sunnuntai 11. lokakuuta 2020

AUTETAAN ELOKAPINAVÄKEÄ ILMASTOTALKOISSA

Elokapina porukan saama huomio tekee valtamediasta ja muutamista sen suosikeista säälittäviä pellejä. Muutamakymmen ihmistä halua osoittaa mieltä asiassa, johon voi demokratiassa vaikuttaa äänestämällä, tavalla, joka vaikuttaa tuhansien ihmisten päivittäiseen liikkumiseen, turvallisuuteen ja jopa terveyteen. Totta kai jokainen saa Suomessa ilmaista mielipiteensä, mutta ei kohtuuttomin seurauksin. Poliisilla lienee tärkeämpääkin tekemistä kuin velton rään olemuksen ottaneiden mielenosoittajien kantaminen ja paapominen. Poliisin tehtävä on pitää huolta yhteiskunnan toiminnasta ja kansalaisten turvallisuudesta.

Suomessa saa siis osoittaa mieltä, mutta mikseivät elokapina tyypit menneet Hesarin tai YLE:n toimituksiin, siellä he olivat saaneet sanomansa läpi. Nyt he esittivät tuhansien ihmisten liikkumisen sekä sitoivat kohtuuttomasti poliisin resursseja. Olisi hauska tietää, mitä ikävää pääsi tapahtumaan muutamankymmen elokapina tyypin mielenosoituksen vuoksi - loukkaantuiko joku, pääsikö joku hengestään? Kävikö peräti niin, että lukuisat tyypit pääsivät ajamaan rutkaa ylinopeutta ja sabotoimaan ilmastointia vain siksi, että elokapinaväki sitoi poliisit kantamaan heitä?

Autetaan elokapinaväkeä todellisella ilmastokädenojennuksella. Lopetetaan pääkaupunkiseudun lehtien tilaaminen, ja metsämme pysyvät kasvavina hiilinieluina. Lopetetaan ruuan kuljettaminen ilmaa saastuttavilla dieseleillä hiilienergiaa käyttävälle ja tuottamattomalle pääkaupunkiseudulle: tulkoon pääkaupunkilaiset kävellen tai pyöräillen hakemaan porkkanansa ja itunsa - heillä ei ole muuta kuin aikaa. Palkataan Intiasta guru kouluttamaan elokapinajoukkoa hengittämään yhdellä keuhkolla, näin hiilidioksidia ilmastoon puskevien elokeuhkojen määrä puolittuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!