torstai 12. kesäkuuta 2014

UUTEENKAUPUNKIIN ON SAATAVA MAUNO VANNAS MUSEUM!

TÄMÄ EI YKSINKERTAISESTI RIITÄ!


Valtuustoaloite:

Mauno Vannas Museum Uuteenkaupunkiin

Mauno Vannas on vielä kuolemansa jälkeen merkittävä Uudenkaupungin ystävä ja kaupungin suurin yksityinen hyväntekijä. Hänen nimeään kantava säätiö on, jo kymmenien vuosien ajan, mahdollistanut kaupunkimme kaunistamisen ja julkisuuskuvan entraamisen. Vannaksen säätiöltä saadut summat eivät ole olleet pikkurahoja vaan tulevaisuus huomioiden puhtaan miljoonista!

Vanha sanonta, kukaan ei ole messias omassa kylässään, pitää paikkansa myös Uudenkaupungin ja Vannaksen suhteen. Miehen nimeä kantavan säätiön rahat kyllä kelpaavat kaupungille, mutta pientä reliefiä lukuuottamatta kaupunkimme ei ole mitenkään huomioinut suurta hyväntekijäänsä. Vähemmän kaupunkiin vaikuttaneet entiset uusikaupunkilaiset sen sijaan huomioidaan jopa heidän nimeään kantavalla tapahtumaviikolla.

Uudenkaupungin suhtautumisen Mauno Vannakseen tekee vähintäänkin kyseealaiseksi se tieto, mitä kaupunkimme suuresta ystävästä ja hyväntekijästä levitetään Uudenkaupungin ulkopuoluella. Siksi esitänkin Mauno Vannas Museumin perustamista Uuteenkaupunkiin. Museumin tulee kertoa rehellisesti Mauno Vannaksen elämästä ja saavutuksista sekä korostaa hänen sisällään kantamaa lähimmäisen rakkautta ja kotikaupungin kunnioitusta, joista me ja tulevat uusikaupunkilaisukupolvet saamme nauttia!

MAUNO VANNAS MUSEUM ON VÄHINTÄ MITÄ VOIMME TEHDÄ, OLEMME SEN HÄNELLE VELKAA!

Taas kerran vannas säätiö lahjoittaa ja kaunistaa Uuttakaupunkia!

30 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kannatettava idea. Myös toinen suuri U:gin hyväntekijä, Kari Koski, ansaitsisi huomionosoituksen. Mites olisi jokakeväiset "Karin makkarapäivät" torilla

  VastaaPoista
 2. Kiitos tiivistä vierailusta ja viestistä! Olisiko Karin makkaramarkkinapäivät vai berliininmakkarakarkelohumaus?

  VastaaPoista
 3. Hyvä ajatus. Sitä voisi edeltää aamupäivällä Sirppujoessa vastavirtaan kisattava Koski-melontakilpailu.

  VastaaPoista
 4. Melontakisassa voisi olla sarja myös kaupunginhallitukselle ja lähtölaukauksen ampuisi ex-liikuntatoimenjohtaja Tuija Suominen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ampuisiko starttipistoolilla ...... vai ihan oikealla pyssyllä ? -Sinä saattaisi olla KH:n jäsenten henki vaarassa. -Vois olla myös Karilta karille - kilpa ilu,joka päättyisi hyttysKarilta männäistenKoskeen ......

   Poista
 5. Olette jälkeen jääneitä. Nyt on vainiolla vaellusvalehtelukilpailun aika.

  VastaaPoista
 6. Muuttaako työvene ny Raumal?

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja viesteistä! Sattaisi tämän kaupungin menttaliteetiin sopia parhaiten lähtölaukauksen ammuntavälineeksi kaasuase! En yhtään ihmettelisi Työveneen lähtöä kaupungista, jo Rauman telakkakaupan yhteydessä hetin epäilyksen muutosta julki. Toivottavasti näin ei käy, balttien työmatka pitenee!

  VastaaPoista
 8. Ompas mielenkiintoisia ehdotuksia. Uskon vaakaasti, että toiminta ugis loppuuuuuuuuuu tietyn ajan päästä.

  VastaaPoista
 9. Eipä taida Valkosella olla nyt kaikki palikat aivan kohdallaan.

  VastaaPoista
 10. Eilen puhuttiin uutisissa taas Rauman "tuhansista työpaikoista". Onko K.K taas antanut tiedotteita ?

  VastaaPoista
 11. Kemppi Crusellille myös museo ja Valkonen liikuntalautakuntaan. Siinä se.

