lauantai 7. kesäkuuta 2014

KAUPUNKI ON SAATAVA VETOVOIMAISEKSI, TURVALLISEKSI JA KAUNIIKSI!

Tuskinpa kenelläkään on mitään sitä vastaan, että mitä tahansa kaupungin kolkkaa kaunistetaan. Varmaankin kaikki suovat kaikille hyvin mielellään kauniin elinympäristön! Jos käytössä on rahaa ja päivän valon sekä tarkastelun kestävällä tavalla hankittua rahaa, niin mitään ongelmia paikkojen ja puitteiden kaunistukselle ei voi löytyä!

Tilanne muuttuu kokonaan toiseksi, jos rahaa ei ole - ei edes harmaata tai mustaa! Tuolloin joko karsitaan jostain olevasta tai otetaan lisää velkaa. Minä en kovalla pohtimisellakaan löydä muuta ratkaisua em. ongelmaan. Jos joku löytää ratkaisun niin kertokoon sen, pistetään tuolla ratkaisulla niin kaupungin kuin sen asukkaiden puitteet kukoistamaan ja taloudet kuntoon.

Meillä esitettiin säästöiksi virkahenkilöiden irtisanomisia, jotta kaupungin palvelut pystyttäisiin säilyttämään edes jonkinmoisella tasolla. Nyt on ilmennyt, että samalla ja jopa aikaisemmin, kun johtavat virkahenkilöt kävivät irtisanomisneuvotteluja, he kaavailivat noin irtisanomisten suuruista rahan upottamista kaupungin ehostamiseen. Sopii kysyä, millä valtuuksilla ja kenen tietäen näitä kaavailuja, neuvotteluja ja rahan upotuksia valmisteltiin?

Jos samat ihmiset, samaan aikaan valmistelivat säästoimet, irtisanomiset ja kaupungin kaunistamisen, ne olivat näille ihmisille vaihtoehtoja. Miksei kyseisiä asioita, kun ne kerran tiedossa oli, tuotu vaihtoehtoina myös valtuutetuille? Olisi reilua. jos valtuusto olisi voinut samassa kokouksessa tehdä oman valinnan. Se ei olisi ollut pelkkää arvokeskustelua vaan selkeä arvopäätös. Tämän päätöksen olisi jokainen kaupunkilainen voinut lukea lehdestä, siis Vakka-Suomen Sanomista, ja nähdä oman valtuutettunsa tai varavaltuutettujen kauko-ohjatun arvomaailman.

Nyt ollaan tässä ja vitkastellut valmistelija vaatii nopealla aikataululla, nopeita päätöksiä. Tämä saa hyväntekijän näyttävän enemmän kiristäjältä. Ja ne rahat....

Mutta lukekaapa täältä:http://ukis.fi/2014/06/05/ugin-kaupunginlahden-reunusten-miljoonien-korjaustyo-liikkeelle-jo-syyskuussa-ilman-maararahoja/

20 kommenttia:

 1. Mitä hämäriä rahoja. Kaivoit natsikortin esiin, Rahat Instrumentariumin osakkeista.

  VastaaPoista
 2. Valkosta vain vi----aa,kun eivät kysyneet häneltä.

  VastaaPoista
 3. Kannattaisi mennä lukemaan vasuri Forssin eilen kirjoittama keskitysleiriin ja vastikkeeseen liittyvä letkautus. Raha kelpaa vasurillekkin.

  VastaaPoista
 4. Juu-u kyllä mulle raha kelpaa, yhteisiä rahoja pyrin käyttämään nuukasti. Ukin rahoitus osuus Kaupunginlahden reunan korjaukseen päätettiin joulukuussa 2013 tämän vuoden talousarviossa yksimielisesti. Muutosta ko. kokouksessa edusti ryhmän finanssi asiantuntija Juha Aaltonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talousnero Forssin blogissa ja täällä Valkosen blogissa finanssiasiantuntija. Kiitos ny kauhiast.
   JAa

   Poista
 5. Kiitos vierailuistanne ja viesteistänne! Eiköhän raha kelpaa useimmille, kunhan se on hankittu kurantisti. Tuskinpa monikaan ,Harto kaikkein vähiten, joisi tarjoamani olutta, jos kertoisin tajovani sen rahalla, jonka otin kolkkaamaani mummon lompsasta.( Tämä on vertaus, en ole edes koemielessä kolkannut po.mummoa.). Jos rahassa ja sen alukperässä tai lahjoittajan taustoissa ei ole mitään hämärää, miksi niitä ei voi selvittää ja kertoa kansalle? Minä en nostanut mitään korttia esille. Sen teki ihan toinen henkilö tyhmimmällä ja varmimmalla konstilla eli totemalla EIHÄN KUKAAN SITTEN PUHU TÄSTÄ.

