lauantai 14. kesäkuuta 2014

Päätöksentekoa koirien hautausmaalla!

Meillä onneton valmistelu suoltaa jatkuvia yllättäviä yllätyksiä. Ikävintä valmistelussa on se, että valmistelun tarjomat yllätykset ovat joko yllätyksellisen kalliita tai ikäviä ja pahimmillaan ikäviä plus kalliita. Tontonmäen tunaroinnit toistuvat ja toistuvat eli suolletaan valmistelua, johon joko ei ole varaa tai joka enemmänkin haittaa kuin palvelee kaupungin asukkaita.

Kaupunginhallituksen tehtävänä on toimia kaupunkiorganisaation esimiehenä eli heidän on luottamushenkilöinä valvottava kaupunkilaisen edun toteutumista. Viime valtuustokauden miinus saldo oli kahdeksanmiljoonaan euroa ja ilman miljoonilla euroilla tapahtunutta kaupunkilaisten omaisuuden myyntiä miinus olisi kasvanut reilusti yli kymmeneenmiljoonan euron. Mitä teki kaupunginhallituksemme? - Entisen tarkastuslautakunnan ja muutaman valtuutetun esiinnostamista selkeistä faktoista huolimatta hallitus ei puuttunut millään tavoin valmistelun laatuun - PÄINVASTOIN MILJOONIEN MOKAT VALMISTELLEILLE VIRKAHENKILÖILLE JAETTIIN RUHTANAALLISIA PALKANKOROTUKSIA JA KANNUSTINLISIÄ!

Mikä ikävintä, nykyisellä valtuustokaudella ei ole tapahtunut muutosta parempaan suuntaan. Tarkastuslautakunta on muuttunut hiljaiseksi myötäilijäksi ja kriittiset, avointa keskustelua vaativat luottamushenkilöt on pelattu demokratian vastaisesti pois päättävistäelimistä. Olemme ajautuneet, viime valtuustokauteen verrattuna, ojasta allikkoon.

Nyt ollaan  käsittämättömällä valmistelujunttaamisella vaarantamassa kaupunkilaiste terveyttä ja muuttamassa kaupunkikuvaamme totaalisesti. PAHIMMILLAAN UUSIKAUPUNKI EI ENÄÄ OLE IDYLLINEN MERENRANTA KAUPUNKI, VAAN SE KUIHTUVA JA RÄNSISTYY KUIN VIENANMEREN RANNALLA OLEVA KALASTAJAKYLÄ. Vaikka kansa on äänekkäästi osoittanut näkemyksensä, kansan palvelijaksi palkattu virkakoneisto valmistelee mitä ihmeellisimmin suhmuroinnein kansan selkeästi ilmaiseman tahdon vastaista päätöstä. Jos nykyisen valmistelun seurauksena rakennetaan po. tuulimyllyt, sopii muistaa: NE HAITTAAVAT, UUSIKAUPUNKILAISTEN TERVEYTTÄ, ASUMISTA JA HALLITSEVAT KAUPUNKIKUVAAMME KYMMENET TULEVAT VUODET ELI JÄÄVÄT PERINNÖKSI TULEVILLE POLVILLE!

On perusteltua pyytää jonkin sorttista uudelleen harkintaa po. hankkeen suhteen ja pitää huoli siitä, että tämä oli viimeinen valmistelu, johon oli koiralauma ellei kaksi haudattuna. Kaupunkilaisella ja luottamusmiehellä on oltava Uudessakaupungissakin oikeus saada tarvittava tieto, jotta syntyvät päätökset ovat kaupunkilaisten edun mukaisia.  Päätöksen tekomme tulee olla avointa, keskusteluun perustuvaa eikä muistuttaa korien hautausmaalla toimimista!

21 kommenttia:

 1. Kiinnitimme huomiota etenkin meluun sekä maisemavaikutuksiin kertoo kaupunkinarkkitehti Leena Arvela-Hellen.
  Uudenkaupunginsanomat jatkaa samassa kirjoituksessa. Yleinen mielipide oli, että Honkajoen tuulivoimalahanke on onnistunut. Melu oli todella vähäinen.Suurin ääni kuuluu vaihdelaatikon kääntymisestä. Voimalat häipyivät maisemakuvaan.

  Suorat lainaukset UUDENKAUPUNGISANOMISTA, valitettavasti lehti jättää mainitsematti, etteivät voimalat olleet käynissä.
  Lukija ihmettelee miten satametriset voimalat häipyvät maisemakuvaan??Voiko lehden tiedottaminen olla näin yksipuolista kaupungilaisille.
  Onko tämä hyvää journalismia?????

  VastaaPoista
 2. Kiitos aktiivisesta vierailusta ja viestistä! Täst vinkkelist ja sen valjastamat veijarit eivät ole kovinkaan tasapuolisia, kuten niättä!

  VastaaPoista
 3. Journalismia a la P. Hellen. Esimerkkinä vaikka tämä, että lautakunnan puheenjohtajan Laivon kommentiksi on laitettu ettei tuulivoimalat tule nostamaan lisää taustamelua ja jutun lopussa saman miehen lausuma että tuleva päätös tulee olemaan vaikea koska täydelliliset faktat puuttuvat. Kas kun juuri sama mies ehti lausua yhden faktan.
  Tytär esittelijän asialla. Välineenä sanomalehti.

