perjantai 16. joulukuuta 2022

OHI ON: ANNUS HORRIBILIS JA KIINTEISTÖSTALINISTIEN VALTA!

Viime vuotta voidaan pitää kaupungin investointien osalta karmeana vuotena. Rahaa syydettiin surutta haihatteluun ja tietenkin kaupunkimme menetti asukkaita kuin räjähtänyt zeppeliini vetyä. Vuosi sitten valtuustossa tiukkaa taloutta vaatinutta Aaltosta kritisoitiin mediassa kokouksen pitkittämisestä ja kokouskulujen kasvattamisesta - summa pyöri muutamassa tonnissa.


Nyt samainen Aaltonen johtamansa lautakunnan kanssa antoi punakynän pyyhkiä turhia kuluja miljoonien eurojen edestä. Onnistuneesti hallitus jatkoi huuhaakulujen karsintaa, jotta kaupunki voisi kohtuullisemmin varoin keskittyä siihen olennaiseen eli kaupunkilaisten palveluihin. Vielä valtuustossa mustasieluiset, kaupunkilaisista vähät välittävät, kiinteistöstalinistit, yrittivät kääntää säästöjä kuluiksi. Onneksi järjen ääni voitti oikeiston ja vapaan vasemmiston ainoan edustajan Ari Saastamoisen tuella. Vuodessa talouspaletti kääntyi päälaelleen. Tästä lankeaa iso kiitos ryhdistäytyneelle oikeistolle. Ihme ettei media, nyt, tasapuolisuuden vuoksi, syytä kiinteistöstalinisteja kokouksen pitkittämisestä.

Oikeisto on ryhdistäytynyt selkeästi muutoksen ja paremman tulevaisuuden saavuttamiseksi. Enää kaikkea kallista ja turmiollista ei anneta vähemmistölle periksi vetoamalla yhteistyöhön. Saman suuntainen oras on noussut tukevaan kasvuun vasemmalla, jossa Ari Saastamoisen kasvanut ryhmä faktoihin vetoavalla linjallaan tarjoaa selkeän vaihtohehdon vasemmistossa vallitsevalle taantumukselliselle mielikuvahaihattelulle ja lähinnä sääliä herättävälle kaupungin "kehittämiselle". Toivottavasti Saastamoinen saa ryhmäänsä lisää jäseniä myös vasemmalta, sillä kaupunkimme kaipaa punaisten omenoiden sijaan lisää todellisia sosialidemokraatteja.

Muutama ihmettelyn aihe jäi valtuuston istunnosta painamaan mieltä. Ensinnäkin millä oikeudella ja miten virkahenkilöt ovat poistaneet tulevien investointien listalta tekonurmen. Toinen mystisyys liittyy Alicenkadun jatko/oheisrakentamisiin. Niistä udeltiin valtuustossa, mutta kas kummaa, asiaa ei avattu valtuutetuille. -Tietoa, oikein kuvien kanssa, olisi ollut tarjolla, sillä aiemmin niitä vilautettiin hallituksen istunnossa. Ihmeelliset ja  ylimielisyydellä voidellut ovat kaupunkimme valmistelijoiden esiintulot. Moinen leväperäisyys tulee muistaa ja eliminoida uuden hallintosäännön astuessa sen kaikessa voimassa.


Toivottavasti ensi vuosi on viimeinkin alku hyvälle "draiville", josta nauttivat kaupunkilaiset parempina palveluina ja elämisen puitteina eikä hyvä "draivi" jää ainoastaan veronmaksajien kustannuksella ajelevien Lexus ja Jaguar kuskien riemuksi. Kuinka he voivat puhua pitovoimasta ja sitoutumisesta Uuteenkaupunkiin, ketkä haluavat koko ajan pois täältä?54 kommenttia:

 1. 2024 puhutaan kunnallisveron nostoa, jos kaikki demarien esittämät lisämäärärahat olisi hyväksytty, olisiko tarve tuplaantunut??

