tiistai 31. joulukuuta 2019

ILMASTOHUUHAA ILMASTON SUURIN UHKA!

Maailman ilmastotouhuja vie ja viitoittaa eteenpäin 14-vuotias tyttönen, hänen esimerkkiään seuraa ja jopa siteeraa Suomessa pääministeri, entinen osa-aikainen kaupankassa ja arkielämää yliopistoon paennut henkilö. Jos tämän naisen pääministerimme työurasta kymmenen vuotta olisi kulunut kaupankassana ja niillä tuloilla hän olisi elättänyt perhettään, niin tuskinpa hän johtaisi Suomea teinioppeihin turvautuen, teinitähteään fanittaen ja eduskunnassa hullun kiilto silmissä siteeraten: ETTEKÖ TE EDES HÄPEÄ?

Jos viisaus kumpuaisi teineistä tai maailmaa pyöritettäisiin mopoautoikäluokan malliin, näitä teinejä istuisi maailman yritysten johdossa, poliittisina päättäjinä ja ministeriöiden valmistelevina virkahenkilöinä. Syy heidän poissaoloonsa mainituista tehtävistä löytyy muutamasta, itsestään selvästä, seikasta: Elämänkokemus puuttuu, koulutusta ei löydy, teini uho ei sisällä yhteistyötä ja kyky nähdä eri asioiden, tapahtumien ja toimenpiteiden vaikutusta toisiinsa. Teini-ikäluokka lietsoo armottomasti ilmastohysteriaansa ja sen seurauksena tuhoaa oman tulevaisuutensa.

Kuvitellaanpa tilannetta, jossa Suomi säätää teollisuudelle rajut lait, joilla meidän teollisuudestamme tehdään maailman saasteettominta. Mitenkähän yritykset reagoisivat moiseen lakiin, tulisivatko he tänne työllistämään suomalaisia vai pötkisivätkö muihin maihin työllistämään sikäläistä väestöä? Koska yritysten tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen ja harvat Suomessa toimivat yhtiöt ovat suomalaisten omistuksessa, yhtiöt lähtisivät Suomesta tekemään tulosta sinne, missä se onnistuu Suomea helpommin. Elämme kapitalistista kvartaalitaloutta, jossa yrityksen tulosta tarkastellaan kuukausiperiodilla eikä vuosien tulevaisuusmielikuvin.

Jos joku yritys lähtisi yksin nykyisille ympäristönsäästölinjoille joko sen toimitusjohtaja saisi potkut tai yhtiö tekisi globaalissa kilpailussa konkurssin. Tämän seurauksena, esim. Suomen tapauksessa, yritykset saastuttaisivat ilmakehää entistä enemmän siellä, missä laki sallii sen. Entäpä jos yhtiö yrittäisi, muille kilpailuetua antaen, kitkutella eteenpäin pienenevien voittojensa kanssa? Yritykseltä ei löytyisi taloudellista potentiaalia satsata vähäpäästöiseen tulevaisuuden tuotantoon ja mikäli yrityksen omistajiin kuuluisi esim. eläkevaroja sijoittavia osakkaita, tietäisi tämä eläkekertymien laskua ja eläkkeiden pienenemistä.

Maailman tulevaisuus on teineissä, mutta vasta sitten, kun heidän koulutuksensa ja etenkin elämän kokemuksensa kasvaa. Eikö teistäkin tunnut pinnalliselta, kun merkkivaatteilla pröystäilevä, mopoautoileva älykännykkäkansa alkoivat opettamaan luontoarvoja heille, jotka hiihtivät kouluihin puusuksilla, käyttivät kotona tehtyjä vaatteita ja itsekkyyden sijaan rakensivat veroja maksamalla sairaalat, terveyskeskukset, yliopistot, tasa-arvoisen peruskoulun, liikuntapaikat, kulttuuritilat, liikenneväylät jne.. Kunpa vuosi 2020 siunaisi Suomea hallituksella, joka turvaisi teinien tulevaisuuden ja ikäihmisten turvallisen ja laadukkaan elämän ehtoon! HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos käynneistä ja Hartolle kommentista! Hartolle ja kaikille muillekin mukavan mellevää tulevaa vuosikymmentä!

      Poista
  2. Ilmastonmuutoshyssyttelyä

    Lukekaa tähän juttuun tulleet kommentit. Alkaa tuntua entistä enemmän näpertelyltä nämä suomivetoiset temppuilut pelastaa maailmaa ja etenkin yksittäisten ihmisten lennättämiset pois "turvaan" veronmaksajain varoilla.
    Tässä linkki.
    Yksi keino voisi muuttaa maailman väkilukua jopa kolmella miljardilla vuoteen 2050 mennessä – Tuore raportti ennustaa Afrikan tulevaisuutta - Ulkomaat | HS.fi
    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006359905.html

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!