sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Suomi lasten suojelun kehitysmaa!

On aivan selvää, että lasta täytyy suojella. Suomessa on luotu lapsen turvaksi lakeja ja pykäliä aina huostaanottoa myöden. Mikä on suurempi uhka lapselle kuin väkivaltainen kasvuympäristö ja eikö tällaisista ympyröistä lapsi oteta välittömästi turvalliseen huostaan. Tai ainakin sellaiseen huostaan, jossa jotkut tekevät kunnon tilin ns. syrjäytyneillä lapsilla.

Suomessa asiantuntijat luovat yhteiskuntamme turvaverkon lapsille. Yliopistoissa, ministeriöissä ja kunnissa istuu legioonittain kaikkitietävää lukeneistoa ratkomassa maamme lasten ongelmia. Tähän laajaan kasvatuseliittiin uppoaa vuosittain satojamiljoonia euroja ja mitä he ovat saaneet aikaan menneinä vuosina: Koulukiusaus lisääntyy ja muuttuu yhä julmemmaksi, lapset jopa tappavat toisiaan tämän päivän Suomessa ja tietenkin lapsi otetaan suojaan kodista, jossa vanhemmat korottavat uhkaavasti ääntään jne..

Mutta palataanpa näihin maahantuotujen lasten ja heidän äitiensä kohteluun. Muutamaa asiaa en voi hyväksyä: Jos lapsi otetaan huostaan hänelle äänekkäästi käyttäytyviltä vanhemmilta, niin miksei lapsia oteta huostaan vanhemmilta, jotka vievät heidät sota-alueelle, kidutuksen plus muun äärimmäisen julmuuden keskelle? Eikö parasta lastensuojelua olisi, jättää äidit ilman lapsiaan sinne, minne vapaaehtoisesti menivät tukemaan kidutuksia, sotaa ja silmitöntä teurastusta? Toinen asia mikä minua ihmetyttää on em. lapsioperaation hinta. Kuinka monta sataa tai tuhatta Suomessa kaltoin kohdeltua lasta olisi saanut paremmat kasvuolot ja turvatun tulevaisuuden, jos näihin muutamiin, nyt maahantuotuihin, lapsiin upotetut rahat olisi käytetty Suomessa lasten syrjäytymisen ehkäisyyn?

1 kommentti:

  1. Kuinkahan moni näistä lapsista on viety sinne Suomesta, ja moniko syntynyt siellä? Jälkimmäisten kansallisuus nyt ainakin on kovin epäselvä. Jos se määräytyy äidin perusteella, niin hyvä on, mutta asia ei kaikissa kulttuureissa suinkaan ole niin. Muuten samaa mieltä blogin lopusta, mutta meillähän ei Valkonen olekaan mahdollisuutta kerätä tällä lapsiin liittyvällä hyvesignaloinnilla poliittisia irtopisteitä. Se jää nähtäväksi kuinka merkittävän ennakkotapauksen tämä aikuisten kyöräys Suomeen veronmaksajien piikkiin tulee muodostamaan. Vastaavan palvelun vaatijoita tulee kyllä riittämään.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!