  Joskus esitimme budjettiin vaihtoehtoja. Tämän seurauksena käytiin parikymmentä turhaa äänestystä. Tuosta opimme, että on aivan turhaa tehdä järkeviä, kaupungin talouden ja kaupunkilaisten kannalta hyviä esityksiä, sillä isot puolueet ovat sopineet sen huonomman vaihtoehdon läpimenon. Näin ollen on turha syyttää Aaltosta. Vaikka hän olisi esittänyt mitä, se olisi vaikuttanut vain kokouksen kestoon. Millään meidän luottamustoimitekemisellä ei ole mitään virkaa mihinkään tässä kaupungissa. Jo heti kättelyssä porvareiden ensimmäinen päämäärä oli pelata meidät ulos viimeistä lautakuntapaikkaa myöden. Näin meillä demokratia toimii ja ollaan ihmisiksi!

  Meillä on noviisivetoisuus valttia kaupungin huipulla: Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on tehtävässään noviisi, tarkastuslautakunnan puheenjohtaja ja kaupunginjohtaja ovat oikeita supernoviiseja. Joten jos ei pysty muuhun kuin katsomaan näiden toisiaan tukevien toisiaan myötäilevää tumpelointia, on se parasta tehdä mahdollisimman kaukaa. Kun etäisyyttä on tarpeeksi, hyötyy siitä kaupunkikin: EI TARVITESE MAKSAA KOKOUSPALKKIOITA JA KILOMETRIKORVAUKSIA!

  VastaaPoista
 6. Kyllä tuossa on perää, kun viime valtuusto kaudella niitä säästöesityksiä tehtiin, niin mikään ei mennyt läpi.
  Jos edes osa niistä olisi hyväksytty, tilanne tällä valtuustokaudella olisi ollut hieman valoisampi.
  Täytyy muistaa, politiikka ei perustu järkeen koska päätösten takana on yleensä muut intressit.

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja kivoista viesteistä! Näihän se on, että uudet koirat oppivat vanhojen tempuille. Ainoa lisä, mitä saatiin, on sähäkkä takinkääntö ja uudelle tasolle noussut härskiys! Pienen poliittisen valtaklikin vallan säilyttämiseksi kaikki suhmurointi on sallittua. Ikävää on se, että siinä sivussa hävitetään koko kaupunki.

  VastaaPoista
 8. Hyvätkään ehdotukset ei mene läpi jos väärä henkilö ehdottaa jotain uutta ja sitten ei ainakaan jos puolue on vielä väärä.
  Näin se vaan on, aina tulee olemaan. Odotukset olivat minullakin edes vähän paremasta uudesta valtuustosta.
  Valitettavasti ainoa muutos oli nimet.Samaten on käynyt lehden luoma vastakkain asettelu, siinäkin ainoa muutos osapuolten nimet.

  VastaaPoista
 9. Kiitos vierailuista ja kommentista! Odotuksia lisäsi positiiviset ja muutoshaluiset puheet niin kaupunginjohtalla kuin tarkastuslautakunnan puheenjohtajalla. Kuten kaikki nyt näkevät ne olivat katteettomia ja muutoksen suhteen osaamattomien ihmisten horinaa. Eväitä ei ollut kuin takinkääntöön ja oman aseman säilyttämiseen maksoi mitä maksoi. Kun kaupunkilainen maksaa yksityisen ihmisen munauksia, on se näidentyyppien mielestä tervettä yksityistämistä.

  Suurin ongelmamme on se, että osaamattomista ei päästä eroon, vaan he jäävät organisaatioon sikiämään. Jokaisessa organisaatiossa huipulla olevat tumpelot löytävät aina toisensa ja ryhtyvät tukemaan toisiaan. Jos nämä osaamattomat ovat tarpeeksi korkealla, he tarraavaat valtaan ja saavat takuumiehikseen takapajuiset peressähiihtäjät. Kun valtakuviossa on media mukana, olemmekin samassa tilantessa kuin saksalaiset Hitlerin kanssa: Kansa on toivoa täynnä sekä iloissaan ja odottelee suurenjohtajan, median lupaamaa, ihmeasetta, vaikka kaikki kuulevat tykin jylinän ja telaketjujen jyrinän lähestyvän Berliinin keskustaa.

