mukana11. elokuuta 2014 klo 19.23

  Taloudellinen tilanne on paljon kurjempi kuin kukaan uskaltaa tunnustaa. Julkiset menot ovat pian 60 prosenttia kansantuotteesta, mutta sen rahoittava yksityinen sektori on suppeampi ja kansantuote pienempi kuin vuonna 2007 finanssikriisin alkaessa. Maailman korkeimpiin kuuluva, 50 prosenttia hipova kokonaisveroaste lamaannuttaa kuluttajatkin.

  VastaaPoista
 12. Porukkaa kilometritehtaalle kunnista. Siten yksityiset yritykset hoitavat kassansa kuntoon. Miksi meillä esim. siirretään epäpäteviä henkilöitä toisiin hommiin jos oma työ ei luonnistu? Insinöörin ei enää tarvitsekaan olla insinööri.

  VastaaPoista
 13. Rosatomin ydinvoimalahankkeet ovat kärsineet pahoista ongelmista. Pietarin eteläpuolelle Sosnovi Boriin rakennettava voimala on mm. romahtanut rakennustöiden aikana kahdesti. Lisäksi Rosatom on jäänyt useita kertoja kiinni mittavasta korruptiosta. Ongelmista johtuen Rosatomin Venäjällä toimittamat voimalat ovat olleet säännönmukaisesti myöhässä ja ylittäneet kulunsa moninkertaisesti. Vaikeuksilla lienee myös vaikutuksensa voimaloiden toiminnan turvallisuuteen.

  Fennovoiman Rosatomilta tilaama voimala sitoisi toteutuessaan Suomen energianhankinnan entistä tiivimpään Venäjä-riippuvuuteen. Rosatomin voimaloissa käytettävää polttoainetta ei saa ostettua muualta kuin Rosatomilta itseltään. Rosatom puolestaan ei ole tavallinen energiayhtiö vaan Venäjän entinen atomienergiaministeriö,

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!