lauantai 9. toukokuuta 2020

PANIMOHALLI KUKKO-OLUELLE!

Käsittääkseni Laitilan Virvoitusjuomatehtaalla menee todella hyvin ehkäpä liian hyvin eli se kasvun vuoksi saattaa piankin menettää pienpanimostatuksen tuomat edut. Laitilan tuotteet kestävät laadullisen vertailun ja lisäksi yritys osaa markkinoinnin ja hallitsee näkyvyyden esim. Suomen mestari KuPSin rinnassa komeilee Laitilan Kukko. Laitilan Virvoitustehdas aloitti 1994 ja siitä alkaen sen maltillinen ja hallittu kasvu ovat siivittäneet yrityksen menestystä. Ja mikä mainiointa yrityksen menestys näyttää jatkuvan.

Vakka-Suomen Panimon tuotteet saavuttivat nopeasti oman ystävänsä, mutta ongelmaksi muodostui markkinointi - ilmeisesti yrityksen eväät erikoisoluiden markkinointiin jäivät riittämättömiksi. Mikäli Laitilan Virvoitusjuomatehdas perustasi erillisen yhtiön, joka ryhtyisi panemaan olutta Uudessakaupungissa ja antaisi riittävät resurssit markkinointiin, hyötyisivät kaikki osapuolet Uuteenkaupunkiin rakennetusta panimosta: ihmiset saisivat töitä, Uusikaupunki saisi omansa pois kiinteistöstä ja Laitilan Virvoitusjuomatehdas säilyttäisi pienpanimostatuksensa.

Kannattaa vielähuomioida sekin, että laitilalaisten leivissä työskentelee juuri se henkilö, joka tuntee Uudessakaupungissa sijaitsevan panimon kuin omat taskunsa. Jos minä olisin Uudenkaupungin elinkeinojohtaja, ottaisin välittömästi yhteyttä naapurikaupungin suuntaan.

2 kommenttia:

  1. Kuulemani mukaan pesänhoitaja on myynyt Vakka-Suomen panimon tuotteet ja laitteet helsinkiläiselle yritykselle hintaan 300 tuhatta, kuuleman mukaan joku toinen olisi tarjonnut huomattavasti enemmän, kauppa oli tehty hätäisesti ei kerinnyt muut mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynneistä ja hyvästä kommentista! Summaa en tiedä, mutta samaa olen kuullut. Tietämäni mukaan toiminnan jatkuminen ja työpaikkojen säilyminen täällä ratkaisi kaupan.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!