  Muutama viikko sitten eräs suuri saksalainen yritys myönsi käyttäneensä sodan aikana työvoimaa, joka nyt luokitellaan orjatyövoimaksi - korvauksista puhutaan. Useissa maissa on viime vuosina valmisteltu laki, jossa tuomitaan holokaustin kieltäminen. Meillä ollaan menossa täysin päinvastaiseen suuntaan. Meillä ei saa edes kysyä onko joku tekijä aikaisemmin toiminut yhteistyössä holokaustin arkkitehtien tai takapirujen kanssa. MEILLÄ TÄLLAISESTA KYSYMYKSESTÄ ESITETÄÄN OIKEUTEEN VIEMISTÄ! Ajatelkaa nyt viimenkin, kuinka sairaassa kuviossa täällä eletään ja siinä sivussa upotetaan kaupunkiamme!

  VastaaPoista
 10. Kumpiko kaupunki menee ensin valtion saneraukseen Uusikaupunki vain Kankaanpää?

  VastaaPoista
 11. Tarkastulautakunnan raportilla ole mitään merkitystä, pelkkää ajan haaskausta.

  VastaaPoista
 12. Tarkastuslautakunnan raportti on,kun veteen piiretty vii-------------------------------------------------------------------------------------------------------va kukaan ei niitä noudata paprun saa laittaa lukemisen jälkeen paperinkeräykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se juuri näin aivan sama onko kriittinen tai neutraali, lopputulos on sama.
   Muistaakseni Koski aikoinaan sanoi raportista, ei ymmäretä kokonaisuutta.
   Saahan raportista turpakeräjät aikaiseksi, mutta sillä ei ole mitään vaikutusta kaupungin asioihin.
   Valtuuston kokousten ryhmäpuheenvuorotkin ovat pääsääntöisesti toisien kehumista ja kuka niitä kuuntelee, kun ei televisointintiakaan enää ole.Täytyy muistaa, lopullisen vastuun kantaa aina huonoista tehdyistä päätöksistä kaupungilaiset. Asiaa vielä vähän tarkentaen lapset, mitä pahaa ne on tehneet , kun niitä rankaistaan päättäjien toimesta erikoisesti.

   Poista
 13. Kaupungilaisia rankaistaan. Näin se on ja näin on oleva. Sama laulu. Vuosi sitten erään muuan hattupäisen mukaan tämä tarkastuslautakunnan raportti oli vain puheenjohtajansa tekemä. Tänä vuonna sama laulu mutta nyt asialla ei ole hattupää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee, voiko joku sanoa, että politiikan tekeminen on järkimiesten/naisten tyätä.Politiikas ei selvätkään asiat ole selviä.
   Yleensä töppäystä joko paisutellaan tai vähätellään riippuu siitä ketä töppäyksen on tehnyt, esim: Kaksmiljoonaa on minimaalisen pieni töppäys.
   Pyhämaan koulunkäyntiavustajan palkka vajaa kolkyt tonaa se järisyttävän suuri.

   Poista
 14. Voi voi !

  Kävin lukemassa Fossin lokia.Siellä keskusteltiin tuulivipperöiden tukijaisista valtiolta, niin eikös Fors kertonut mielipiteenssä ettei kuluttaja joudu maksamaan mitään ylimääräistä valtio maksaa. Eikö Forss ymmärrä että valtio ollaan me veronmaksajat jotka maksetaan vero€kuina ne tukijaisset.Onko Forss todella näin yksinkertaineen,ettei tiedä kuka on se maksumies tai nainen jotka maksavat valtio ja kuntien päättäjien töppäykset .

  VastaaPoista
 15. Forssin arvomaailma on pahasti vinksallaan. Rahaa riittää golfiin ja rantain kaunistukseen ja virkamiesjohtajien palkankorotuksiin ja turhista tiestä ei saa edes kysyä. Samalla Forssi kyykyttää lapsia, vanhuksia ja sairaita. Sellainen on meidän vasemmistojohtaja. Kekttyisi kahvin juontiin.

  VastaaPoista
 16. Turussa luolavuoren koulun rehtori sanoo:On moralitonta vähentää koulunkäyntiavustajia.
  Onko Inkeri Parviainen moraaliton????

  VastaaPoista
 17. Kiitos kommenteista ja vierailuista! Jos ei ole rahaa kouluavustajiin, niin ei se esittelevän virkamiehen vika ole! Hallitus päättää junttapolitiikalla sen, mihin rahamme hakataan ja meillä opetus, lapset, nuoret, vanhukset ja sairaat ovat säästökohde!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!