keskiviikko 16. marraskuuta 2022

KIITOS LAURA

Viime hallituksen kokouksessa tapahtui melkoinen käänne parempaan suuntaan. Vuoden ajan Seppo Nikula ja minä olimme vaatineet hallintosäännön valmistelun aloittamista. Ihmeellisiä selityksiä saimme kuulla ja välillä kerrottiin hallintosäännön olevan teon alla. Mutta totuus paljastui kesällä, mitään ei ollut tehty virkahenkilöjohdon taholla. Lopulta nämä käivärät aikoivat runnoa läpi esityksen: MIKÄÄN EI MUUTU. Onneksi Laura Kontu teki hallituksen kokouksessa oman esityksen po. säännön valmistelusta määräaikoineen eli homman on oltava maalissa 31.5.2023 mennessä.


Lauran toiminta on osoitus siitä, että oikealta löytyy johtajuutta ja toivottavasti tästä seuraa se, ettei oikeisto pane enää päätä pölkylle ja anna älyttömän kaupungin varojen törsäämisen jatkua ja siinä sivussa kaiken kivankin väsäämisen jatkua. Nyt on aika alkaa lunastaa vaalilupauksia ja nostaa Uusikaupunki uudistetulla virkamiesjohdolla siitä surun ja muuttotappion murheellisesta laaksosta, johon kaupunkimme on loistavista mahdollisuuksista huolimatta vajonnut. Vielä suuret kiitokset Seppo Nikulalle, joka edellisenä kesänä sitkeästi istutti kasvun mahdollistavan puun, mikä nyt viimeinkin alkaa tuottaa hedelmää.

Olipas kokouksessa hauska episodi, jossa olin pakotettu äänestämään omaa kannatustani vastaan. Kannatin raatihuoneen myyntiä, mutta keskustelun lomassa sen vastaesitykseksi ilmaantui vaihtoehto, jossa esitettiin vaihtoehtopaikkojen etsimistä kaupungin toiminnoille kuten esim. Passarille. Siis jos raatihuone olisi päätetty myydä, olisi mm. Passari jäänyt ilman toimipaikkaa.

4 kommenttia:

 1. Kiitos, toivottavasti jatkat tällä positiviisemmalla linjalla (tämä ei ole ironiaa vaan vilpitön fiilis tekstistä, negan lisäksi oli oikeasti positiivisia kehuja). Kiva myös, että kirjoitat tunnelmia kokouksesta, niitä kun ei aina näy toimittajan jutuista tai pöytäkirjoja lukemalla. Huonoista virkamiehistä pääsee eroon valtuutettujen niin halutessa, mutta ennen sitä pitää niiltä selkeästi vaatia tehtäviä tehtäväksi, kuten Laura nyt teki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Ikävä, että meillä asiat junnaavat ja se todellakin on päättäjien syytä!

   Poista
  2. Juuri näin, tämän kun kaikki muita syyttelevät valtuutetut "syvä ymmärtäisi". Vaativa asiakas kehittää yrityksen toimintaa parhaiten.Täysin sovellettavissa; vaativa valtuutettu kehittää virkamiehen toimintaa parhaiten.

   Poista
 2. Mikähän aiheutti kokoomuksen heräämisen. Vaikka Raimo vielä oli Demarien linjoilla, ettei alisenkadun kiinteistöö saa myydä, täysin turha.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!