  VastaaPoista
 4. Porin Energia purkaa kaikki tuulimyllyt pois RÄPSÖÖN tien vierestä toimineet jo yli 15v.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Mennäänköhän toimitustyöhön korkealla koulutuksella vai suhteilla? No piiri pieni pyörii ja totuus hirtetään nyöriin!

  VastaaPoista
 6. toisia ulos ja toisia sisään

  VastaaPoista
 7. Kyllä vain TYHJÄT tynnörit kolisevat parhaiten

  VastaaPoista
 8. Viime valtuustokausi saatiin tasekikkailulla "kauniimmaksi". Sataman myynnissä ei käytetty riihikuivaa rahaa; kaupunki "myi" itse omistamaansa yhtiöön omistamansa alueen ja toiminnot. Ilman taseen kaunistusta oltaisiin ilmeisesti kriisikuntaehdokkaana. Tätä Merja Koski ei U:gin sanomien kolumnissaan sanonut, päinvastoin.

  VastaaPoista
 9. Ihmettelen kovasti Uudenkaupungin Sanomien tarkoitusperiä kirjoittelusta.
  Lehden uskottavuus kärsii, kirjottelemalla asioista mitä sattuu kun tuo tuulimylly kirjoittelukin osoitti, ei ole kauaa aikaa kun lehti kirjoitti, että terveyskeuskuslääkäri ottaa vastaan kuukaudessa sata potilasta ja todellisuus oli 50.tä.
  Lauantain lehti kirjoittaa, että kaupungin väkiluku kasvanut alkuvuodesta 88 henkilöä, elikä tuo luku voi olla vaikka 160 tai 40, koska suudelta osin eivät lehden aikaisemmatkaan luvut ole paikkaansa pitäneet.
  Tälläinen kirjoittelu johtaa siihen, että lukijat pitävät lehteä epäluotettevana tietolähteenä.

  VastaaPoista
 10. Salo valittaa ettå eräs kh:n jäsenen on jäävi he kun on läheisiä läheisä ja hän on tukenut taloudellisesti.

  VastaaPoista
 11. VÄESTö tietoa 31.12.2013 oli miehiä 7689 naisia 7786 yht. 15475
  30.04.2014 oli miehiä 7786 naisia 7786 yht. 15488 plussa 13

  VastaaPoista
 12. Jumankaut. Meitä on nyt 88 enemmän ja sillä hyvä.

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja kommenteista! On todella hyvä, jos meitä on enemmän, varmaankin se näkyy verotuloina ja valtionosuuksina.

  VastaaPoista
 14. mites noi syntyneet ja kuolleet ?

  VastaaPoista
 15. Kiitos käynneistä ja kommentista! Jospa meillä laketaan epäheterot erikseen? He ovat Uudenkaupungin politiikan mukaisia ihmisiä, kun eivät lisäänny ja synnytä kaupungin kannalta inhottavia lapsia.

  VastaaPoista
 16. Kaupungin päättäjät tekee vaihtoehdontonta politiikkaa ja inkku ajaa koulut alas

  VastaaPoista
 17. Soijatehdas hakee kongurssia

  VastaaPoista


 18. Uutta tietä perustelltiin kun alkaa rekkaliikenne satamaan ja sekin maksoi lähes millin ja josta ei saanut edes valtuuston kokouksessa kysellä.
  Rakennetaan tie jota ei tarvita.
  Elikä vodaan karkeasti arvioida, tulee noin viiden miljoonan tappiot epäonnistuneesta elikeinopolitiikasta.

  VastaaPoista
 19. http://yle.fi/uutiset/uusikaupunki_pettyi_soijakonkurssiin__uskoa_on_silti_uuden_jatkajan_loytymiseen/7302328

  VastaaPoista
 20. Olen varma että tuo Soijatehdas käynnistyy piakkoin. Mielenkiintoista nähdä ketkä sinne ketun häntä kainalossa tulevat vetomiehiksi. Kuka uskoo, että 140 miljoonan tehdas jätetään ruostumaan ja lepikoitumaan? Täysin järjetönhän on rahdata toiselta puolelta maapalloa kyseenalaisella tavalla viljeltyä soijaa ja jalostaa sitä täällä, koska pystyisimme olemaan rehujen suhteen omavaraisiakin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soijarehussa on paljon proteiini, joka mm. kalan kasvatuksessa todettu hyväksi. Soijapapua ei voi kasvattaa Suomessa. Vaikka se jalostettaisiin alkuperämaassa niin lopputuote pitäisi silti rahdata tänne. Nyt papu rahdattiin ja jalostettiin useammaksi tuotteeksi. Olisiko pitänyt nuo kaikki lopputuotteet erikseen rahdata tänne? Vai pitäisikö jokaisen maanosan käyttää pelkästään itsetuotettuja tuotteita, eikä ostaa muualta mitään? Mietippä tätä Juhannuksen yli saunan lauteilla istuessasi ennen kuin kirjoittelet täällä.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!