maanantai 7. marraskuuta 2022

UKIKYYDIN PERUSONGELMA!

Uudessakaupungissa asuu vielä noin 15 000 asukasta. Jos heille tarjotaan Ukikyydin kaltaista palvelua kahdella autolla, joissa yhteenlaskettuja kyytipaikkoja on 12, ei tämä riitä mitenkään täyttämään luotettavan kyydinsaamisen kriteeriä. Kaupungistamme löytyy 15 000 asukasta, jos heistä yksi prosentti eli 150 haluaa samaan aikaan Ukyydin käyttöönsä, jää asiakkaista tylysti138 ns. rannalle. Oma rajoituksensa tulee myös siitä, mikäli nämä 12, jotka saivat Ukikyydin kiinni, ovat matkalla erikohteisiin samaan aikaan, osa joutuu jättämään kyydin sikseen tai kiertelemään hiilijalanjälkeä kasvattaen minne muut ovat menossa.

9 kommenttia:

 1. Mikäs ongelma tuo on ja saaham siihen autoja ja paikkoja lisää kun joukkoliikennettä on... Mites koulu ja kela ajo lopetetaanko nekin ne toimii tukirahalla ja kela kyydissä vain 5 paikkaisia autoja ja ei ne kata myöskään kaikkia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla idiootti. 15000 maksaa ja 12 matkustaa.

   Poista
  2. Samalla tavalla tuetaan linja-autokyytejä. En minä niitä käytä itse, mutta mielestäni hyvä että niitä vuoroja menee. Jos kaikki palvelut ajetaan alas tai tarjotaan vain yhtä ja samaa mallia kaikille niin eikö se ole vähän kuin itäisen naapurimme tapa? Ja nämä erilaiset palvelut nimenomaan nostaa kaupungin vetovoimaa, vai miten niitä asukkaita saadaan kun täällä aina niiden perään huudetaan, mutta mitään ei saisi tehdä?

   Poista
 2. En tiedä tuosta mitään kun asun muualla

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommentointiosion käytöstä! Olen tehnyt aloitteen joukkoliikenteen valmistelusta. Älkää viitsikö haukkua toisianne, kiitos!

  VastaaPoista
 4. Joukkoliikenteen ukikyyti hän on joukkoliikennettä mitä on tarkoitus kehittää, ihan kuin rauman tai turun paikallisliikenne, vaan kun kylä on pienempi ja saahan tuota ajettua vaikka 50 paikkaisella jos tarvetta ja tähän rataan lisääntyy kyyditettävät, tai useampi pienempi auto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä ja anteeksi, että ole näin jälkijunassa liikkeellä. Tarkoitus on luoda yhteinen joukkoliikenne naapurikuntien kanssa.

   Poista
 5. Alunalkaen tää Ukikyyti toimi. Hinta oli kohdillaan, nopee palvelu ja hienosti hoitui keskusta-alue. Sit jos halutaan pidemmälle, pitäs hinnan olla korkeempi, eikä nii, et ku ajat 3km tai 20km, maksat saman verran. Siinä mentiin vikaan. Sit.pitäis myös jotenkin jakaa alueet. Joku auto vaan ~7km säteellä keskustasta ja yks yhteen suuntaan kauemmas, toinen toiseen suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen lisäksi vielä pitäisi mun mielestäni olla selkeesti esillä esim lasten hinnat. Ite suurperheellisenä liikkuisin muksujen kans tolla, ni ois kiva tietää miten niist maksaa.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!