perjantai 5. kesäkuuta 2020

Lukiomme sijoitus surkea 201.

Suomen lukiovertailussa Uudenkaupungin lukio majailee sijalla 201. Laitilan lukio jää kirkkaasti taakse aina sijalle 280. Perinteisesti Vakka-Suomen lukijoista kärkeen murtautuu Mynämäen lukio sijoittuen 22. parhaaksi lukioksi. Nousiaisten lukion ranking 55. Rauman lyseon lukio järjestysluku 167. Mynämäen lukion sijoitusta voidaan pitää melkoisena saavutuksena, sillä ns. pienistä lukioista ainoastaan Paltamon lukio, sija 16., jättää mynämäkeläiset taakseen.

Sijoituksen perusteella eli laadukkaalla Uudenkaupungin lukio ei vedä tänne opiskelijoita muualta. Tuskin edes Laitilasta, sillä Uudenkaupungin lukio jää rankingissa selvästi niin Raumalle kuin Mynämäelle. Meiltä on puuttunut halu synnyttää esim. musiikki- tai lilluntapainotteista lukiota, joten senkään suhteen Uudenkaupungin opetustoimi ei houkuttelu lapsiperheitä muuttamaan tänne.

 Uudenkaupungin lukion sijoitus on aina pyörinyt varsin alhaalla ja esim. Mynämäen korkealla. Kahden vakkasuomalaisen lukion vertailu herättää kysymyksiä varsinkin, jos lisäämme ajatusvyyhtiin suurinvestointimme. Kertooko vertailu tylysti, että meillä ei osata kehittää opetusta tai se on Uudellekaupungille pelkkä säästökohde - Kykeneekö koulutuslautakunta hoitamaan tehtävänsä vai keskittyykö se vääriin asioihin - Jos nyt teemme voimakkaan sijoituksen sihyyn, joudummeko investoinnin kalleuden vuoksi nipistämään lisää rahaa opetuksesta ja laskemme sen tasoa edelleen vai onko sihy piristysruiske, joka uusinen tiloineen mahdollistaa opetuksen laadun parantamisen?

Linkki:


https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006511803.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!