  VastaaPoista
 12. Vannasmuseon johtajaksi valitaan itseoikeutetuksi ja Vannaksen expertti asiantuntija J.Valkonen

  VastaaPoista
 13. Miettikääs taas mikä juju tässä taas on. Eipä taida olla monellekkaan valjennut ja edelleen enemmistö kääntyy jonnekin suuntaan. Tieto lisää tuskaa.

  VastaaPoista
 14. Java on helvetin tyhmä. Ensin haukkuu Vannaksen valtuustossa ja nyt esittää sille museota. Javalla ei ole mitään linjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä valtuuston kokouksessa Java on haukkunut? Sellaista kokousta ei ole.

   Poista
 15. Ainakin Vannaksen säätiön nokkamiehet varmistavat moninkertaisesti, että Paskalahden reunoihin raha menee. Mahtako kaupungilla olla varaa tällaiseen hyväntekeväisyyteen ?
  Mitä Javan Museohankkeiloitteluunsa tulee, ettekö tosiaan oivalla hänen ironiaansa, nimenomaan verrattuna hänen valtuustoaloitteeseensa aikaisemmin ? Tämä 12.26 kommentoija edustaa ukilaista, keskinkertaista tyhmempää äänestäjää. Tai en ole varma äänestääkö. Osaakohan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä on tyhmää porukkaa kommentoimassa, mut se täss harmittaa kun niitä on päättäjissäkin.

   Poista
 16. Onko Kristiina Salo tehnyt oikaisuvatiitimuksen irtisanomisesta???????????

  VastaaPoista
 17. anonyymi 18.20 kommentti on täysin käsittämätön. haukutaan kaikki ilman pienintäkään perustelua. että joku voi olla tyhmä, kun haukkuu itsensäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tässä ensinninkään luokitella kaikkia tyhmäksi.
   Tässä tulee esimerkki: Päätettiin, että sakunkulmaan tulee kuntosalimaksu ja samat päättäjät osittain tekevät aloitteen, että kuntosalimaksu on poistettava. Käyttämäni adjetiivi voi olla kyllä väärä.
   Tällähän javaa on haukuttu valehtelijaksi,ainuttakkaan esimerkkiä ei ole tullut.Sama asi on ollut useasti Juhan kohdalla.

   Poista
 18. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Se lienee selvää ettei meikäläisille annetaan mitään paikkoja tai edes päästetä kuuluville. Eiköhän tämä vapaaksi jäävä lautakuntapaikka kuulu vihreille. Vaikka se kiinnostaakin, lienee paras noudattaa sopimusta vaikkei ole sitä ollut tekemässäkään. Toivottavasti Vihreät valitsevat lautakuntaan avoimen , aktiivisen ja asioihin perehtyvän jäsenen.

  En ole Vannasta haukkunut, vain kysynyt totuuden perään. Taitaa olla niin, että Uudessakaupungissa tässäkin asiassa totuus on tabu. En tiedä Salon oikaisuvaatimuksesta, itse en ole saanut postia edes omani käsittelystä.

  VastaaPoista
 19. Ei ole Kemppi lahjoittanut Ukille mitään. Crusellkin kävi täällä vain syntymässä. Javalla on loogiset perusteet vaatia Vannas museoa. Onko esttäjä väärä, siinä pointti.

  VastaaPoista
 20. Turun tarkastuslautakunta antaa pyyhkeitä kaupungille, mahtaakohan johtua tarkastuslautakunnan pj.n kaunasta??

  VastaaPoista
 21. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Turussa on tarkastuslautakunta eikä hallituksen suojeluskunta tai hyväksymislautakunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin tosiasiaan J.Valkonen perustuu edellinen kommentti tarkastuslautakunna rooleista? Joku on nyt jäänyt pahasti hampaan koloosi.

   Poista
  2. Kiitos vierailuista ja kysymästä! Jos Turussa tarkastuslautakunta tutkii, tarkastaa ja antaa pyyhkeitä kaupungille, se hoitaa rooliaan eikä toiminta johdu kaunasta eikä se ole suojeluskunta tai hyväksymislautakunta.

   Poista
 22. Kuka on sinua Valkonen haukkunut? Eikö herraa saa etes arvostella,jos aihetta on jonka itse senon aihettanut pitää hyös kestää arvostelu.

  VastaaPoista
 23. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Luottamushenkilöitä saa arvostella, kunhan ei mennä kenenkään yksityisyyteen tai persoonaan. Kai minäkin jonkun sortin luottamushenkilö olen tai olin, joten sopii arvostella!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!