  VastaaPoista
 2. Täältä niitä valtuuston äänestyksiä löytyy
  https://uusikaupunki.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2022105-11

  VastaaPoista
 3. On se nyt kumma ettei turhia ja kuluttavia rakennuksia saada pois kaupungin omistuksesta. Jos niitä ei saada purettua tai myytyä, niin on selvitettävä mistä kaupunki maksaa ulkopuolisille vuokraa? Nämä päiväkodit, kirjatot tms. missä ollaan vuokralla, niiden toiminnat on siirrettävä paskoihin ja kuluttaviin rakennuksiin, koska kaupungilla ei ole varaa pitää turhia rakennuksia kuluinaan, sano siihen demarit mitä vaan!

  VastaaPoista
 4. Selvitäppä Java vielä, kuka tekonurmen otti pois, älä jätä ihmettelyä puolitiehen? Kokkareiden korihait vai demareiden crusell? Vai kenties kaiken pelastaja vasureiden Ukikyyti? Puhutaan kuitenkin suurimmasta liikuttajasta kaupungissa, eikö nuoret futaajat ansaitse tekonurmea?

  VastaaPoista
 5. Tekonurmi? Onko budjetissa joskus ollut tekonurmi? Miksi ihmeessä? Hyvä jos on tajuttu poistaa.

  VastaaPoista
 6. Siis mitä helvettiä?!
  Ensinnäkään, Saastamoista ajatuksineen ei pidä liittää millään tavalla paikallisiin tai valtakunnallisiin sosiaalidemokraatteihin, koska hänellä on täysin puolueen linjasta poikkeava ajatusmaailma ja arvot. Onneksi hän sentään ymmärsi perustaa oman ryhmänsä, niin hänen kiukuttelunsa ei liity enää mitenkään SDP:hen.
  Toiseksi, edustamiesi persujen jättäminen oikeisto-vasemmisto jaon ulkopuolelle ei ole mahdollista. Persut on tänä päivänä vahvasti oikealle kallellaan, valtakunnallisesti ja paikallisesti. Kokoomuksen apupuolue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko Demarit valtakunnallisestikin isojen kiinteistöjen ja hyvä palkkaisten virkamiesten edunvalvoja, joka vähät välittää tavallisista kansalaisista.

   Poista
  2. Älä puhu paskaa. Persut vastusti jo viime vuona tuhlausta, joka hyväksyttiin vasemmiston ja kokookoomuksen äänin. Nyt valtuustossa kokoomus tuli persun järkilinjalle eli mikä on kenenkin apupuolue.

   Poista
  3. Eihän tuo pidä ollenkaan paikkansa, etkö seuraa politiikka.

   Poista
  4. Täältä voi käydä katsomassa, ketä oli mitäkin mieltä viime vuonna kaupungin määrärahojen käytöstä tänä vuonna
   https://uusikaupunki.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2022105-11

   Poista
  5. Kirjoittaja 19.59 on ihan pihalla kaupungin politiikasta, ilmeisesti tyypillinen demari, kirjoittaa vailla totuuspohjaa.

   Poista
 7. Ukin demarien johto on rikkasta yläluokkaa, joka vähät välittää kaupungin asukkaista.

  VastaaPoista
 8. Miten Raatihuoneen remontti parantaa tavallisen ukilaisten elämää.

  VastaaPoista
 9. Raatihuone lienee SR1 suojeluluokituksessa. Omistajan on vähän pakko huolehtia.

  VastaaPoista
 10. Aivan. Sr1 luokka tarkoittaa että omistajan pitää vain vähän huolehtia. Se voi myydä rakennuksen tai muuttaa luokituksen.

  VastaaPoista
 11. Ugissa on tärkeämpiäkin asioita kuin Raatihuone ja Ukikyyti, mutta näiden tärkeimpien asioiden hoitamiseksi tarvitaan Raatihuoneeseen, Ukikyytiin ja muihin turhuuksiin suunnattuja rahoja.

  VastaaPoista
 12. Miten demarit voi olla noin pihalla ukilaisten tarpeista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katso vaikka Kosken perheen tulotasoa. Pariskunta tienaa kuukaudessa enemmän kuin moni pieneläkeläinen vuodessa. Ei rikkaat välitä köyhistä vähääkään. Eivät ole edes kiinnostuneet köyhien ongelmista. Se pitää jokaisen ymmärtää.

