keskiviikko 6. marraskuuta 2019

MONIATOMIHALLIN HINNALLA SULJETTIIN RANTA 50 VUODEKSI!

Hyvin suunniteltu kaupunkilaisten olohuone - EI TALVIKUNNASSAPITOA? Suljettiinko uusikaupunkilaiset miljoonien eurojen vikatikillä pois rannasta 50 seuraavaksi talveksi?


Liikunta/vapaa-ajan puitteet laahaavat vuosikymmeniä jäljessä, jos niitä verrataan naapureihin. Miltei jokainen naapurinkuntamme päivitti liikuntahallinsa, vaan meillä se ei etene ja niinpä sisäliikuntaa harrastetaan vuosikymmeniä vanhoissa tiloissa. Kun muualla pääsarjaotteluita pelataan tyylikkäissä monitoimihalleissa, meillä sisälajeja pyöritetään vanhassa koulun liikuntasalissa. Syyksi tyrkytetään rahapulaa, mutta todellisuudessa Uusikaupunki häikäisee liikuntavastaisuudellaan, sillä rahaa piisaa kaikkeen muuhun paitsi liikuntapaikkojen lisäämiseen, päivitykseen ja modernisointiin.

Jos kaupunkimme satsaisi kunnallistekniikkaan, terveyspalveluihin ja muihin lakisääteisiin kunnan velvoitteisiin ja rahaa ei riittäisi muuhun, voisi selityksen valuuttavajeesta uskoa. Mutta asiahan ei ole näin, sillä rahaa syydetään täydelliseen huuhaahan, jopa kaupunkilaisten viihtyvyyden sabotointiin. Pidän koomisena tolloutena, jos kaupungin keskustan elävöittämiseen kaavaillaan 1,8 miljoonaa euroa ja samalla kaupunki siirtää omia toimintojaan, kuten kirjaston, pois keskustasta. Rantaan upotettiin 4,7 miljoonaa euroa sillä seurauksella, että tulevat kymmenet talvet, varovoisesti arvioituna 50 vuotta, rantoja ei kunnossa pidetä talvisin.

Mainitulla 4,7 miljoonalla eurolla(oikaiskaa, jos summa on väärä) olisi voinut tehdä tyylikkään monitoimihallin palvelemaan paikkakunnan kulttuuri/liikuntaharrastajia. Oikein toteutettuna moneksi muuttuva halli olisi mahdollistanut konsertit ja maaottelut Uudessakaupungissa. Mutta mitä vielä, rahaa syydetään kaikkeen muuhun. Todellisuudessa kaupunkimme, keskustan kehittämisen sijaan, tyhjentää kaupunkimme asukkaista. Fakta piilee siinä, että puutteemme eivät ole edes 1980-luvun tasoa, vaan 1980-luvulla valmistunutta ja rempalleen jätettyä kunnallistekniikkaa ja rakennuskantaa. Kuten tilastot osoittavat, tästä ei synny vetovoimaa vaan työntövoimaa, joka vähentää kaupunkimme asukaslukua!

8 kommenttia:

 1. Käsittämätöntä miten kaupunki tuhlaa rahaa kestustan virtuaaliseen elävöittämiseen ilman näkyviä tuloksia kun samaan aikaan kaupugin tiet/kadut rahoja leikataan ! Rahat nyt infraan kun sitä vielä on, ehkä hetken kuluttua sitä ei enää ole.

  VastaaPoista
 2. Virtuaaliseen elävöittämiseen? Mitä vi**ua?

  VastaaPoista
 3. Lapsikin tajuaa mitä tapahtuu kun vieressä on meri (kosteus) ja laitat lautoja kulkusuuntaan nähden saman suuntaisesti, että aika liukas siitä pinnasta tulee kävellä. Arkkitehti ei tajunnut.

  VastaaPoista
 4. Kallista munimista, joka hyväksyttiin yksimielisesti. Tästä kärsii koko kaupunki kymmenet vuodet. Tuskin 50 vuotta riittää.

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Ei tainnut Vannaksen säätiö, joka ison osan viuluista maksoi, osoittaa rahojaan liikuntatiloihin, vaan nimenomaan Kaupunginlahden rantojen kunnostamiseen.Ja siihen ne ilmeisesti menivätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väärin. Säätiön rahat tulee käyttää kaupungin kaunistamiseen. Voi tehdä kauniin monitoimihallin toimimattoman ja ruman rannan sijaan.

   Poista
 7. Rantoja ei kunnostettu vaan pilattiin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!