sunnuntai 23. elokuuta 2020

HÄRSKI RASISMIN TUOTE: OLYMPIASTADION

Olympiastadionin remontti imaisi yli 300 milj. euroa yhteisiä rahojamme kivihiilienergiaa pääkäyttövoimanaan käyttävälle pääkaupunkiseudulle. Summa koostuu kaikkialta maasta kupatusta valtionverosta, yhteisöverosta maakuntien työstä omistajille kertyneistä voitoista ja niistä pääkaupunkiseudulle maksetuista veroista sekä hallinnon kautta po. alueen vaurautta kartuttaneista veroista. Stadionin remontin loppusumma lähentelee vuosittain Suomessa maksettavaa maataloustukea, jolla merkittävältä osin ruokitaan viisimiljoonaa suomalaista.

Rasistiseksi stadionin remontin tekee se, että osittain työt teetettiin ulkomaalaista halpatyövoimaa härskisti hyväksikäyttäen. Stadionremontti kuten muutkin pääkaupunkiseudun "huvihankkeet" erottelevat Suomen kansan kahteen kastiin: Toisaalta kaiken kustantavat maakuntien tuottavaatyötä tekevät suomalaiset ja tuottamattomat kerskakulutuksessa elävät muiden työllä loisivat hyötyjät. Tämä on ankeaa arkea nykypäivän Suomessa, jota pyörittävän pääoman ja vihervasemmiston liiton siunaa valtamedia vaikenemalla.

Jos stadionremonttiin käytettyjen yhteisvarojen kohdistaminen olisi suunnattu toisin koko kansa huomioiden, sillä olisi kyetty rakentamaan tai kunnostamaa noin sata monitoimitaloa/liikuntapaikkaa sinne, missä Suomen enemmistö asuu. On täysin naurettavaa ihmetellä, miksi maamme yleisurheilun taso laskee kuin lehmän häntä, jos suurin osa nuorista elää seuduilla, jossa, valtakunnan sisäisten yhteisten varojen siirron vuoksi, liikuntapaikat ovat jääneet heitteille ja vesakoitumaan. Tämän summana voidaan todeta suomalaisten elävän maassa, jossa maakuntien lapsilta puuttuvat harrastuspaikat ja jossa maakuntien ikäihmiset kärsivät ja kuolevat onnettomien terveyspalveluiden vuoksi.

Maakunnissa on siirrytty talkoo vetoiseen Suomeen. Tämän osoitti oivasti Mynämäen Mietoisissa järjestetty viikonloppu tapahtuma. Siellä järjestettiin skateradan avajaiset. Radan toteutuksen mahdollistivat pakalliset Leijonat. Samaan aikaan kymmenet nuoret pelasivat jalkapalloa MietoistenMaununPoikien järjestämässä turnauksessa. Kerrassaan loistava osoitus aktiivisten ihmisten luomista puitteista ja tapahtumista. Mietoislaiset osoittivat yhteistyön ja talkoiden voiman. Tapahtuma yhdisti kylän lapset, nuoret ja muun väen yhteisölliseksi joukoksi, joka takaa kaikille mietoislaisille paremman huomisen.

Kun katseli tapahtumapaikkaa, Mietoisten urheilukenttää laajemmin, havaitsi laiminlyöntien vaikutukset. Joskus rakennettu seiväshyppypaikka muistutti lähinnä vesakoitunutta ryjäpeltoa. Se osoittaa karulla tavalla, miksei Mietoisista tule seiväshyppääjiä. Kun samanlaisia kenttiä löytyy maastamme satoja, voitte helposti ymmärtää miksei Suomesta löydy kansainvälisissä kisoissa menestyviä seiväshyppääjiä. Heidän mahdollisuutensa menevät stadionremontteihin ja vastaaviin huuhaa hankkeisiin, jotka vain köyhdyttävät maakuntien aktiivista väkeä.

 

 Siinä Suomen yleisurheilun tulevaisuus. Pääkaupunkiseudun investointien vuoksi maakuntien suorituspaikkojen kunnostukseen ei riitä varoja. Yleisurheilumme lohdutonta tilaa kuvaa mainiosti Mietoisten urheilukentän seiväshyppypaikka.

2 kommenttia:

  1. Totta joo , rrkele. Ja kuinka moni lystin maksajista tulee ikinä edes käymään tässä suurten urheilujohtajien pullistelupyhätössä? Ei kuntourheilussa mitään vikaa, päinvastoin, mutta ei kotimaisen kilpaurheilun taso tällaisilla prameillä investoinneilla nouse mihinkään. Eri asia tietysti, onko se tarpeenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Mielestäni kaiken urheilun tulee tähdätä lasten ja nuorten liikuntaan. Huippu-urheilu motivoi lapsia esikuvien kautta liikkumaan ja onhan se mukavaa penkkiurheilijankin nähdä menestystä. Ongelma on ikävä kyllä se, että ei ole menestyviä huippu-urheilijoita esikuviksi, eikä harrastuspaikkoja lapsille.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!