   Poista

 13. Anonyymi18. joulukuuta 2022 klo 0.20 kommentin linkki osoittaa osan kokoomuksesta olleen persujen esityksen takana jo viime vuonna. Onneksi nyt oli kaikki Kangasta lukuunottamatta.

  VastaaPoista
 14. Hetkinen. Tarkoitat ilmeisesti sitä että oikeistoon lukeutuvien puolueiden valtuutetut olivat Ps. Aaltosen esityksien takana ja jopa niin että Pro Ukin kaksi valtuutettua äänestivät ristiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tarkoitan. Jos Aaltosen ja Valkosen linja olisi toteutunut jo vuosi sitten, olisiko edes veronkorotuspaineita?

   Poista
  2. Kuka eniten kärsii veronkorotuksista, vähävaraiset , eli demarien kannattajat.

   Poista
  3. Vain tietämättömät kaupunkilaiset ja kaupungin johtoporras kannattavat Ugin demareita.

   Poista
 15. Turhaan mussutatte asiat käydään demareissa läpi valtuustoryhmän kokouksissa. Samoin muissa puolueissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läpi varmaan käydään muutama ihminen päättää mitä äänestetään jaa vai ei. Saastamoinen yritti vaikuttaa, ja paras demari heitettiin ulos, kyllä moni demari ihmetteli miksi näin tehtiin, osa demareista puolusti päivän aviisisissa.

   Poista
 16. Katsokaa itse YouTubesta kuinka Aaltosen puheen jälkeen demarit tutkii kännyköistä kuinka Jaana komensi äänestämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se Vasaman Jaana edes ole enää kaupunginvaltuustossa tällä kaudella niin jotain tarkkuutta nyt noihin kommentteihin. Kiitos.

   Poista
  2. On toinenkin Jaana Koskien sätkynukke

   Poista
 17. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Luonnollisesti otan tekonurmiasian esille, jos ei muuten niin alotteella - minun esityksiäni ja ehdotelmiani ei edes kirjata hallituksessa, kun ei ole pykälää. Toivotaan, että muutoksen tuulet raikastavat demariemme toimintakulttuuria ja löyhentää kuria, puolueen ryhmässä on paljon hyviä ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva tietää mistä ihmeen tekonurmesta on kyse, ja mikäli taloudessa on tiukkaa niin mitä järkeä edes keskustella sellaisesta?

   Poista
 18. Mistä tekonurmelle löytyy niin iso alue, että kaikkien Ukilaisten autot mahtuvat parkkipaikalle ja miten iso tekonurmen täytyy olla, että sinne mahtuu yli 15000 ihmistä samaan aikaan?
  Vai onko tämän tekonurmen tarkoitus tulla vain jonkun pienen piirin käyttöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloita ihmettelysi vaikka pohitullin koulun rehtorilta, taitaa ko. paikan käyttäjät olla kaupungin isoin piiri. Luoja varjele meitä sinulta ja Hennolta.

   Poista
 19. Sama kysymys jäähalliin, uimahalliin, useisiin urheiluhalleihin.

  VastaaPoista
 20. Mikä on pielessä Mörnessä kun johtavat virkamiehet hakevat yksi toisensa perään muualle töihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä hakea voi, se on eri asia riittävätkö rahkeet. Kovin monella ei ole riittännyt.

   Poista
 21. U:gin virkajohto pyrkii ukikyydillä ulos
  https://sinun.vuodatus.net/lue/2022/12/uki-virkajohdon-pakohuone

  VastaaPoista
 22. Kiitoksia vierailuista ja kannanotoista! Käsittääkseni kaikissa tämän kokoisissa kunnissa on tekonurmi, joka pidentää jalkapalloilijoiden kautta reilulla kuukaudella molemmista plus säästää rajusti huoltokuluista verrattuna tavalliseen luonnonnurmikenttään. Yleensä kunta rakentaa ja ylläpitää tekonurmea, jota seurat voivat käyttää pientä korvausta vastaan. Meillä UPK rakensi tekonurmen ja kaupunki sai käyttää sitä ilmaiseksi. Mielestäni 300 uusikaupunkilaista jalkapallojunioria ansaitsee asian/ajanmukaiset harrastusolosuhteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turussa vänkäsivät palloiluhallista. Jatkuvaa kitinää. Jehovissa on paljon ikäviä ilmiöitä, mutta tässä asiassa voitaisiin ottaa mallia heistä. Eivät Jehovat kitise "meillä ei oo tiloja" vaan he omatoimisesti tempaisevat suitsaitsukkelaan valtakunnan salin pystyyn (arkkitehtonisiin arvoihin en ota kantaa). Palloilijat, seuratkaa mallia!

