perjantai 26. kesäkuuta 2015

Ideat ovat ilmaisia, fiksuus ei maksa mitään, mutta niiden torppaaminen tulee kalliiksi

Ideat ovat ilmaisia, fiksuus ei maksa mitään, mutta niiden torppaajat tulevat kalliiksi. Jos Uudessakaupungissa esittää jotain, oli se sitten järkevää tai typerää, se tyrmätään aina, mikäli esittäjä on väärä. Sen sijaan kaikki typeryyskin saa siivet alleen, jos esittäjä on oikea henkilö. Näin on ollut, mutta toivottavasti näin ei ole tulevaisudeesa. Viimeiset lauseet ovat positiivista ajattelua.

Kävin Turussa katsomassa Keskiajan markkinoita. Näytteilleasettajia tai myyjiä oli satoja ja kävijöitä tuhansia, varmaankin muutamama kymmenen tuhatta. Miksei Uudessakaupungissa järjestetä Keskiajan keskiviikkoa tai keskiajan viikonloppua viikon sisällä, joko ennen tai jälkeen, Turun tapahtuman? Turusta näytteilleasettajalla on lyhyt matka tänne ja jos he ovat jo Turussa, saattaisi Uudenkaupungin tapahtuma vetää helposti lukuisia  näytteilleasettajia tai myyjiä. Jos saisimme 5 prosenttia Turun tapahtuman näytteilleasettajista tai myyjistä olisi, meidän tapatumamme jo paljon paljon laajempi ja ikimuistoisempi kuin  nykyiset Merefestit.

Valokuvatapahtuma Uuteenkaupunkiin. Järjestetään laaja tapahtuma, jossa nuorten luontokuvausleiri, hylkyjenkuvausopetusta, lintupogauskilpailu kameralla jne. Käykääpä paikallisten valokuvaajien Facebook-sivuilla ja huomaatte, että meillä on Suomen ykköseväät valokuvaustapahtuman järjestämiseen.

Merimaastotapahtuma Uuteenkaupunkiin. Järjestetään maahantuojille ja alan valmistajille mahdollisuus esitellä tuotteitaan käytännössä eli meidän merellisessä maastosssa. Esille pääskööt niin vapaa-ajan- kuin työvimpaimet.

Syksyn tapahtumana voisi olla saariston ruska. Valokuvasafari, joka kestäisi viikonlopun. Joukkueet kilpailisivat kenellä on komeimmat kuvat. Kohteita täytyisi löytää niin maalta kuin mereltä.

Suomen suurin koripallotapahtuma. Autotehtaan ja jäähallin parkkipaikat muutettaisiin kymmeniksi koripallokentiksi, joissa tasonsa mukaan erisarjoihin jaetut joukkueet kilpailisivat keskenään. Mallin voisi ottaa suoraan Salon lentopallotapahtumasta.

Isonkarin kierto. Ekstream tapahtuma uijille, melojille, soutajille ja surfaajille.

Aulis Sallinen viikko. Suomalaisen oopperan viikko, jossa vierailevat taitelijaryhmät sekä orkesterit esittävät suomalaisia opperoita aina Ingeliuksen sävellyksistä alkaen.

Kulinaristin kestit. Ravintolat kilpailevat ruuan, palvelun ja niiden yhdistelmän paremmuudesta. Tuomareina uusikaupunkilaiset ja heidän vieraansa.

Vakka-Suomen viiniviikko. Viinialan suurtapahtuma, jossa kotimaiset pientuottajat pääsevät esille siinä missä maailman merkkien maahantuojat.

Oluen kanssa onnellisemmaksi. Pienpanimoiden uusien tuotteiden jokavuotinen esittely ja kilpailu. Tuomareina  uusikaupunkilaiset ja heidän vieraansa.

Siinä oli ideaa vaan ei älyä. Noista on helppo panna paremmaksi ja pistää kulmakuntamme matkailu mainioksi!


7 kommenttia:

 1. Eiköhän keskitytä vaan Usko Kempiseuran tuotteiden mainontaan. Mitäs me millään uudella tapahtumilla kun vanhat jää uusien varjoon.

  VastaaPoista
 2. Anonyymille...taitaakin olla itse ideoitsija,mutta jos ei niin aika USKOMATON KOMMENTTI...isomman kaupungin entisenä asukkina luulen,että olisipa suuremmat mahdollisuudet saada turistit tulemaan uudestaankin Uuteenkaupunkiin JOS näistä vallan mainioista ideoista toteutettaisiin edes muutama.Pelkkä viikottainen yhden illan iltatori ei riitä viihdyttämään matkailijoita tai pari tapahtumaa toukokuussa ja kesäkuun alussa ei kanna Juhannuksen jälkeistä lomakautta...toimintaa tarttis ol vähä niinku joka ilta,sekä viikonloppu... JEP ASIAA JOO :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos käymisistä ja kommentoinneistanne sekä terveiset Raumalta! Nuo esittämäni ideat ovat vartissa, alustuksen kirjoittamisen ohessa, mietittyjä eivätkä mitään ihmeellisiä ole. Jokainen voi keksiä vastaavia ja paljon parempia. Perusidea on juuri jälkimmäisen kommentin mukainen eli paljon seurojen ja järjetöjen toteuttamia erilaisia tapahtumia, joita kaupunki tukee puitteilla ja kenties hankehakumuksia avustamalla. Kaupungin pitää tukea seuroja ja järjestöjä kannustamalla niitä tapahtumien järjestämiseen. Kaupunkilaiset voivat taas vaatia em. tahoilta säpinää kaupunkiimme ja lähteä itse niiden toimintaan mukaan.

