keskiviikko 16. syyskuuta 2020

HALLITUS TUHOAA SUOMEN TULEVAISUUDEN!

Jos kulttuuri tai muu ns. tuottamaton yhteiskunnan sektori saa 100 milj. euroa, jonkun täytyy tehdä tuo mainittu rahamäärä, se ei synny itsestään ja jos se lainataan, jonkun täytyy otettu laina maksaa. Tämän vuoksi Suomessa tulisi sijoittaa perustyön tuottavuuteen joko kanavoimalla sinne yhteiskunnan varoja tai mieluimmin rasittaa perustyötä vähemmän verotuksella, taksoilla jne.


Suomen perustyö koostuu pääasiassa vientiteollisuudesta, elintarviketeollisuudesta ja näitä ruokkivasta metsä- ja maataloudesta. Jos nyt, kun eletään nihkeitä talousaikoja, valtio sijoittaa johonkin muuhun kuin perustyöhön 100 milj. euroa, on se pois perustyösektorilta, joka menettää kilpailukykyä, alentaa palkkoja, lomauttaa työntekijöitä ja jopa lopettaa kokonaisia perustyöyksiköitä. Samalla yhteiskunta syö omaa taloudellista perustaansa, mikä vaikeuttaa niin valtion velan maksua kuin pitkässä juoksussa perustyön ulkopuolisten toimijoiden tulevaisuutta.

Perustyö ei yksin pidä Suomea pystyssä. Täällä tarvitaan sairaanhoitajia, lääkäreitä, opettajia, aura-autonkuljettajia, rakennusmiehiä, sähkömiehiä jne. jotta perustyötä voidaan tehdä ja sen tulokset toimittaa maailmalle sekä suomalaisille tarvitsijoille. Juuri näille mainituille, perustötä tukeville, aloille tulisi ensimmäiseksi kanavoida perustyöstä verotettu osuus.

Nyt hallitus toimii juuri väärinpäin. Se nostaa energiaveroja, jotka syövät perustyötä tuottavien yritysten kannattavuutta ja po. yritysten työntekijöiden sekä perustyön kannalta välttämättömien työntekijöiden ostovoimaa. Tästä seuraa lumipalloilmiö, joka lopulta kellistää koko Suomen talouden. Samalla ilmiö syö yritysten uskon Suomen tulevaisuuteen sijoituskohteena.

Sen sijaan, että hakkaamme rahaa kaikkeen kivaan ja vähemmän tarpeelliseen, Suomen tulisi turvata taloudellisen perustamme vahvistamiseen. Esim. jos hakkaamme rahaa, palkkaamalla väkeä työnvälitykseen, emme saa yhtään tuottavaa työpaikkaa lisää. Päin vastoin vaarannamme nykyiset työpaikkamme ja romutamme suomalaisten ostovoiman. Meidän tulisi jo väestökehityksen vuoksi, kutistaa hallintoamme ja yhteiskunnan turhia toimintojamme. Se voidaan tehdä joko pitkässä juoksussa harkiten tai nykytyylillä, jolloin yhtenä kauniin päivänä kaikki loppuu kuin seinään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!