   Poista
  2. Korjaan Java sinun käsitystä...Käsittääkseni kaikissa tämän kokoluokan ja PIENEMMISSÄ kunnissa on tekonurmi.. Tekonurmen ylläpito on huomattavasti vähätöisempää, kuin luonnon nurmen, ja kausi on käytännössä 8-9kk pitkä, vrt. luonnon nurmi 3-4kk. Tähän voi tietysti Hento eläkeläisineen sanoa, että hiekka- ja asfalttitie käy hyvin potkupalloilijoille, luojan kiitos, että Java ja jotkin valtuutetut edistää urheilukultturia tässä kaupungissa.

   Poista
 23. Mihin toista tekonurmea tarvitaan ja miksi kaikkien veronmaksajien pitäisi maksaa, että 300 ihmisellä on kivaa?

  VastaaPoista
 24. Kyllä nuoriin pitää panostaa. Katuun hakattiin 2 milliä.

  VastaaPoista
 25. Nuorilla on tekonurmi. Mihin tarvitaan toista?

  VastaaPoista
 26. Se on sitten eriasia jos ei tarvita.

  VastaaPoista
 27. Kiitos visiteeraamisesta ja näkemysten avaamisesta! Nykyinen, käytettynä hankittu, tekonurmi jäänee ellei ole jo jäänyt koulukompleksin rakennelmien alle. Kaiken ikäiset käyttävät po. nurmea ja se tarjoaa lisän koululiikuntaa sekä laskee liikuntapaikkojen käyttömenoja seuraavat reilut kymmenen vuotta.

  VastaaPoista
 28. Käyhän katsomassa mitä keinonurmelle kuuluu ja raportoi sitten tänne.

  VastaaPoista
 29. Tekonurmen poistaminen investoinneista on osoitus virkamiesten lapsiperhevihasta. Siinä kiteytyy syy Ugin negatiiviiseen pitovoimaan. Rahaa riittää laululavoihin ja pääkadun ufoihin, mutta ei lapsille, nuorille tai vapaa-aikaan. Kaupunki on tuhonnut urheiluseuran keräämillä rahoilla kustannetun ja talkoilla rakennetun tekonurmen, jota koulu käytti liikuntatunneilla. Kaiken huippu on se, että vain yksi valtuutettu puuttui tekonurmen poistiin investointilistalta, muut alistuvat virkamiesmielivaltaan.

  VastaaPoista
 30. Muistaakseni lapsiin, nuoriin ja vapaa-aikaan on juuri päätetty panostaa useilla miljoonilla. Lapsivihaako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. keskitysleiri lapsille, lapsivihan huippu.

   Poista
 31. Millä tavoin kaupunki on tuhonnut urheiluseuran keräämillä rahoilla kustannetun ja talkoilla rakennetun tekonurmen?

  VastaaPoista
 32. Tekonurmi on siis tuhottu? Jäikö mitään jäljelle?

  VastaaPoista
 33. Ikäviä uutisia teille äidin pikku mussukoille. Kaupunki on ilmeisesti korjannut tuhoamansa tekonurmen ja samalla tuhonnut rakennustyömaan varaston. Tekonurmi nimittäin on taas omalla paikallaan ja varastoa ei näy missään.
  Vai väittääkö joku toisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytettynä ostetun tekonurmen tuhosi kaupunki vaatimalla koululaisten pääsyä kentälle. Olisi ollut edullisempaa kaikille paitsi veronmaksajille, jos pelaamisen sijaan lapset olisivat odottaneet Ukikyytiä.

   Poista
 34. Aiheen ohi mutta, onko tämä linjassa valtuuston päätöksen (https://yle.fi/a/3-8373344) kanssa https://d35bxc8gd0f2rw.cloudfront.net/sites/default/files/kaupunki_ja_hallinto/viestinta/kuulutukset/rantanen_juho_kuulutus.pdf

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!