sunnuntai 23. helmikuuta 2020

MEIDÄN SOKEA KANA EI LÖYDÄ JYVÄÄ

Päättäjien tulisi viimeinkin ottaa se rooli, mihin kaupunkilaiset heidät vaaleissa istuttivat. Luottamushenkilölle ja valtuutetulle kaupunkilaiset antoivat, kuntalakiin perustuvan, mandaatin toimia kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. Kun katsomme kaupunkimme toimia, mahdollisuuksien käyttämättä jättämistä ja rahan upottamista totaaliseen huuhaahan, luulisi viimeinkin hälytyskellojen soivan valtuutettujen korvissa. Herra kirkkomäki totesi: Mitä paremmin tuntee historian, sitä paremmin pystyy suunnittelemaan tulevaisuutta. Meidän tulisi viimeinkin syventyä valmisteluun ja sen laatuun. Tämä on päättäjien ensisijainen tehtävä!

Jos katsomme valmistelumme mokia ja surkeita väsäyksiä, voidaan puhua kaupunkilaisten rahoja upotetun kymmeniä miljoonia turhuuteen. Me upotimme kymmeniämiljoonia euroja Tontonmäkiin, rannan tuhoamiseen, puuastiahaihatteluun, riippusänkyihin, demokatuihin ja härkäpäiseen epäonnistumisten hyysäyksiin jne. jne.. Luulisi viimeistään ullakkosähläyksen myötä päättäjien viheltävän pelin poikki, katsovan aiheutettuihin vahinkoihin ja pistävän mijoonamokaajat syrjään. Ikävä tosiasia on se, että meiltä puutuu niin laadukas valmistelu kuin laadukas päätösten toteutus. Elämme utopististen haihattelijoiden kaupungissa ja siksi momenttumit valuvat sormien välistä kuin polttava erämaan hiekka.

Jos olisimme toimineet toisin kuin valmistelumme on viitoittanut, meillä olisi toimivat koulut toimivissa tiloissa, uimahalli ei olisi jäänyt rempalleen ja purkukuntoon, meillä olisi modernit monipuoliset kouluolot vaihtoehtoineen ja mahtavat vapaa-ajan puitteet toimivine monitoimitaloineen. Mutta näin ei ole tapahtunut. Olemme miljoonilla tehneet kuvottavan rannan, demokadun, ripustelleet sateenvarjoja, riippusänkyjä ja tuoleja pitkin keskustaa. Tämä huuhaa täytyy viimeinkin lopettaa, sillä yksinkertaisesti: MEIDÄN RAHAT LOPPUIVAT JO!  Nyt vaarassa on se, että päättäjämme siunaavat Tontonmäen tasoisen harhalaukauksen syntymisen keskelle keskeisintä rantaamme - TÄMÄ TÄYTYY ESTÄÄ! Eihän missään muuallakaan meillä harjoitetun kaltainen yhteisten varojen tärvääminen saa jatkua, jopa Neuvostoliitossa olisi häkki heilahtanut, joten eikö olisi viimeinkin aika tehdä rehellinen saldo kaupunkilaisten omaisuuden tärväämisestä? On ihan fakta, että näillä valmistelijoilla Uusikaupunki ei kehity eikä kasva, joten muutosta kaivataan. Vai onko todellakin niin, että kaupunkilaisten rooli jää maksamisen riemuksi, kun muutamat matamit tekevät miljoonilla euroilla kaikkea kivaa?

25 kommenttia:

 1. Olet kyllä valitettavan oikeassa.

  VastaaPoista
 2. Java.Hyvä kirjoitus ja asia

  VastaaPoista
 3. Kaikkien munausten aiti on vasta syntymassa.Paljastuu pikapuolin.

  VastaaPoista
 4. Jee, demokatu mainittu.

  VastaaPoista
 5. Torsoksi taitaa jäädä Vihreätalo ja janhuanniemen paritalot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, saihan Ullakkokin parissa vuodessa muutaman elementin pystyyn. Kohta meillä taitaa olal kunnon aavekaupunki nähtävyydeksi.

   Poista
 6. Miksi demokadusta pitää vaieta? Oliko se idea maksattaa kaverin suojatyöpaikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko joku käskenyt vaieta?

   Poista
  2. Selvästi joku ei pidä, kun se nousee esiin. On hyvä punnita kaupunkilaisten rahojen käyttöä ja niistä saatuja hyötyjä.

   Poista
  3. Mistä näin päättelet? Nyt en ymmärrä.

   Poista
  4. Sellaiselle joka ei ymmärrä, on turha yrittää selittää mitään.