  Joskus olen todennut: Jos Uudellekaupungille annettaisiin lupa ja rahoitus Olympialaisten järjestämiseen, täällä kieltäydyttäisiin kunniasta vastaamalla niiden jäävän Crushellviikon varjoon. Paljon on siis asenteissakin vikaa ja uudistumistakin tarvitaan esim. toritapahtumamme alkavat olemaan jo nähty ja koettu juttu.

  VastaaPoista
 4. Hyviä ja toteuttamiskelpoisia tapahtumiahan tuossa on listattuna,,,,, puuttuu vain vastaukset kysymyksiin kuka järjestää ja kuka rahoittaa. Idearikas aloittaja voisinkin koota organisaation joka pyörittäisi tapahtumia, tunnettuuttaan aloittaja voisi käyttää hyväkseen hankkiakseen rahoituksen tapahtumien kulujen kattamiseksi. Nyt Java näytä kyntesi todellisena toimijana ettei aina jää puheiden tasolle.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eiköhän tässä kaupungissa ole seuroja ja järjestöjä toteuttamaan mainitsemiani ja paljon parempiakin ideoita. Aikoinaan, kun olin politiikassa mukana, esitin monenlaisia kehityskuvioita puhumalla ja aloitteilla, sillä eihän valtuustossa valtuutettu tai lautakunnassa sen jäsen voi muuta kuin puhua; mutta jos on, kuten minä olin, väärä ihminen ovat myös esitykseni vääriä ja kaikki jää väkisinkin puheen tasolle! Onneksi tuo kaikki on jo autuaasti taakse jäänyttä ajanhykkaa ja voin keskittyä utopistiseen unelmointiin sen sijaan, että istuisin aitiopaikalla katsomassa Uudenkaupungin totaalista tuhoamista!

  VastaaPoista
 6. Mennyttä maailmaa haikeana muistellessa pitää kuitenkin todeta, että maailma on muuttunut siitä, kun monen moista järjesteltiin talkoilla ja kulutkin järjestäjällä olivat pieniä. Ei ole tämän päivän ihmisillä aikaa talkoilla järjestellä huveja urheiluseuroissa ja järjestöissä. Tämä nyt vaan on raadollinen fakta. Jos jotain joku yrittää järjestääkin, niin kävijät eivät ole mihinkään tyytyväisiä (vrt Minifarmi/Kukkamessut tänä vuonna = valitusta lippujen hinnasta, paikka oli väärä jne jne nitinäänatinaa). Monien ihmisten on vaikea tajuta, että jos heille jotain järjestetään, niin siitä pitää maksaa. Vallalla on ajatusmalli, että mulle vaan paljon kaikkea ilman, että minun pitäisi siitä maksaa tai tehdä sen eteen jotain. Synkkä totuus on, että Ugin ja ympäristön ihmisten määrä ei mahdollista pienen tai keskisuuren tapahtuman järjestelyä. Isommat ns. valtakunnan tason tapahtumat, kuten Karjurock ovat eri asia. Isoihin tapahtumiin pätee vanhaa sanonta, että "rahalla saa ja hevosella pääs"..

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja hyvästä kommentista! Ei ole monaa vuotta, kun Karjurock oli pieni tapahtuma ja sitä haukkuivat ei tosta mitään tuu -ihmiset. Nyt tapahtuma on suuri ja eilispäivän haukkujat hokevat: Kyllä meillä osataan. Mielestäni Karjurock on oiva osoitus mielikuvituksen, osaamisen ja yrittämisen yhdistelmästä, jonka lopputulos on ONNISTUMINEN!

  Minä en tiedä valokuvauksesta mitään ja sukeltamisesta vielävähemmän. Uskon kuitenkin, että nämä yhdistämällä pystymme tarjoamaan jotain, joka ilman meidän kohtuutonta rahallista satsausta saa riittävän monta valokuvauksesta kiinnostunutta suuntaamaan Uuteenkaupunkiin. Tarjoamme hylkyjä, luontoa eli ainutlaatuista elämystä, niillä puitteilla jotka meillä jo on.

  Mitä taas väestöpohjaamme tulee, se on pienentynyt ja niin pieni, että yrittäjät jättävät jopa Alicenkadun. Siksi meidän töytyykin hyödyntää sitä mikä meillä on ainutlaatuista eli meille halpaa, mutta muille kallista. Viimekädessä kysymys on osaamisesta, yhteistyökyvystä ja positiivisuudesta.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!