sunnuntai 10. toukokuuta 2020

KIITOS JA KORVAUS HOITAJILLE!

Sain kymmenien vuosien jälkeen nauttia julkisesta terveydenhuollosta. Onnistuin telomaan käteni yhdenkäden moottorisahalla. Pala sormesta lensi pitkin pihaa, tätä seurasi kilpajuoksu vaimo, kissa ja minä. Kilpajuoksun voitti vaimo. Sen seurauksena TYKS:n Uuudenkaupungin Akuutti-toimipisteessä lääkäri kursi sormen kuntoon alta tunnin tapahtuneesta. Kaikki eteni loistavasti aina apteekkia myöten.

Sormen tulehtumisen vuoksi jouduin piipahtamaan Uudenkaupungin terveyskeskuksessa useamman kerran. Minun täytyy kiittää hoitajia mukavista tapaamisista onnistuneesta hoidosta. Käynnit terveyskeskuksissa saivat minut jopa hyvälle mielelle, niin positiivisia, myötäeläviä ja loistavia asiakaspalvelijoita olivat kaikki tapaamani sairaanhoitajat. Myös kolme kohtaamaani lääkäriä ansaitsevat kiitoksen. He hoitivat työnsä eli sormen hoidon tyylikkäästi ammattitaidolla. Kaksi heistä suhtautui minuun, kuten asiakaspalvelijan tulee suhtautua asiakkaaseen ja heiltä juttu luisti. Yksi lääkäreistä puolestaan hoiti homman tyylikkäästi, mutta käytöksellään osoitti olevansa mielestään Jumalan tasolla ja hän antoi sen kuvan, että Suomessa potilas on lääkäriä varten eikä toisinpäin.

Lääkärin saapuessa paikalle vastaanoton ilmapiiri muuttuu ankeammaksi, niin räikeä hierarkia vallitsee suomalaisessa terveydenhoidossa. Minua ihmetyttää kuinka hoitajat kestävät tilanteita, joita hallitsee kukkoilu, vähättely ja pelko. Toinen minua ihmetyttävä asia putkahtaa esiin terveydenhoidon työnjaossa: Sairaanhoitajat voisivat jo kokemuspohjaisella osaamisellaan, ilman lisäkoulutusta suorittaa useita lääkärien nyt suorittamia tehtäviä: tikkaukset, lääkemääräykset jne.. Jos näin tehtäisiin, säästettäisiin melkoisesti, parannettaisiin hoitajien jaksamista ja saataisiin säästöjä, jotka tulisi lyhentämättöminä siirtää hoitajien palkkoihin! KIITOS HOITAJILLE ja LÄÄKÄREILLE HYVÄSTÄ HOIDOSTA!

1 kommentti:

  1. Suomessa on jostain kumman syystä tärkeämpää kaikki muut kuin suomalaiset..Nytkin osa ministereistä miettii miten saadaan lisää pakolaisia.. Hoono soomi puhuva lääkäri tienaa kyl 300-500t€ mutta hoitaja 30-50t€ vuodessa..Itse kun nykyisin lähihoitajana tehdään suurrimmaksi samat työt kuin sairaanhoitajat..Vain rokotukset kuuluu erikseen sairaanhoitajille niin sairaanhoitajat saisi kyllä erikoistuu tekee enemmän lekurin hommia

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!