sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Laadukasta opetusta uusien seinien sisään!

Sihykeskustelu käy kovana keskittyen itse rakennukseen ja etenkin sen hintaan. Harva antaa ajatustakaan opetuksen laadulle. Nyt, jos koska siihenkin suuntaan tulisi löytyä riittävää kiinnostusta. Muistakaamme keväinen lukioranking, jossa lukiomme löytyi sijalta 201. Menneellä viikolla julkaistu STT:n vastaava ranking nostaa Mynämäen lukion Suomen neljänneksi menestyvimmäksi lukioksi.

Mynämäen lukion salaisuus ei ole korkeassa sisäänpääsykynnyksessä, kuten esim. pääkaupunkiseudun huippulukioiden. Mynämäellä koululaiset saavat alaluokilta alkaen viikoittain muutaman tunnin enemmän opetusta kuin maamme kouluissa keskimäärin. Tästä seuraa väistämättä se, että mynämäkeläinen abiturientti on koulu-urallaan vastaaottanut kuukausia enemmän opetusta kuin kollegansa toisaalla Suomessa!

Jos oppivelvollisuuslaki muuttuu niin, että oppilas saa valita lukionsa ja kotikunta joutuu kustantamaan muualla lukioa käyvien koulumatkat, on meidän uskallettava satsata nopeasti opetuksen laatuun; tuolloin voimme saada opetustoimestamme selkeän vetovoimatekijän. Miksemme viimeinkin voisi pohtia taiteisiin/urheiluun/kieliin painottuvien luokkien ja lukion perustamista? Katsokaapa pienen Karstulan lukion, joka satsaa jääkiekkoon ja vieraiden kielten tarjontaan, vetovoimaa ja sijoitusta lukiorankingissa!

 Linkit:

STT:n kouluranking syksy 2020 

Aiempi blogikirjoitus

2 kommenttia:

  1. Minusta jotenkin tuntuu, ettei U:gin Lyseon sijaluku pelkällä SiHy:llä parane.

    VastaaPoista
  2. Joudutaan tunteja vähentämään minimiin koska rahat loppuu, hieno koulu ei takaa laatua.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!