sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

KAUPUNKIORGANISAATIO KEHUU ITSEÄÄN!

Hyvä itseluottamus ja usko omiin kykyihin, on menestyksen perusta, taiteessa, tieteessä, taloudessa, urheilussa ja julkisella sektorilla. Yleensä tulokset puhut puolestaan, joten onnistumisen arviointi ei tuota vaikeuksia. Toisin on kuntataloudessa, jossa asioita voitaan siirrellä, samoin rahoja ja voidaan jopa korottaa veroja, mikäli hommat rojahtavat laajemmin ahterilleen.

Uudessakaupungissa mystisesti edennyttä A-sairaala hanketta haluttiin tarkisteltavan enemmän ja tarkemmin, jotta siihen liittyvistä virheistä opittaisiin. Homman suorittamiseen esitettiin ulkopuolista tekijää, mutta kaupunginhallitus päätti, että kyseisen projektin kanssa puuhastelleet touhuajat saavat tehdä arvion itse. Ja arvio on tekijöitä mairitteleva, he ovat kokeneita alansa onnistujia, joilla on viimeiset tiedot maailmaa kohauttavat taidot. He suorastaan tyytyväisinä toteavat, etteivät asiat olisi voineet paremmin edetä.

Samainen maagisilla taidoilla varastettu heppupiiri on vastannut kaupunkimme kiinteistöistä ja millä tuloksella: Uimahalli korjauskelvoton, terveyskeskus korjauskelvoton, Viikiasten koulu korjauskelvoton ja Pohitullin koulu korjauskelvoton. Tässä tarkoitan sanalla korjauskelvoton, on edullisempaa rakentaa uusi. Vajaa kymmenen vuotta sitten, silloinen hallituksen puheenjohtaja julisti valtuustosalissa: Pohitullin koulu on loistavassa kunnossa, se palvelee vielä kymmenet vuodet tulevia uusikaupunkilaisia oppilassukupolvia. Silloin pelkkä kuntotarkastuksen ehdottaminen vei ehdottajan poliisin kuulusteluihin, nyt samainen rakennus on kelvottomana lyöty maan tasalle.

Tähän tilaan kaupungin päästäneet arvioivat olevansa alansa Nietzschen yli ihmisiä. Pieni esimerkki. Jos mies ajaa autolla ojaan joka kerta samassa mutkassa, hän on varmaankin po. mutkan asiantuntija, mutta ei hänestä ole opettamaan kuin mutkasta selvitään menestyksellä. Eikö meillä nyt ole aivan sama tilanne aloitteeseen vastaajien suhteen. Ja yleensäkin sellaista arviota, jossa ihminen arvioi omaa tekemistään, on vaikea pitää luotettavana. Ylisanoilla höystetyn vastauksen ainoa todellinen tavoite on säilyttää Uudenkaupungin valmistelussa status quo.

Eikä tässä etsitä syylistä, vaan oikeaa tapaa toimia. Onko väkeä liian vähän suorittamaan vaativia toimenpiteitä jne.. Ulkopuolinen arviointi toisi organisaatiomme po. osalle voimaa ja uskottavuutta, kun taas nykyinen selittely herättää lähinnä hilpeyttä ja vastakkainasettelua. Nyt niin kaupunginjohtajalla kuin hallituksella pitäisi olla pelisilmää, jotta saavutetaan riittävä työvoiman määrä ja riittävän laaja osaamistaso teknisellä puolellamme. Ikävät huhut kertovat, että kirjaston remonttiinkin on lähdetty kuin soitellen sotaan ja yhdessä vanhainkodissa on tehty samat erheet!

 

Linkki: 

 

Mikko Saaren valtuustoaloite 

5 kommenttia:

 1. Onkohan kirjastosta vieläkään korjaussuunnitelmaa. Kirjastossa käynnit vähentyneet, tietysti kun lehtien lukusalia ei ole. Koirankoppia ei voi lukusaliksia sanoa, yksi lukija täyttää koko kopin.

  VastaaPoista
 2. Miten kaupunginhallitus tästä aloitteesta päätti kokouksessaan?

  VastaaPoista
 3. Näin päätti
  https://uki01.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20224263-9

  VastaaPoista
 4. Sama päteen luottamushenkilöihin. Jokainen kehuu omia aikaansaannoksiaan ilman muiden kritiikkiä. Myös Java.

  VastaaPoista
 5. Ritva Salminen haikailee kovin hallitukseen. Tosiasia on, että hän muutamalla äänellä ei ansaitse k.o.paikkaa. Hänet oli pakko valita siihen, kun kokoomus tietojeni mukaan halusi paikan naispaikaksi, jotta Java ei sitä voi saada.
  No, lopputuloksen tiedämme, ja hyvä niin. Salminen ei ole kykenevä asioita hoitamaan,mielestäni.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!