maanantai 23. tammikuuta 2023

OPETUKSEN LAATUUN PUUTUTTAVA!!!!

Koko Suomi on lirissä opetuksen kehityksen suhteen. Meillä sen taso on romahtanut eikä tuolle suunnalle näy muutosta. Valtakunnan tasolla asiasta saa sentään puhua, joten sieltä saattaa olla tulossa apuja paikalliselle tasolle. Mutta kelpaako laadukas opetus Uudellekaupungille? Meillä ei olla kovinkaan vastaanottavaisia muutosesitysten suhteen, Uudessakaupungissa vain oma valmistelu on pyhää ja luottamushenkilöt vain kumileimasimia. Sinänsä tämä on ihmeellistä, kun huomioidaan muutosvoimien saama murskaava vaalimenestys valtuustopaikoin 26-17. PITÄISIKÖ NOTEERATA MEILLÄKIN LINKKI


Oppiminen on täällä hankalaa päättäjienkin taholla. Historia osoittaa valmisteluorganisaatiomme oikeaksi tuhon enkelien plutoonaksi, joka nokkii kaupunkilaisilta rahat ja palvelut. Katsokaapa kaupunkimme kehitystä ja osoittakaa, jos olen väärässä esittäessäni väittämän: Mitä paremmat edellytykset Uudellakaupungilla on, sitä huonommin kaupunki pärjää! MOMENTUM LINKKI

Sote-uudistuksen myötä Uudenkaupungin oljenkorreksi menestykseen jäi opetustoimi. Miten opetustoimi on reagoinut kaupungin tilanteeseen: Onko se parantanut kilpailukykyä oppilaiden pitämiseksi ja saamiseksi paikkakunnalle - onko opetustoimemme osalta havaittu innovatiivisia ulostuloja, jotka herättävät kiinnostuksen kaupunkiamme kohtaan - onko edes luottamustahon terävimmät heput ja heputtaret valjastettu kehittämään opetustamme vai onko tyly totuus ja tulevaisuuden fakta se, että ajaudumme peukaloita pyörittäen tilanteeseen, jossa Suomen hienoimmissa tiloissa tarjotaan niiden kokoon nähden hyvin harvalle joukolle, Suomen surkeinta opetusta?

2 kommenttia:

  1. Näin luottamushenkilön tontilta katsoen opetuksen laatuun on hyvin vaikea puuttua. Opetuksen laadun ratkaisee henkilökunta, luottamushenkilöorganisaatio antaa resurssit. Kun selaa opetushallituksen rahoitusraporttia esim. vuodelta 2021 voi todeta mm. seuraavaa: Perusopetuksen bruttomenot olivat Uudessakaupungissa 6576 euroa/oppilas, kun ne verrokkikunnissa olivat 5395 euroa/oppilas (ero siis +21,9 %). Opetustuntien lukumäärä oli U:gissa 80/oppilas, verrokkikunnissa 72/oppilas (ero +11 %). ”Hankehumppaa” oli U:gissa 438 euroa/oppilas. verrokkikunnissa 155 euroa/oppilas ( ero +182,4 %). Resurssit ovat ruhtinaalliset, tulos? Wintterin valmistuttua kaiken pitäisi olla sitten aivan priimaa, mutta eikö kaikkien lasten pitäisi olla oikeutettuja tuohon priimaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ari kommentistasi! Kyse onkin syvemmästä remontista, joka opetustoimeen tulee tehdä. Ruhtinallisten resurssien tulisi näkyä tuottavana sijoituksena ja muuttovoittona eikä suurena kuluna ja muuttotappiona. Kun valmistelevalta virkakunnalta puuttuu osaaminen, tulee se paikata, joko päättäjien aktiivisuudella tai uusilla valmistelijoilla/toteuttajilla.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!