sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

TOLKUN TOIMITTAJAT KERTOVAT TOLKUTTOMAN TOTUUDEN!

Aikoinaan kaupunkiimme vaadittiin tolkun päättäjiä. Vaatijana hääri pienen klikin edusmies, joka pohjoiskorealaisella toimitustyylillä yritti pitää suosikkiklikkinsä vallassa. Vastavuoroisesti klikki palkitsi pohjoiskorealaisen toimitustyylin jämäkällä veroeuroista kerätyllä potilla.Tuolloin toiset luokiteltiin tolkullisiksi ja toiset tolkuttomiksi, vaan mitä luokituksen takaa löytyy?

Harva tietää minkä merkkisellä autolla Turun Sanomien päätoimittaja ajelee ja koska hän hankki kulkuneuvonsa. Meillä tolkulliseen toimittamiseen kuului päätoimittajan autohankinnan uutisointi. Samoin muutkin päätoimittajan tekemiset ylittivät uutiskynnyksen harva se viikko. Neues Deutschlandkaan ei nostanut Walter Ulbrichtia yhtä usein ja yhtä korkealle jalustalle kuin tolkun toimittaja nosti itsensä ja suosikkinsa.

Auta armias, jos joku uskaltautui arvostelemaan saati esittämään vaihtoehtoja näiden tolkulisten esityksille tai päätöksille - johan mollaus alkoi, nimilistoja kerättiin ja jyrättiin vaihtoehtoja esittäneet. Yksi näistä ns. tolkullisten utopioihin kohdistuneista kritiikin kohteista löytyy vuokrakerrostaloista. Kaupunkiamme vaadittiin investoimaan kymmenenmiljoonaa euroa kahteen vuokrakerrostaloon. Valtuustolle esitettiin, että kaupunkimme kasvun estää vuokra-asuntopula. Hurjimmissa visioissa kaavailtiin viisikerroksista luksusvuokrakerrostaloa, joka laadulla houkuttelisi nuoria ihmisiä ja lapsiperheitä muuttamaan Uuteenkaupunkiin.

Mainitun luksusvuokrakerrostalon yhdeksi rahoittajaksi lupautui kaupunkimme sosiaalitoimi. Vastineeksi rahoituksestaan sosiaalitoimi halusi käyttöönsä luksuskerrostalon yhden kerroksen omille asiakkailleen: päihteitä hallitsemattomasti käyttäville, asunnottomille jne.. Tällaisia älyttömyyksiä saivat ns. tolkun ihmisten suojatit valmistella ja esittää täydellä palkalla. Kritisoijat ja järkeä valmisteluun vaatineet haukuttiin julkisesti lyttyyn, mutta huhaavalmistelijat saivat ns. tolkullisilta päättäjiltä ruhtinaallisia kannustinpalkkioita ja palkankorotuksia.

Viimeinkin kaikki huomaavat, että tolkullisina itseään pitäneet elivät kaikessa tolkuttomuudessaan utopioissa ja valheissa. Hege Wee polkaisi tolkuttomalla vuokra-asuntorustauksella totuuden esiin. Lauantaina samassa mediassa kumottiin, ammattimaisesti toimitetussa jutussa, Hege Ween vuosia hokema asuntopula. Hienoa, ettei media enää valjastu pienen kilikin härskiksi asianajajaksi ja vallantakaajaksi. Nyt toimittajat osoittivat olevansa todella tolkuissaan ja Uudenkaupungin kulkevan kohti vapaita vaaleja, joissa median tarjoama faktatieto ajaa luulojen, uskon ja valheiden ohi!

3 kommenttia:

 1. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Nyt US oikaisi Hege Ween rustauksen - muutos tulee!
  Minkä päivän lehes voitko kertoa Java

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hege Wee kirjoitti ensin vuokra-asuntopulasta. Lauantain lehdessä Uudenkaupungin Sanomien toimittaja selvitti vuokranantajia kuullen ettei kaupungissa ole asuntopulaa.

   Poista
 2. Kiitos visiiteistä ja viestiosion käytöstä! Juuri noin homma eteni, kuten edellä kerrotaan. Juttu nojasi paikkakuntamme vuokranantajiin eli todellisiin asiantuntijoihin. Tällainen totuuteen pyrkivä journalismi ei olisi onnistunut vastaavassa asiassa muutama vuosi sitten.

  Tuolloin harjoitettiin ostos-tv tyylistä mielikuvajournalismia, jos sitä nyt voi edes journalismiksi kutsua. Räikeimpiä esimerkkeinä kumpuavat tuosta ajasta mieleeni talousjutut, joista puuttuivat taloutta, toimintaa, historiaa tai tulevaisuutta kuvaavat luvut. Sen sijaan yhtä henkilöä amatööri toimittaja huttishutilusmaisesti ylisti talousjutuissaankin - näiden mottona voi pitää lausahdusta: MEILTÄ LÖYTYY YKSI NIIN HAUSKA JA HYVÄ YBERMIES, JOTTA VAIN JA AINOASTAAN HÄNEN VUOKSEEN YRITYKSET TULEVAT TÄNNE!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!