keskiviikko 18. tammikuuta 2023

VUODEN 2023 POLITIKOINTI ALKOI

Menneen vuoden viimeinen valtuusto toi selkeän muutoksen edelliseen annoon, nyt valtuuston tuloksessa näkyi vaalitulos eikä oikeisto enää peesannut kiinteistöstalinistien hurlumhei talouspolitiikkaa. Toinen merkittävä juttu viime kauden lopulla oli se, että hallintosääntövalmistelussa ohjat otettiin heikolta puheenjohtajistolta valtuutetuille, näin hallintosääntöä voidaan rakentaa kaupunkilaisten etu kärkenä kesäkuulle asti. Kolmas, henkilökohtainen, merkittävä juttu menneellä valtuustokaudella löytyy siitä, että sain kokoustaa yhdessä legendaarisen Jyrki Santalan kanssa - Santalan ansiosta jääkiekkomme on nyt maailman huipulla!


Hallituksen ensimmäisestä kokouksessa verbaalista temmellystä herätti ainakin kahden hyväntahtoisen touhuveijarin pyyntö, jossa he haluavat kaupungin kattamaan hyvän tekemisestä aiheutuneita kuluja. Hyvän tekemisen kohteena ovat olleet ukrainalaiset pakolaiset. Kaupunki kertoi selkeästi puuhakaksikolle Hallun koulun soveltuvan pakolaisten asuttamiseen, mutta ei antanut siihen lupaa, vaan painotti asuttavansa ukrainalaiset muualle. Kaksikon mukaan pakolaisia tuli sellainen vyöry Halluun, että heidät oli asutettava kouluun.

Koska kyseessä on hyväntekeväisyys, joka kumpuaa lähimmäisen rakkaudesta ja vilpittömästä auttamishalusta, mutta on räikeässä ristiriidassa kaupungin ohjeistuksen kanssa, on tarkemman tiedon pyytäminen pakolaisista, tapahtumista ja aiheutuneista kuluista, vähintä, mitä kaupunginhallitus voi tässä vaiheessa tehdä. Toisaalta on väärin, että joku toimii vastoin kaupungin antamia ohjeita ja pyytää siitä korvausta. Mutta onhan sekin noloa, jos auttajan joutuvat inhimillisestä lähimmäisen rakkaudesta kasvavan auttamisen vuoksi taloudelliseen ahdinkoon. Siksi kuusi muuta ja minä haluttiin tarkempi selvitys tapahtuneesta ja siitä syntyneestä rahanvaihdosta.

Ihan oma lukunsa on spektaakkeliksi kasvanut Kalannin rehtorirekrytointi valituksineen. Etenkin virkahenkilöiden rooli valmistelu uhoineen ja sen lytänneine oikeudenpäätös tuhoineen, sisältävät kaikessa kummallisuudessa äärettömän maagisia käänteitä, jotka tarkastuslautakunta selvittänee, joten niitä odotellessa. Kyseessä on iso asia, joten se ei saa jäädä tähän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!