sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

MUUTTUIKO KUUSI VIISI NELJÄ SEITSEMÄKSI?

Uudessakaupungissa käytiin selkeät muutosvaalit, joissa muutosta tarjonnut oikeisto otti selkeän voiton. Valtuustopaikat jakautuivat oikeistolle kuntavaaleissa 26-17, kun huomioidaan Pro-ryhmän tehneen viime valtuustokaudella yhteistyötä pääsääntöisesti vasemmiston kanssa. Lautakunnissa ja hallituksessa kaupunkilaiset takasivat oikeiston muutoslinjalle selkeän enemmistön paikkajakautumalla 7-4.

Uudenkaupungin täytyi vaalituloksen perusteella, uuden valtuuston astuttua puikkoihin, lähteä vahvoin voimin kohti uutta suuntaa: parempia palveluja, hallittua kasvua eli kalliin huuhaan siunaaminen ja kaiken kivan, joskin turhan näpertäminen olisi viimeinkin jäänyt historiaan. Jos tarkastelemme vaikkapa viime budjettivaltuustoa, niin näin ei todellakaan käynyt, päin vastoin, entistä voimakkaammin ja vahvemmalla enemmistöllä kaupunki hakkaa rahaa huuhaahan esim.  Alicenkadun kiinalaiseen graniittiin ja ylläpitokuluja kasvattavaan epäkäytännölliseen lankkurantaan.

Huippuesimerkki vaalilupausten vastaisesta toiminnasta löytyy hallituksesta. Kun aiemmin kalliita huuhaahankkeita siunattiin äänin 6-5, nyt se tapahtui esim. Alicenkadun kiinalaisen graniittivirityksen osalta äänin 8-3. Oikeiston on nyt korkea aika ryhdistäytyä ja käyttää kaupungin kehittämiseen sitä valtaa, jonka se on kaupunkilaisilta saanut. Kyseessä on kaupunkimme päätöksentekijöiden ja koko kuntademokratian uskottavuus. Eikä järkevien ratkaisujen tukeminen ole oikeiston etuoikeus, onhan tästä onneksi nähty hyviä käytännön esimerkkejä mm. budjettivaltuustossa!




Pimeät, pitkät, synkät ja kalliit ovat Mörnen käytävät sekä päätökset

7 kommenttia:

 1. Vanha meno jatkuu, oikeisto petti ja otti pron roolin.

  VastaaPoista
 2. Olemme demarikaupunki, kiitos vaalit voittaneen heikon oikeiston.

  VastaaPoista
 3. Kokoomus on täynnä riitaisia kuppikuntia ja se tekee järkevän politiikan mahdottomakasi. Pöhköt ajavat riidellessään puolueen kannatuksen alas.

  VastaaPoista
 4. Kokoomus petti totaalisesti äänestäjät, missä on Sepon lupaukset, nyt saadaan muutos. Ikänä en äänestä kokoomusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko koskaan syöty vaalilupauksia yhtä selvästi. Ugin kokoomuksesta tuli hetkessä demarien apupuolue.

   Poista
 5. Järvisen lähtö näkyy kokoomuksessa. Siitä sekaannus ja selkärangattomuus johtuu. Vanhat tappelevat keskenään ja nuorten kanssa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista! Eiköhän Järvisen kaltainen päättäjä olisi tervetullut jokaiseen puolueeseen. Uskon meidän ongelmien vaalisanojen syönnissä johtuvan keskustelunarsismista, vajanaisesta valmistelusta ja mielikuvituksettomasta näin on tehty aina ennenkin -tyylistä!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!