   Poista
 7. Meillä ylistetään suunnitteluvaiheessa hanketta, mutta munauksen synnyttyä pitää olla hiljaa. Ja näitä munauksia täällä tulee. Demokatu on näkyvyydeltään kaiken huippu. Kaupungin vilkkaimmin liikennöity katu suljetaan tekonurmella ja isolla tuolilla, jossa ei voi istua. Päättäjät hyvksyivät demokadun yksimielisesti. Sitten vielä ihmetellään, kun asukasluku laskee. Eihän tänne hullulaan kukaan muuta ja hekin lähtevät, ketkä pääsevät.

  VastaaPoista
 8. Sihy tulee.Kustannukset ovat jo karanneet.Julkisesti ei yksikaan viranomainen ole selvittanyt mita tehdaan kun kustannukset ylittyvat muutamalla kymmenellä miljoonalla.

  VastaaPoista
 9. Valtuusto hylkää Sihyn, jos se on epärealistisen kallis. Ei ole kenenkään etu tehdä epärealistista päätöstä.

  VastaaPoista
 10. Kun löytyy riittävän yksinkertainen enemmistö niin kyllä SIHY toteutuu.Löytyyhän se?Maksoi mitä tahansa.

  VastaaPoista
 11. Kiitos käynneistä ja kommentoinneista! Reilu viikko ja näemme SIHY-hankkeen toteutuksen realistisuuden. Uskon valtuutettujen hoksaavan missä menee kaupunkimme kantokyvyn raja po. hankkeen osalta ja sen suhteen mitkä ovat kaupunkimme tulevaisuuden tarpeet opetuksen/monitoimitilojen osalta. Jospa odottelemme ihan rauhassa ilman kiihkoa ja toistemme syyttelyä. Tämä ei missään tapauksessa tarkoita sitä että keskustelu SIHY:n tiimoilta tulisi lopettaa. Päin vastoin asialliset kysymykset ja esitykset auttavat meitä pysymään asialinjalla ja valmistautumaan tulevaan ennakolta siltoja polttamatta. PEACE - sanois hippi tässä kohtaa.

  VastaaPoista
 12. Kaupungin kantokyky ei kestä yli 40milj euron Sihyä.

  VastaaPoista
 13. Sihyn vastustajat haluatteko lastemme tulevaisuudessa käyvän koulua vanhentuneissa tiloissa, jotka uhkaavat heidän terveyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet itsekin käynyt koulua vanhentuneissa tiloissa joten mikä on ongelma ? Ei tilat vaan ehkä opetus.

   Poista
 14. Kun ensin tietäisi nykyisten tilojen olevan vanhentuneita ja uhkaavan lasten terveyttä.

  VastaaPoista
 15. Sihy on sotkettu niin solmuun ettei kukaan tiedä mistään mitään. Ohjausryhmään valittiin väärät ihmiset.

  VastaaPoista
 16. Ohjausryhmässä pitää olla alan asiantuntijoita. Niitä ei nyt ole yhtään !

  VastaaPoista
 17. Kiitos käynneistä ja kommenteista! SIHY:n kuten muunkin päätöksenteon tulee perustua kaupunkilaisten tarpeeseen eikä periaatteelliseen jonkun kannattamiseen tai vastustamiseen. Jos tilanteet muuttuvat myös tarpeet muuttuvat ja tämä tulee päättäjien huomioida. Kehittyvän kaupungin takaa löytyy laadukas, innovatiivinen valmistelu, jota asioihin perehtyvät ja kaupunkilaisia kuuntelevat päättäjät tukevat kysymyksillä ja tuomalla tietoa.

  SIHY:n valmistelu tuntuu äärimmäisen hämärältä, sen jatkuvan turpoamisen ja avoimuuden puutteen vuoksi. Kaikkein eninten minua ihmetyttää väistötilojen putkahtaminen kuvioihin. Moni kannatti SIHY:n nykyistä toteutusmallia juuri siksi, kun aluksi päättäjille markkinoita markkinoitiin sillä ettei väistötiloja tarvita. Älkää syyttäkö ohjausryhmän jäseniä, vaan heitä ketkä valitsivat ohjausryhmän - kukaan ei yhdellä omalla äänellään pääse ohjausryhmään, hallitukseen tms..

  Mielestäni suurin ongelma SIHY:n suhteen piilee siinä, ettei kaupungin kehittämisen eteen toimittu useammalla rintamalla. SIHY:n lisäksi hössötettiin täysin joutavia asioita: laiturin rakentamista, demokatua, riippusänkyjä jne.. Samalla unohdettiin rantojen hyödyntäminen ja JÄRKEVÄ keskustan elävöittäminen. Nyt ollaan tilanteessa, jonka seurauksena kaupungin väkiluku ei kasva, kaupungista löytyy runsaasti tyhjiä vuokra-asuntoja ja mikä ironisinta SIHY-rakennelman tarve kuihtuu pois.

  VastaaPoista
 18. Java.Haasteletpas niinkuin taivaan enkeli.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!